OSX Server
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OSX Server

02.03.2012 | 17:32
Prijatelj treba Intranet Server za svoje zaposlenike, njih 25. Trenutno ima web server na Windows računalu...
CPU: 1x Intel Xeon 3.20 GHz
RAM: 4GB
HDD: 40GB, RAID 1, d:\ 640 GB na storageu
nabavljen: 2000.
... i odvojeno, storage server (Dell računalo) s 16 diskova

Mislio sam mu staviti novi Lion Mac Mini Server s i7 procesorom i 4GB (8GB) RAMa.
Da li će to raditi s Windows Storage Serverom, ili ne?
Ako nešto znate, napišite. Ja nisam radio s OSX Serverom, dok neki ljudi kažu da mi je to najelegantnije rješenje.
Tema zaključana.
  • campo
  • Posjetitelj
02.03.2012 | 18:26
trebalo bi mi malo više detalja,..u principu je win server daleko bolji od os x servera
Tema zaključana.
02.03.2012 | 18:34
Pa ne znam baš puno više od toga što sam napisao. Ići ću za 6 dana kod njega da vidim sve što ima uživo.

Uglavnom, ja sam čuo da je MacOSX server jednostavan za podešavanje i dosta brz na Mac Mini Serveru.
Ti tvrdiš da nije brz i jednostavan kao što mi je Damir govorio. Ja bih htio složiti MacOS Server koji mu na drugom Serveru drži podatke na Intranetu koji su mu važni za posao.
Tema zaključana.
  • campo
  • Posjetitelj
02.03.2012 | 18:55
ne, ja ne govorim koji je server brži to zavisi od hardwera sada ali server je način na koji netko organizira mrežu ( hardwer se mijenja nekad)..win server je puno napredniji od os x servera ali ako nije neka zahtijevna konfiguracija mreže može i on poslužiti ali bi mu ja onda prilagodio i storage jer bolje onda imati jednu obitelj
Tema zaključana.
02.03.2012 | 19:03
Ja mu ne mogu mijenjati Dell storage bar godinu dana. Da li može raditi Mac OSX Lion Server i Dell Storage (rekao sam, negdje godinu dana), ili ne?
Radi se o Intranetu i dokumentima koji su mu relevantni za posao (šprance, izvještaji, prezentacije, ugovori...)?
Tema zaključana.
02.03.2012 | 19:03
Lijepo je željeti nekome pomoći no ako nisi s slaganjem servera na ti i ako zatim nisi spreman naknadno održavati isti (pa i u 3 ujutro) bolje je da mu to složi neka firma koja se time bavi, pogotovo ako su podaci koji se nalaze na njima potrebni za svakodnevno poslovanje,… slaganje servera za poduzeće s 25 zaposlenih nije isto što i slaganje servera za po doma jer ovaj u poduzeću mora raditi 24/365, a i održavanje mora biti na raspolaganju također 24/365, sve drugo je neozbiljno,…
Tema zaključana.
02.03.2012 | 19:06
Ne znam za OSX, ali nama su se u firmi klali Win Server 2007 i neki na Linuxu,… odnosno Microstoft svako malo za Exhange izdaje nekakve nadogradnje koje se onda pokolju s bilo čime drugim osim Windowsima
Tema zaključana.
02.03.2012 | 19:08
Prije 4 godine sam bio na TI sa Win Serverom. Dobio sam moždani udar prije 4 godine i pomalo se vraćam u nekadašnju formu. Ja ne koristim više Win Server, već jedino iMac C2D i MacBook Pro.
Mislim da mogu održavati njegovu mrežu, ali tko zna, možda i ne.
Za tjedan dana ću otići do njegove firme i saznati...
Tema zaključana.
02.03.2012 | 19:16
Žao mi je što ti se to dogodilo , samo sam ti htio reći da održavanje nečijih računala u poduzeću zahtjevan i obvezujući posao,…

... i može se sve, bitno je samo da čovjek ima volju
Tema zaključana.
02.03.2012 | 19:20
Volju imam, to mi je prijatelj još iz osnovne škole. Pitanje je da li se može složiti MacOS Server i Dell Storage da rade (windows)?
Tema zaključana.
  • campo
  • Posjetitelj
03.03.2012 | 08:47
Odgovor na pitanje je DA radit će, čak tu ima više mogućnosti ali ono što je upitno je konfiguracija mreže i svi services koji će morati raditi uz taj storage. Poslužitelj za 25 clients je ozbiljna stvar i kad ti svom prijatelju kažeš što sve server može (a mac ox x ne može) on će htijeti i ostale blagodati. ako su svih 25 pc windows klijenata bez obzira što će storage raditi struka je tu jasna treba biti i win server., čak i ako je mješana mreža to je mnogo bolje. Mac os x server je prejednostavan i ograničen da bi u bilo kojem slučaju zamijenio win server pa i ako se radi o apple hardweru ja bi stavio win server...a odgovor je DA
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1599)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO