Mail app
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mail app

28.01.2019 | 17:00
Budući da se sve više susrećem s problemima s custom mail app-om, šteka mi i svašta nešto, ne učitava nove mailove,..
Sve to traje povremeno, te me zanima koju aplikaciju bi mi preporucili za korištenje maila-a? Koristim hotmail, gmail mailove (ne aplikacije, jer također nisu dobre..) Nešto tipa Spark, samo da ne sprema mailove na svoje servere..
Kakva je myMail app za iOS: itunes.apple.com/us/app/mymail-email-app/id722120997?mt=8 ?
Tema zaključana.
28.01.2019 | 20:25
Htio si reći da imaš probleme sa stock mail appom? Dakle, ovim uobičajenim od iPhonea? Probleme koje ti navodiš ja sam jedno vrijeme imao vrlo intenzivno i ispalo je da nije bio problem u appu, nego u serveru i mom načinu korištenja. Naime, koristio sam IMAP protokol, a inbox na serveru mi je bio narastao na preko 12 GB pa je indeksiranje trajalo jako dugo i kad god bi otišlo u timeout problem bi se manifestirao tako (da šteka, ne prikazuje nove mailove, i slično). Provjeri da nije sličan slučaj kod tebe. Ako jest, probaj najprije inbox podijeliti po bilo kojem ključu u par foldera. Dakle, ne moraš ništa micati sa servera, NA SAMOM SERVERU napravi par foldera IZVAN inbox foldera i u njih razdijeli dio mailova.
Ako ispada da ti je zaista problem u Mail appu, nažalost, ne mogu ti pomoći, meni je fakat stock app bolji od bilo kojeg drugog, kako na iOSu, tako i na Macu, pa nisam nikad nijedan dulje koristio.

Ovaj myMail za kojeg pitaš ima neki fine print u opisu. To si vidio?
myMail uses AdChoices. More information can be found here m.facebook.com/ads/ad_choices
Tema zaključana.
28.01.2019 | 20:56
Outlook za iOS je OK. Imam privatni Hotmail i službeni na Exchange serveru. Sve radi odlično, boje nego Mail.app od iOS-x.
Na MAil-u imam Gmail i iCloud račun. To isto radi OK.
Inaće redovito čistm foldere na serverima i ne dozvoljavam da mi se mailbox napuni. Ono što mi je važno jednostavno arhiviram na disk.
Mail star dvije godine mi je nepotreban i brišem ga.
Tema zaključana.
29.01.2019 | 09:40
iOS-x lol

Također preporuka za Outlook.
Tema zaključana.
29.01.2019 | 20:36
@Žabac i @energyman:
www.skolded.com?sid=xjAmP3M6MoN
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
29.01.2019 | 22:15
Meni je Macov Mail app jedan od najpozudanijih softvera ikada, koristim ga s istom bazom od Beta verzije OS X-a, nikada problem. No, kada mi se netko javi da ima problem, onda se to obično svede na totalni kaos u inboxu (npr. sve poruke ikada neki ljudi drže u inboxu), ne brišu, ne sortiraju, ništa, potpuno su bez informatičke kulture! A neki pak imaju korumpiranu bazu ili neki oštećeni file u attachmentu ili nešto slično što se dogodi s greškom na disku ili sa zeznutim permissionima. Ako je na Macu sve uredno i Mail radi bez greške.
Tema zaključana.
31.01.2019 | 09:42
Joj joj

Nego, slažem se oduvjek sam preferirao stock aplikacije i na Macu i na iPhoneu. Jednostavno rade. No i one imaju svoje mušice pa mi je recimo Mail.app izbacivao 2 Exchange accounta stalno van sa liste računa. Ja dodam, on opet nestane i tako se igramo i lovimo. Mail app na iOS mi je odličan, ali Gmail (koristim 5 različitih accounta) nema podršku za Push. Ne mogu editirati i koristiti HTML formatirani potpis nego plain text. Nema nekih naprednih opcija kod ubacivanja slike u mail, formatiranja teksta...

Smayoo što ti koristiš?
Tema zaključana.
31.01.2019 | 10:09
I na Macu, i na iPhoneu koristim stock app. Kako reče Davor, probleme sam imao jedino kad IMAP server nije mogao savladati veličinu inboxa.

dpasaric kaže:
totalni kaos u inboxu (npr. sve poruke ikada neki ljudi drže u inboxu), ne brišu, ne sortiraju, ništa, potpuno su bez informatičke kulture!

Taj sam! Naime, svi raniji pokušaji sortiranja pokazali su mi se nefunkcionalni kad mailove moram grupirati i pretraživati i filtrirati sad po ovom, sad po onom kriteriju. Zato su mi svi mailovi u inboxu i koristim tagove za dinamičku organizaciju. Tako da su problemi nastali jednom, u bivšoj firmi, kad je inbox narastao preko 12 GB. I to ne zbog mail.app, nego zbog IMAP servera.

Ono što NE koristim je:

Gmail (oduvijek, to jest, nisam ga nikad koristio)
M$ Exchange (since 2010™ ), i osjećam se puno bolje, tegobe su nestale, više nemam manijakalne ubilačke porive, ne urlam na informatičko osoblje i ne gađam ih 19" CRT monitorima...

EDIT:
Za privatni mail account koristim zoho.com
Za poslovni mail i document server imam zakupljen virtualni server kod jednog hrvatskog data centra (koji inače ne radi s tako malim firmama kao što je moja, ali direktor mi je dobar prijatelj pa sam se "ugurao preko veze"
Tema zaključana.
01.02.2019 | 17:19
Evo da se javim opet i ja, idući dan opet sve normalno.. tako da ne znam do čega je bio problem ali se samo popravilo Što se tiče foldera na mailu, imam ih sigurno 5-6 tako da ne vjerujem da je do toga, nebitne mailove brišem, ali imam i mailova od prije 6 godina koji mi ponekad zatrebaju pa bolje da ih neka

I ja isto kao i energyman volim originalne aplikacije, jer jednostavno su očišćene od svega nebitnog, a u 99% slučajeva to radi sjajno sve skupa..
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (715)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO