Chinese iOS malware
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Chinese iOS malware

22.04.2014 | 12:18
Evo čisto info...

9to5mac.com/2014/04/22/chinese-ios-malwa...-jailbroken-devices/
Tema zaključana.
22.04.2014 | 13:18
Nimalo ne čudi. Zapravo čudi da nema toga više. Na Androidu je poplava takvog sr...
Tema zaključana.
22.04.2014 | 13:32
slažem se... baš me zanima da je netko naletio na ovo (nije da priželjkujem). Da nije slučajno ovo problem koji Arya ima u drugom threadu
Tema zaključana.
22.04.2014 | 16:31
Pitanje je bilo dana kada će se to dogoditi. Da mi je sad čuti pobornike JB-a.

Ovo je indirektno naplata svog piratskog softvera koji je pomoću Cydia-e pokraden i korišten.
Tema zaključana.
22.04.2014 | 17:35
Ne slažem se s takvim stavom jer je isključiv. Ja sam u načelu pobornik JB-a. Ne zato da bi koristio piratski softver, nego zato što smatram da Apple nema etičko ni moralno pravo ograničavati vlasnicima načine korištenja.
Naravno da neće svatko s JB-anim iPhoneom pasti kao žrtva ovog (ili bilo kojeg drugog malwarea), jednostavno zato što nije svatko svoj iPhone JB-ao zato da bi krao softver i instalirao bilo što iz bilo kojeg izvora.
Jedna možda malo pomaknuta paralela. Imaš pimpek u gaćama i, da hoćeš (da ti je stvarno do toga stalo), možeš ševiti naokolo koga god i kako god hoćeš (više-manje). Te, prije ili kasnije zaraditi HIV ili makar triper. Pa svejedno ne stavljamo zato ni dečkima, ni curama, zakatančene pojaseve nevinosti "da bi ih zaštitili". Nego ih učimo (a) da se ne je*u s bilo kim i bilo čim i (b) da se zaštite kad to rade. OK?
Tema zaključana.
22.04.2014 | 19:51
I sam znaš kako je u većini slučajeva JB=PIRAT. Naravno da ne treba generalizirati.
U masu rasprava o tome da li JB ili ne, ispada kako svi spominju ograničenja koja je Apple postavio (opravndano ili neopravdano).
Ta ograničenja (u raspravama) su toliko smiješna i benigna. Recimo broj ikona na ekranu, Svaki ekran sa svojom pozadinom, puna funkcionalnost BT-a (prebacivanje slika, muzike i ringtonova), to su samo neki kojih sam se sad nabrzaka sjetio.
Recimi, dali ima neki app koji je ovrkill i ne postoji na AppStoreu, a ot životne je važnosti imati ga na telefonu (tu ne računam neki specijalizirani program koji ionako koristi zanemariv broj korisnika)?
Koliko znam, svi koji razvijaju programe za iPhone, imaju apsolutnu slobodu.
Tema zaključana.
22.04.2014 | 20:43
Prepoznavanje rukopisa koje funkcionira kao system-wide input, umjesto virtualne tipkovnice.
Tema zaključana.
22.04.2014 | 22:48
To s JB-kanim telefonom radi zadovoljavajuće?
Tema zaključana.
22.04.2014 | 23:34
Koliko sam probao - da. Odustao sam na kraju jer nisam našao stylus koji bi mi odgovarao po svemu.
Tema zaključana.
23.04.2014 | 00:25
Pa nije tajna da je ideja Applea "zaključati" korisnika u njihov ekosustav, na tekućem suđenju Apple vs. Samsung objelodanio se i Jobsov napis upravo o tome, s ključem da korisnik mora biti zadovoljan.
No, kada mu jednog dana računalo, teblat ili mobitel postanu "obsolete", da bi ostao u ekosustavu na koji se navikao - korisnik mora kupiti novi Mac, iPad ili iPhone...
I tako “round and round and round it goes”...
Tema zaključana.
23.04.2014 | 13:21
Pa ne vidim ja baš da je to direktno s tim povezano. I bez jailbreaka možeš koristiti iPhone izvan tog njihovog "ekosustava" (kako mi se se*e od tog izraza i od svih tih "marketinških stručnjaka" koji stalno izmišljaju načine da efektnim frazama pridodaju nepostojeću vrijednost trivijalnim stvarima... ). Čak i efikasnije nego s njim.

Cenzura nad app store aplikacijama ima, po mom viđenju neki drugi, motiv. Da uz dobar proizvod na silu korisniku uguravaju još tucet loših ili osrednjih time što korisnika ograničavaju ili mu jako otežavaju slobodu izbora. I to nema veze s "ekosustavom" (riba, želim rigajućeg smileya, možda ne kao ovog

ali nešto slično ), nego s trivijalnim stvarima kao što je mail app (koji je neprimjeren heavy duty uporabi), safari (vidi animiranu sličicu gore), i sl.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (538)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO