Izasao 6.1.3 Ne radite Update
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izasao 6.1.3 Ne radite Update

19.03.2013 | 18:40
Izasao 6.1.3 Ne radite Update ako vam treba JB

Vise info sta donosi update na : www.iclarified.com/28387/apple-releases-...es-to-maps-for-japan
Tema zaključana.
19.03.2013 | 18:47
prošao (OTW) bez problema na iP5 (ne koristim JB ), samo sam htio reći da sve radi uredno i nema problema, barem ne na prvu.
Tema zaključana.
19.03.2013 | 18:57
Vidi kojeg si smajlića dobio kad si napisao B i ) jedno iza drugoga. Mislim kako je to bug u kodu Jabučnjaka.
Tema zaključana.
19.03.2013 | 22:06
Nije bug, nego feature. Kad napišeš \B\), dobiješ tog smajlića:

Bug je to što kad napišeš \"\), dobiješ "), a ne bi trebao, jer se taj smiley piše \;\)
Tema zaključana.
20.03.2013 | 00:16
Tema zaključana.
20.03.2013 | 11:14
Koga ne smeta onaj sigurnosni propust sa passcode definitivno nema zašto raditi nadogradnju na 6.1.3. "Other fixes" se najvjerojatnije odnosi na ispravke koje čepe rupe koje su omogućile jailbreak
Tema zaključana.
20.03.2013 | 17:29
Taman sam jucer nabavio novi tvornicki otkljucan iP4S koji ima iOS 6.01. Zakasnio sam jedan dan . Vise se i ne sjecam jeli ima nekih problematicnih issue-a na toj verziji?
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
20.03.2013 | 17:44
Na sta si zakasnio ?
Ako mislis na 6.1.2 - nisi. Evo pa pogledaj:
iosdl.com/

Ako me sjecanje dobro sluzi, popravljen je vijek trajanja baterije
Tema zaključana.
20.03.2013 | 17:46
mileni kaže:
Na sta si zakasnio ?
Ako mislis na 6.1.2 - nisi. Evo pa pogledaj:
iosdl.com/

Ako me sjecanje dobro sluzi, popravljen je vijek trajanja baterije

Da, zakasnio sam na 6.1.2
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
20.03.2013 | 17:57
Pa nisi. Eto ti tu linka, skini i instaliraj. 2min posla
Tema zaključana.
20.03.2013 | 18:19
Može ga skinuti to nije problem, ali ga je problem instalirati jer Apple više ne potpisuje 6.1.2, a sigurno nema SHSH spremljene kad je iPhone tek nabavio.
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
20.03.2013 | 19:21
Pa on ima 6.0.1… Zasto bi mu SHSH bio potreban ?
Tema zaključana.
20.03.2013 | 19:22
Sank kaže:
Može ga skinuti to nije problem, ali ga je problem instalirati jer Apple više ne potpisuje 6.1.2, a sigurno nema SHSH spremljene kad je iPhone tek nabavio.

Upravo tako. Osim ako se je nesto frishko promjenilo, a da to neznamo.
@Mileni na sto si mislio kad kazes 2min. posla???
Tema zaključana.
20.03.2013 | 19:55
mileni kaže:
Pa on ima 6.0.1… Zasto bi mu SHSH bio potreban ?

Ok, imam 6.0.1 i njega mogu JBati, ali ne mogu napraviti update na 6.1.2 jer Apple vise ne potpisuje tu verziju. Shodno tome ne mogu imati JBan 6.1.2 kao sto sam rekao - propustiio sam priliku za to prije nesto vise od jednog dana.
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
20.03.2013 | 22:37
Iskreno, ne shvacam uopce ovaj dio 'Apple ne potpisuje tu verziju'.
Dakle ne mozes jednostavno skinuti iOS 6.1.2, instalirati preko iTunesa isti i onda napraviti JB ?

Ako je to istina.... Kako? Zasto? WTF?
Tema zaključana.
21.03.2013 | 00:42
mileni kaže:
Iskreno, ne shvacam uopce ovaj dio 'Apple ne potpisuje tu verziju'.
Dakle ne mozes jednostavno skinuti iOS 6.1.2, instalirati preko iTunesa isti i onda napraviti JB ?

Ako je to istina.... Kako? Zasto? WTF?

Mogu pokusati objasniti, mada na forumu postoje bolji znalci od mene. Idemo redom. Apple-u je uvijek u interesu da korisnik instalira najnoviju verziju iOS-a jer se podrazumijeva da je zadnja verzija najzasticenija u smislu DRM-a. Oni jednostavno ne zele da korisnik iOSa ima priliku slobodno ceprkati (ja to zovem punim pristupom i nadzorom nad racunalom) po OS-u odnosno da ga JBka. Prilikom pokusaja restore-a IPSW filea iTunesi i iPhone traze preko neta da Apple digitalno potpise file jer samo tako potpisan file iPhone pusta na instalaciju. Ako Apple odbije potpisati onda nema instalacije tog ipsw-a. Ukoliko iz JBane verzije iOS izvuces tzv. SHSH blob tada ga mozes kasnije iskoristiti za fake-anje potpisa prilikom ponovne instalacije iste verzije iOSa.
Npr. na iPadu na kojem pisem ovaj post imam JBan iOS 6.1.1 U vrijeme dok je Apple potpisivao tu verziju napravio sam save shsh bloba. Ukoliko slucajno na iPadu napravim upadate na 6.1.3 i time ponistim JB i sve ostalo, jednostavno mogu napraviti restore 6.1.1 uz pomoc ranije snimljenih shsh blobova i vjerovatno jos nekog sw-a koji glumi apple server za digitalno potpisivanje. Do sad Nisam imao potrebu to isprobati
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
21.03.2013 | 00:51
Znam da SHSH blobse cuvas u slucaju da se zelis vratiti natrag. No iskreno, nisam imao pojma da ne mozes instalirati 6.1.2 dok je u pticaju 6.1.3
Tema zaključana.
21.03.2013 | 09:24
mileni kaže:
Znam da SHSH blobse cuvas u slucaju da se zelis vratiti natrag. No iskreno, nisam imao pojma da ne mozes instalirati 6.1.2 dok je u pticaju 6.1.3

Vraćanje natrag kao i nadogradnja na neku verziju iOSa koja je manja od aktualne ista je stvar. Onog momenta kada izađe nova verzija, prethodne se prestanu potpisivati i ako nemaš spremljen SHSH za stariju verziju onda na svoju iĐiđu možeš instalirati samo tu najzadnju verziju u ovom slučaju 6.1.3

Izuzetak su iOS 4.2.1 koji se i dalje potpisuje, ali samo za iPhone 3G, te iOS 5.1.1 za iPad prve generacije. Apple je uveo striktnu provjeru verzije iOSa koja se instalira na uređaj da spriječi greške. Na žalost to košta određenih sloboda.

Android pak nema nikakvih provjera i korisnik ima punu slobodu da potpuno umrtvi svoj uređaj ukoliko mu pokuša upucati pogrešnu verziju. Znam to jer je već nekoliko mojih poznanika uspjelo brickati svoje uređaje.
Tema zaključana.
21.03.2013 | 16:36
Jedina svrha prestanka potpisivanja SVIH verzija ispod aktualne (cast iznimkama 4.2.1. i 5.1.1.) da se sprijeci JB.

Koja crna briga za korisnike i provjera gresaka

Sta ce crknuti ili pokvariti se na iPhone ako instaliras 6.1.1. ili 6.1.2. ?
Tema zaključana.
28.03.2013 | 21:06
Ovako novi sam ovde i trazio sam rubriku za predstavit se i nisam je nasao, imam iphone 5 kupio sam ga sa 6.0.1 prije cca 10 dana i sve htio uradit update na 6.1.2 al mi je bilo mrsko ,i onda je izasao 6.1.3 za kojeg nema jb ,mene zanima da li ikako mogu uradit update na 6.1.2
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
28.03.2013 | 21:38
Par postova gore ti sve pise. Na zalost - ne mozes.
No napravi JB na 6.0.1, to i dalje mozes.
Tema zaključana.
28.03.2013 | 21:41
Daa to znam da mogu i na 6.0.1 ,ali bi volio imat zadnju verziju, pa bar predzadnju zbog jb ,jer sam imao na crnom i5 i onda sam bijeli uzeo i mrsko mi bilo udpateta
Tema zaključana.
  • Navigator
  • Posjetitelj
Tema zaključana.
29.03.2013 | 12:17
Da ali samo za A4 i to bas i nije nova informacija
Tema zaključana.
Tema zaključana.
29.03.2013 | 13:43
saint kaže:
Da ali samo za A4 i to bas i nije nova informacija
Tema zaključana.
29.03.2013 | 16:12
saint kaže:

Ako je to sto navode tocno, cisto sumljam da ce taj exploit potrositi na 6.1.3.
Vjerovatno ce pricekati iOS 7
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (535)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO