iOS 7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iOS 7

10.06.2013 | 22:04
Da li se vama dopada novi iOS 7 i sta vam se veceras najvise dopalo na 24th WWDC-u? Sta mislite o novom mac pro-u?
Tema zaključana.
10.06.2013 | 22:13
Ikone su mi ruzne a ostalo je super
Tema zaključana.
10.06.2013 | 22:26
Istina, kad da su kopirali Win 8. A to nije kompliment
Tema zaključana.
10.06.2013 | 22:27
odlicno, ikone koje su mi ruzne su appstore i itunes... a ostalo mi je tip top, pogotovo control centre( napokon!!!!!!)

pokusavam nac online da skinem betu ali nikako ne mogu, ima li koji developer( naravno da ima) da mi pomogne oko toga :DDD
Tema zaključana.
10.06.2013 | 22:33
one tockice za signal su ocajne Ostatak vrlo solidan!

Zanimljivo mi je kako su cijelo vrijeme podbadali forstalla ))
Tema zaključana.
10.06.2013 | 22:47
i sve tako bijelo i blještavo....

kao da su napravili ios 7 samo da povećaju prodaju bijelih iphona
Tema zaključana.
10.06.2013 | 22:57
Kada cemo ga moci skinuti?
Tema zaključana.
10.06.2013 | 23:05
Nisam gledao keynote pa me zanima oce ic na cetvorku iOS 7?
Tema zaključana.
10.06.2013 | 23:11
Na 4-ku ide, bar tako najavise... meni je jedino iOS promasaj jer u mnogo cemu vuce na android, pocev od weather app pa nadalje.... i ne svidja mi se sav onaj sarenis ali 100 ljudi 100 cudi...
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
10.06.2013 | 23:12
Sve super osim ikona koje su užas.
Tema zaključana.
10.06.2013 | 23:12
simpa je! dizajn je kud i kamo moderniji i primjereniji takvom uredjaju nego one varijante sa imitacijom drva, koze itd. ikone vise manje, nakon 2 dana prestane covjek obracati pozornost na to, ali cisto radi razbijanja monotonije je promjena dobra.

control centar me veseli, iako je pomalo ludo da smo na to cekali 6 godina. takva stvar je morala tu biti i prije, ali eto. sada je tu i super za to!

jedino mi je ovaj multitasking UI nepotreban. ne vidim razlog da se vidi SS cijele aplikacije. ikona mi je dovoljna, ali ocito su razliciti koncepti koji su kruzili po netu napravili svoje. ali dobro, stvar ne pomaze u koristenju telefona, ali niti ne skodi.

air drop bi mogao zato biti veci win, cisto radi broja ajfona u opticaju. mogao bi to biti dobar samar NFC-u kakvog su do sada furali konkurenti.

iRadio super stvar, ali sumnjam da ce to raditi kod nas pa se necu ni veseliti tome!

windows8 je do sada imao najmoderniji dizajn, i sigurno da u ovom vracanju na dvije dimenzije (pogledajte samo dock na iOS 7), ima nesto malo tog trenda. ali radi se upravo o tome, o trendu. nije win8 izmislio taj trend, samo ga je prvi uveo u UI nekog OS-a.
problem kod njih je sto je tranzicija sa starog na novo iskustveno slicna frontalki sa armiranim blokom betona. ovdje ce se svako tko je koristio kratko vrijeme iOS6 brzo snaci.

o vizualnom kopiranju androida se nema sta reci jer andorid niti nema neki vizualni identitet.
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
10.06.2013 | 23:39
kinsif kaže:
o vizualnom kopiranju androida se nema sta reci jer andorid niti nema neki vizualni identitet.

U potpunosti se ne slažem, barem ako se radi o "pravom" stock Androidu. Da ne govorim da su mi njegove ikone miljama ispred iOS 7

developer.android.com/design/index.html
Tema zaključana.
10.06.2013 | 23:44
jel tko koristi Yahoo Weather App? Fotokopirka
yahoo_weather_copycat.jpg
Tema zaključana.
11.06.2013 | 00:00
Uopće mi nije važno tko tu koga kopira, jer mi se čini da svatko svakog, ali iOS7 mi izgleda jako dobro pa čak i ikone, a konačno su odlučili dodati još novih mogućnosti zbog kojih sam do sada volio jailbreak.

Jedno je sigurno, čim ga pokusni kunići isprobaju ide gore na sve iĐiđe
Tema zaključana.
11.06.2013 | 00:16
Pa Apple i vuce weather sa Yahoo servisa. Cekiraj si malo info u widgetu na macu. Tamo se to najbolje vidi
Tema zaključana.
11.06.2013 | 00:27
Ikona Clock app-a je živa, pokazuje trenutno vrijeme i pomiče se se crvena kazaljka sekundara
Tema zaključana.
11.06.2013 | 01:28
Ikone i cijeli taj bijeli, blještavi look mi se ne sviđa... A i sve te fore sa animacijama gromova, kiše, snijega... Da sam to htio kupio bi Android telefon... Osim toga, zanima me kako će se to odraziti na, ionako ne baš bajno, trajanje baterije...
Ima zanimljivih novih funkcionalnosti, ali, barem što se mene tiče, novi izgled... Nula bodova... Kao što je netko rekao... Sto ljudi, sto ćudi...
Tema zaključana.
11.06.2013 | 07:34
Ja neznam sto sve svi zale, dobili smo moderan dizajn potaknut androidom i wp8, samo sto cemo mi sada imati stabilnost iOS-a. Nesto lici, nesto ne, pa hvala Bogu. Isto bi se moglo reci za apsolutno svaki smartphone nakon 2007, svaki izgleda ko iphone( misim na hardver). Tako su oni bili inspirirani novim hardverskim a sada je apple bio inspiriran softverskim, uostalom android je open source tako da nije sve izkopirano od google-a. Meni je iOS 7 super, novost je, transparentan .... cista kopija; uopce se ne slazem!
Tema zaključana.
11.06.2013 | 07:49
Svaki iOS do sada je izgledao isto. Dobijemo par novih stvari i ostatak identican. Nikada nemas pravi osjecaj novog softvera.

Ovo sada izgleda kao da sam kupio novi mob Meni super. Lijepo, svjeze, prozracno, moderno...

Dosta stvari je "pokradeno" sa JB Ovaj zivi sat (ikona), za to imam tweak vec godinama. Isto kao i za SBSettings, multitasking i jos puno stvari.

Puno ljudi nece imati potrebu da JB uredjaje, dok sa druge strane ovo je mozda i znak da bi JB trebala biti jos jaca, jer Apple implementira sve vise stvari koje su uspjesne u JB zajednici.

Svidja mi se i flashlight switch. Jedan app manje

Ocekivao sam vise od home screen (widgeti, tiles i sl), ali polako, doci ce sve na svoje
Tema zaključana.
11.06.2013 | 08:56
stefanjos kaže:
Ja neznam sto sve svi zale, dobili smo moderan dizajn potaknut androidom i wp8...

Sva sreća pa postoje android i win pa je Apple imao gdje tražiti inspiraciju.
Ili im je samo popustila inspiracija?

Isto tako navode kako je control center "esencijalna" stvar.
Dobro pa su shvatili nakon toliko godina, tu esencijalnu stvar koju korisnici žele već godinama.

Sve skupa je transparentno (osim izgleda) da je čuvena inovativnost malo zaspala.
Tema zaključana.
11.06.2013 | 08:59
Iskreno, bilo kakva promjena iOS je dobra, jer ovo je sve dosad bilo koma.
Koristim ga od noćas i zadovoljan sam, traži malo privikavanja, ali nemogu zasad reći da sam razočaran ili oduševljen.
Tema zaključana.
11.06.2013 | 11:41
ako ga neko želi isprobati bez registracije UDID-a neka samo napravi update

ikone su ružne, izgleda mi ka neka kineska iphone tema za android, i nikako mi se ne sviđa ova "live" pozadina koja se nikako ne može isključiti...
Tema zaključana.
11.06.2013 | 12:23
kakva live pozadina?
Tema zaključana.
11.06.2013 | 12:51
Može li mi netko reći kako bih mogao staviti ios7 bez developer accounta? Zahvaljujem.
Tema zaključana.
11.06.2013 | 13:00
evo za iphone 5

thepiratebay.sx/torrent/8562712/Apple_iO...Phone_5_CDMA_and_GSM

samo shift+ update
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
11.06.2013 | 13:22
mario.zg kaže:
stefanjos kaže:
Ja neznam sto sve svi zale, dobili smo moderan dizajn potaknut androidom i wp8...

Sva sreća pa postoje android i win pa je Apple imao gdje tražiti inspiraciju.

Zdrava konkurencija je uvijek dobra. Microsoft me jako ugodno iznenadio kad su krenuli u smjeru flat aplikacija umjesto da uskaču u vlak s postojećim UI rješenjima. Koliko god da ih ne volim zbog drugih stvari, pored Win 8 i WP 7/8 mi je iOS izgledao debelo zastarjelo.

Puno toga je konkurencija uzela Apple-u tokom godina, ali je i puno toga Apple uzeo konkurenciji. Konačni rezultat? Velik izbor odličnih mobilnih platformi i konstantno guranje naprijed
Tema zaključana.
11.06.2013 | 13:28
je li iko izvrsio update i probao ios7? meni su samo pretjerali sa ikonama. sarenilo do bola.
Tema zaključana.
11.06.2013 | 13:35
saint kaže:

kako misliš samo shift + update ? gdje - u iTunes nakon što skinem na Mac, na IP5 u Safariju ( gdje točno) ? može li preciznije ?
Tema zaključana.
11.06.2013 | 13:44
U iTunes ako kliknes na UPDATE on ce povuci najnoviji update sa interneta (download + instal), ako postoji.

Medjutim ako drzis SHIFT dok klikas na taj gumb, ponudice ti da mu pokazes unaprijed downloadiran software koji ce on samo instalirati, bez potrebe da downloadira. Pogodno recim za tvrtke sa 50 identicnih telefona i sl.

Jasnije?
Tema zaključana.
  • campo
  • Posjetitelj
11.06.2013 | 14:33
Po meni je iOS 7 samo pokupio par stvari iz JB što nije loše ali to nazvati novim iOS je pretjerano i pokazuje da apple stagnira i u iOS u a i u OSX u. fali im brilijantan um kakav je bio SJ a sad para imaju na bacanje ali ne vrijedi ljudska komponenta uvjek pravi razliku MAC pro je jedino osvježenje na razini appla kakav je nekad bio a vjerujem da ostavština gore pomenutog. pitanje je kako će ići prodaja jer jedno mje dobar hardware a Final Cut užasan (jedno bez drugog ne ide) ,...apple je po meni na nizbrdici po stvaranju i kreativnosti...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1292)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO