iOS 7 to iOS 6.1.4 rollback?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iOS 7 to iOS 6.1.4 rollback?

20.09.2013 | 21:10
Moj iPhone i Apple, prekrasan i fluentan kakav jest, mi je upravo skinuo 2 GB veliki iOS 7 dok se punio.

(iOS 7 - obožavam funkcije, iz dna duše mrzim onaj njegov dizajn i Jonyjev črenslusensi.)

Odlučio sam ipak napraviti taj update za nekih tjedan dana, pa što bude bude. (Uz to, želim natrag svojih 2 GB prostora!)

Kada konačno budem na iOS sedmici, i tako recimo proučavam i prčkam po iPhonu i tako to, recimo da mi dosadi.

Je li moguće vratiti iOS natrag sa sedmice na šesticu? (IIRC pomoću nekog iTunesa DRM ili tako slično.)

Tražim samo da/ne odgovor, no ako vam se da, možete mi i napisati i cijelu proceduru. Nije potrebno, ali od viška ne boli glava! (Osim u slučaju iOSa 7 koji mi zauzima prostor.)
Tema zaključana.
Tema zaključana.
21.09.2013 | 11:58
Hm, izgleda da pod oba iPhonea 5 (GSM i Global) pokazuje uskličnik kod iOSa 6.1.4. Znači li to da postoje veće šanse da Apple ne odobri rollback, ili?

Hvala ti na linku.
Tema zaključana.
21.09.2013 | 12:42
Kolko vidim Apple je od jutros prestao potpisivati iOS 6, tako da se bojim da povratka vise nema...
Tema zaključana.
21.09.2013 | 13:26
Neee

A je li moguće vratiti iOS bez Appleovog potpisivanja? (Nešto što bi uključivalo jailbreak?)
Tema zaključana.
21.09.2013 | 13:41
Samo ako imas spasene SHSH Blobs i to samo na 4 dok 4S i 5 na 6.1.3-6.1.4 naravno bez JB jer ga nema
Tema zaključana.
21.09.2013 | 13:42
Mislim da nije moguće... Ali nisam siguran... Nisam nikad koristio jailbreak jer nisam imao potrebe... Možda netko drugi zna?
Tema zaključana.
21.09.2013 | 13:43
Saint me preduhitrio...
Tema zaključana.
21.09.2013 | 14:22
saint kaže:
Samo ako imas spasene SHSH Blobs i to samo na 4 dok 4S i 5 na 6.1.3-6.1.4 naravno bez JB jer ga nema
Nisam baš razumio što si rekao. SHSH Blobs je nešto što dolazi uz Jailbreak? I Jailbreak ne postoji za iPhone 5 6.1.4?
Tema zaključana.
21.09.2013 | 14:42
SHSH Mozes spasiti na comp i bez JB preko TU a za iPhone ne postoji JB od 6.1 koliko se sjecam
Tema zaključana.
21.09.2013 | 17:07
Stvarno? Prije sam mislio da je Jailbreakanje ono "želiš, ne želiš, čeka te spremno".

Dobro, znači skinuo sam TinyUmbrella v7, i prva stvar koju mi je gurnuo pod nos kad sam otvorio aplikaciju je bila ova:

Nakon OKa, odmah je ovo pisalo:

Dakle, na Advanced tabu je ovo:

Ja tu se ne mogu snaći, a i sam TU kaže da ne dira onaj koji se u to ne razumije. Cydia je kao AppStore na kojem se nalaze programi za JB uređaje, right? Zar ne bi onda to sve trebalo biti isključeno, s obzirom da uopće ne postoji JB za 6.1?

Molim pomoć.
Tema zaključana.
21.09.2013 | 17:12
Apple vise ne potpisuje 6.1.3 ni 6.1.4 tako da se ne mucis.Samo skini kvacicu sa from cydia na trecoj slicici.Onda idi na save SHSH i to je to pod log ce ti izbaciti sta sprema a sta ne.
Tema zaključana.
21.09.2013 | 17:31
Dobro, dakle skinuh kvačicu s Request SHSH from Cydia.

Spremio sam SHSH. U logovima govori "Apple is NOT signing iPhone5_World 6.0.1 anymore." nekoliko puta.

Čekaj, to što Apple ne potpisuje iOS 6.1.4 više, znači nema UOPĆE načina da se rollbacka na iOS 6.1? A za što će mi SHSH u tom slučaju?
Tema zaključana.
21.09.2013 | 17:38
Sta ti je izbacio u prvom prozoru,imas li i jedan shsh blobs spasen.

Nisam ti ja kriv so nisi(ako nisi nista uspio spasiti) Kada imas spsene SHSH blobs i hoces na nizi FW onda pokrenes TU i startas TSS server koji lazira apple server i mozes uraditi restore sa FW za koji imas Blobs
Tema zaključana.
21.09.2013 | 18:35
Ajme, pa to je to!

Znači, ovo je log od drugog pokušaja:

:pinch: Upozorenje: Spoiler!

(Prvi put kada sam radio bio je jedan redak koji je čitao "nešto nešto SUCCESSFULLY" s velikim zelenim slovima, a i priloženi log govori da već postoji SHSH.)

Samo da nešto raščistimo, ja sam trenutačno na iOS 6.1.4. Dakle sada sam kreirao taj SHSH.
Zatim updateam na iOS 7. Razgledavam, odlučim ponovo podesiti firmware na iOS 6.1.4.

Priključim iPhone u kompjuter, pokrenem TU, i startam TSS server. I to je to, međik, bum, imam iOS šesticu ponovo? Ili još postoje neki koraci koje moram učiniti (koji su zahtjevniji od samo "next next" )?

Hvala ti!

EDIT: Pod general imam saved SHSHs for iPhone: iPhone5_World 7.0 (11A465). Je li to SHSH za iOS 7 ili iOS 6.1.4?
Tema zaključana.
21.09.2013 | 18:45
Nema nazad imas spasene samo za iOS7,zakasnio si
Tema zaključana.
21.09.2013 | 18:59
A SHSH sa Cydije?
Tema zaključana.
21.09.2013 | 19:10
Nema jer Cydia spasava tvoj ptpis tj za svaki aparat posebno.Zakasnio si
Tema zaključana.
21.09.2013 | 19:13
Kako to misliš, za svaki aparat zasebno?

Dakle SHSH nije na iPhoneu, već na Appleovim serverima? To mi jedino zvuči logično, jer inače ne vidim razloga zašto to ne može očitati s iPhonea.
Tema zaključana.
21.09.2013 | 19:19
Predugo traje i prekomplikovano je da ti objasnim,pogledaj na netu kako i na koji nacin funkcionise Cydia i TU.Potpis je vezan i za UID aparata.TU ti dodaje novu liniju u Host file na tvom racunaru tj ip adresu na koju se kacis
Tema zaključana.
21.09.2013 | 19:29
Imaš pravo, prekomplicirano je to za mene. I što, kad updateam, nema više povratka? (I DA SAM SPREMIO SHSH (PREK)JUCER, IMAO BIH ŠANSE ZA POVRATAK)?!

Stvarno ne razumijem Appleov način rada. Ništa. Hvala ti na pomoći.
Tema zaključana.
25.01.2014 | 22:41
Pozdrav, imam ipad 2 (iOS 7.0.3), saveane SHSH za 6.0.1 na TU.

Htio bih restorati natrag na iOS 6, ali svi tutorijali na netu su za iPhone 4 i za windowse.

I jel mogu odmah restorat na 6.1.2 ili moram prvo na 6.0.1 pa na 6.1.2?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (502)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO