Internet Sharing
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Internet Sharing

29.08.2012 | 22:57
Imam ovakvu situaciju:
  • u jednoj je prostoriji WLAN router, uključen je WLAN i DHCP
  • u drugoj je prostoriji Mac Mini spojen na taj postojeći WLAN s uključenim DHCP, na njemu je uključen Internet Sharing - WLAN na LAN
  • na Mini je spojen sat. receiver (UTP kablom) koji svako toliko izgubi vezu na internet

Ne znam gdje griješim da receiver gubi vezu na internet (svigdje je uključen DHCP, ali je problem i ako su svugdje fiksne IP adrese). Potrebno mi je da je receiver stalno spojen na internet, a za sada opcija dovlačenja kabela od routera do receivera nije moguća. Da li bi s dodatnim AP-om ili AirPort-om mogao riješiti problem (što jeftinije rješenje potrebno)?

internet_sharing.png
Tema zaključana.
29.08.2012 | 23:25
Dobro bi bilo za početak biti siguran da receiver ne gubi vezu zato što je možda veza od Minija do routera preopterećena. Možeš li objesiti neki komp umjesto receivera pa staviti neki alat za mjerenje prometa s bilježenjem i pustiti da se downloada nešto ogromno?
Tema zaključana.
29.08.2012 | 23:31
Nije sigurno preopterećeno (receiver povlači max. 5 KB/s), probao sam umjesto receivera spojiti laptop i ista se stvar događa, na početku sve radi i onda se odjednom izgubi veza na net. Koji je najbolji/najjeftiniji način za "hardversko" rješenje (bez internet sharinga)?
Tema zaključana.
29.08.2012 | 23:34
a koji risiver imash(verovatno neki za CS:)....
ja sam na moj AzBox HD Elite....nakacio ovu malu igracku....i vucem bezicno net na risiver....samo je nisam platio kao sa linka..vec na lokalnom buvljaku za 10 eura...
www.conrad.de/ce/de/product/972435/Conrad-WLAN-Mini-Router-N150
Tema zaključana.
29.08.2012 | 23:35
amsterdamxxx kaže:

Tema zaključana.
29.08.2012 | 23:40
pogledaj,dodao sam jos nesto u moj odogovor.......
Tema zaključana.
29.08.2012 | 23:53
Ima takva điđa od D-linka u Ventexu, zove se wlan bridge / access point. Košta reda veličine 400 kn.
Tema zaključana.
30.08.2012 | 00:00
amsterdamxxx kaže:
ja sam na moj AzBox HD Elite....nakacio ovu malu igracku....i vucem bezicno net na risiver....samo je nisam platio kao sa linka..vec na lokalnom buvljaku za 10 eura...
www.conrad.de/ce/de/product/972435/Conrad-WLAN-Mini-Router-N150

Znači igračka se spoji na postojeći WLAN i nakači UTP-om na STB? Aj' mi kupi tu igračkicu na buvljaku pa pošalji poštom.
Tema zaključana.
30.08.2012 | 00:11
smayoo kaže:
Ima takva điđa od D-linka u Ventexu, zove se wlan bridge / access point. Košta reda veličine 400 kn.

Bi se s ovime možda moglo riješiti? Vjerovatno i s ovime.
Tema zaključana.
30.08.2012 | 00:21
prvo se nakaci,kablom na komp,da mu odredis,na koji Wlan da se kaci...posle toga mozes na svaki uredjaj u kuci koji imash,da ga kacis....i da bude bezicno povezan.....
nisam skoro vidjao po buvljaku....ne bi bio problem....jedino zbog slanja..Srb-Hr.....
Tema zaključana.
30.08.2012 | 00:44
amsterdamxxx kaže:
prvo se nakaci,kablom na komp,da mu odredis,na koji Wlan da se kaci...posle toga mozes na svaki uredjaj u kuci koji imash,da ga kacis....i da bude bezicno povezan.....
nisam skoro vidjao po buvljaku....ne bi bio problem....jedino zbog slanja..Srb-Hr.....

Probat ću ovdje nešto jeftino pronaći.
Tema zaključana.
30.08.2012 | 00:47
Iz Srbije u Hrvatsku ti je lakše prošvercati šleper Kineza preko Bajakova, nego poslati poštom paketić veličine 2 kutije cigareta.

Dr. Beast, ovo ti treba:

www.ventex.hr/pd/0560220/pg/852/Switch--...-Access-Point.wshtml
Tema zaključana.
30.08.2012 | 00:54
Thanx, to je to, i nije toliko skupo.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1435)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO