Streaming
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Streaming

28.04.2005 | 18:45
Evo pitanjce za Radiofile, radi se o sljedečem. Za mjesecdva se selim natrag u rodni Umag, a hočeš nečeš nakon 10 godina boravka u Zagrebu taj \"prokleti\" grad i njegov Radio 101, uvukli su mi se pod kožu. Kako totalno nebi izgubio dodir sa zbivanjima u Glavnom gradu razmišljam o sportu nazvaom streaming. Dali netko ima iskustva sa slušanjem radia na taj način, koliko može koštati on-line slušanje radia mjesečno, te dali se i reklame koje su fenomenalne (da, ja sam rijetka biljka i sviđaju mi se reklame)puštaju u streamnig, pa ako neko ima volje biti ču zahvalan. Pozrav Ray
Tema zaključana.
28.04.2005 | 19:07
da, pogotovo macro-micro reklame.... hehehe, pa cuo sam da bi trebala 101ica uskoro s regionalnog na nacionalnu (no to nije sigurno), uglavnom ako imas flet-rejt - uuoooopce nema frke....

( koliko ja cujem, kvaliteta je cak bolja nego nego na FMu [preko DialUp]
-mozes cuti sam na www.radio101.hr >>realONEplayer<< )

pozdrav....
Tema zaključana.
28.04.2005 | 23:10
Kako trenutno nemam tuner u zadnje vrijeme dosta pustam streaming stanice...sto se prometa tice ne znam koliko ga mozes napraviti no streming je poznat po malom zauzecu bandwidtha...ne bih previse brinuo o tome. Najbolje ti je nakon prvog mjeseca koristenja vidjeti koliko prometa si napravio i onda odluciti koji paket uzeti.
Radio101 ima streamin u Real formatu. Ja sa Real Playerom imam problemcic da mi se nakon nekin 10-15 minuta jednostavno zaglavi i moram ga restartati. Kvaliteta je inace odlicna a program je identican onome koji se emitira, zajedno sa reklamama i svime ostalim.
U zadnje vrijeme se drzim iTunes streaminga, kod mene je pouzdaniji.
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
28.04.2005 | 23:32
ja ga stalno slusam na poslu, brzina streama je oko 200 Kb/s nekad padne i nize, pa eto probaj izracunat koliko sec ga slusati na dan i dr...a ko sto su i drugi rekli to je live s radia, a Real zna zaglavit cesto, al zavisi od srece
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
29.04.2005 | 13:57
upsss, upalio sam malo NetBArrieer koji mi gleda promet i čini se daje situacija malo kompliciranija. Bacivši okvirno brojke na papir dosao sam do zapanjujuceg zakljucka:

101 stream (odokativna metoda) :

oko 180 Kb/sec = 18 KB u sekundi

18 KB/sec x 60 sec = 1080 KB u minuti, jel to 1 MB u minuti ? = 60 MB na sat x 8 radnih sati...
= 480 MB prometa za 1 dan stream od 8 sati
x 20 radnih dana = 9,6 GB odoka mjesecno...ne gine ti flat_rate
Tema zaključana.
30.04.2005 | 12:44
ozren je napisao:
upsss, ... (odokativna metoda):

oko 180 Kb/sec = 18 KB u sekundi

18 KB/sec x 60 sec = 1080 KB u minuti, jel to 1 MB u minuti ? = 60 MB na sat x 8 radnih sati...
= 480 MB prometa za 1 dan stream od 8 sati
x 20 radnih dana = 9,6 GB odoka mjesecno...ne gine ti flat_rate

Ne zaboraviti da je to i udar na slobodan prostor hard diska... Neke stvari ćeš pržiti, druge ćeš bacati, treće ćeš samo trošiti u streamingu, ali...

Jal točno?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1426)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO