.Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

.Mac

16.11.2004 | 19:19
Kakva su vam iskustva sa ovim?
Koliko je siguran servis?
Vredi li toliko para?
Tema zaključana.
16.11.2004 | 22:25
vrjedi!

Odlično!
Tema zaključana.
17.11.2004 | 03:21
Vrijedi? Da vidimo sto moze kupiti 99 USD.

Sa jedan strane imas .Mac:
125 MB prostora za mail
125 MB prostora za fileove
Address book i Bookmark sinhronizaciju (jedina stvar vrijedna spomena, vjerojatno bi se dala sloziti i na vlastitom serveru)
neke freebije u obliku softvera
iCards

S druge strane mozes dobiti:
300 MB prostora
neogranicen broj e-mail adresa (!)
vlastitu domenu
neogranicen broj poddomena
php, mysql, cgi
webmail
ftp pristup

Ako pak netko treba dobar IMAP email account (meni je trebao), za 20 USD godisnje sam dobio brz i pouzdan email account sa vecim kapacitetom od onog koji nudi .Mac

Sto se mene tice, racunica je jasna.
Tema zaključana.
17.11.2004 | 14:30
Sto se tebe hakera tice da. No za nekog tko se ne zeli opterecivati hakiranje iCala i ostalih iAppsa da mu sinkroniziraju podatke na njegovom serveru - .Mac vrijedi tu lovu.

Pitanje je koliko ti vrijedi @mac.com
Tema zaključana.
17.11.2004 | 14:45
.Mac je precijenjen.
Da je upola cijene, valjao bi. Eto, nekako. Ili da nudi sve (glavninu bar) sto i ostali web service provideri, ne bi bilo lose takodjer.
Ovako je sve samo skupa igracka i samo za Mac korisnike. Zasto barem nema nekakav FTP dio na kojeg se mogu zakaciti i bilo koji mrezni korisnici a ne samo oni s Macovima i OS X?
Nego izmisljaju toplu vodu s iDiskom dok cijeli svijet koristi FTP. Mozda zato sto Apple izmislja Internet na svoj nacin jos danas nemam sistemsku podrsku da iz Findera lijepo bacim datoteke u neku mapu na nekom FTP serveru, recimo, vlastitom.
Nego moram kupit iDisk, tj. .Mac.
Riba, slazem se s tobom. Moja je ocjena ista.
Tema zaključana.
17.11.2004 | 16:23
Nisam se jos detaljno pozobavio sinhroniziranjem preko drugih servera osim .Mac, ali nije li spymac nudio slican feature?
Ja isto mislim da bi za recimo 50 USD .Mac bio, recimo, prihvatljiv.
iDisk nije nista drugo nego WebDAV, i ne treba ti .Mac za to. Sto s tice FTP-a, ako se na varam OS X ti po defaultu mounta FTP server kao disk na desktop, tako da to radi upravo tako kako bi i zelio. Doduse moja iskustva sa takvim FTP radom su bila dosta porazna, veza je bila nepouzdana i cesto bi se desilo da transfer pukne.
Pokusaj sa safarijem otici na neki anonymous ftp i vidjet ces da ce ti ga mountati na desktop.
Tema zaključana.
17.11.2004 | 16:30
Sto s tice FTP-a, ako se na varam OS X ti po defaultu mounta FTP server kao disk na desktop, tako da to radi upravo tako kako bi i zelio.

Ok, mountaj neki FTP server, recimo neki svoj, i vidi sto mozes napraviti iz Findera Takodjer pogledaj developers literaturu i vidi sto je sve Apple "onemogucijo", za svaki slucaj.
Da Finder ista pametno moze, ne bi imali hrpicu FTP aplikacija uokolo. No, ako ne mogu ocekivati neke ekstravagancije od Findera, niti najosnovnije stvari ne mogu, izgleda.
Steta, za OS koji tvrdi da je najnajpredniji. Mrezna komunikacija bi trebala raditi ko keks.
Tema zaključana.
19.11.2004 | 10:43
Hvala!
Tema zaključana.
19.11.2004 | 11:37
Ribo moja - tebi lako, mozda cak i meni - ali nekom manje upucenom u tehnikalije (osvrni se oko sebe, zaboga) i vidjet ces da im se isplati dati 100$ za sve sto nudi .Mac - a nemoj zaboraviti osim povremenih free softova i homepage, iPhoto sinkronizaciju, backup, whatever.... puno je toga u igri sto prosjecan user moze napraviti sa par kliktaja a inace bi mu trebalo i posebnih programa, znanja, zivaca i vremena....
Tema zaključana.
19.11.2004 | 18:17
Naravno, ali treba upozoriti da to nije bog zna kakav 'value for money'...ali ocigledno ima svoje trziste.
Tema zaključana.
22.11.2004 | 12:45
Za mene vredi. Na primer, publikovao sam slike svog dvomesečnog sina za oko desetak minuta, sve sa skidanjem slika sa digitalca. Da sam morao to da radim drugačije, ne znam da li bih uopšte i radio. U svakom slučaju, kombinacija iPhoto i .mac mi je ušparala dosta vremena za tu svrhu. A slikice možete videti na ovde.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1596)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO