backup fotografija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

backup fotografija

25.03.2019 | 23:58
Pozdrav raja, zanima me sta preporucujete za backup fotografija (screenshots), s dovoljno free memorije, koje bi se brisale s iphone-a ali da ostanu na “drive/cloud-u”? Kako procitah na iCloud kada prebacis slike i izbrises s uredjaja, brisu se i s iClouda.
Tema zaključana.
26.03.2019 | 10:16
Ako sam dobro shvation pitanje.... ti zelis neke fotografije imati na iCloud-u ali ne na iOS uredaju (odnosno da se ne sinhroniziraju kroz Photos app)?

Uglavnom iOS automatski sliku sprema u iCloud kroz Photos app/Photos Library (ako je opcija ukljucena) i ona se, ako je sve tako postavljeno, sinhronizira sa svim Apple uredajima koji su prijavljeni na isti Apple ID. U tom slucaju, tvoja tvrdnja da ako sliku izbrises na nekom od uredaja, ona se brise i sa iCloud-a, je istinita. U Photos app/Photos Library nema mogucnosti da na nekom uredaju imas sliku a na nekom ne, odnosno ima samo ako na uredaju iskljucis opciju iCloud Photos. Ali, u tom slucaju, recimo ako iskljucis tu opciju na iPhone-u, sto god slikao sa tim iPhonom, slika ostaje na uredaju ali ne ide na iCloud. Tako da u tome nema "workaround"-a.

No, postoji na iCloud-u i Files app/iCloud Drive, koji sinhronizira datoteke i dokumente kroz sve uredaje... i tu postoji "workaround" za ovo sto ti zelis. Kad slikas sa iPhonom, slika ode u Photos app na iCloud. Onda na Macu (laptop, stolno, sta god imas) exportiras te slike koje ne zelis da se sinhroniziraju kroz sve uredaje u neki kreirani folder na iCloud Drive, te ih nakon exporta izbrises iz Photos app. U ovom slucaju, te slike i taj folder ce biti spremljeni na Files app/iCloud Drive te lokalno samo na racunalu na kojem si taj export napravio. Na ostalim uredajima ce ostati u oblaku (biti ce pored njih onaj oblacic sa strelicom dolje ako je u pitanju iOS uredaj). Dok god ne kliknes na taj oblacic, datoteka nece biti spremljena lokalno (nece zauzimati memoriju).

Na taj nacin fotografije mogu biti na iCloudu, a da ne zauzimaju memoriju iPhone ili iPada.

No nije li onda bolje exportirati slike sa Photos app/Photos Library negdje lokalno i izbrisati ih u Photos app nakon exporta? Pa kada ti trebaju znas di su...
Tema zaključana.
26.03.2019 | 17:07
Moonlike kaže:
U Photos app/Photos Library nema mogucnosti da na nekom uredaju imas sliku a na nekom ne, odnosno ima samo ako na uredaju iskljucis opciju iCloud Photos. Ali, u tom slucaju, recimo ako iskljucis tu opciju na iPhone-u, sto god slikao sa tim iPhonom, slika ostaje na uredaju ali ne ide na iCloud. Tako da u tome nema "workaround"-a.

Možda sam ovo krivo boldao, ali mene zanima zašto nema opcije u iCloud, da želim samo fotografije u oblaku a ne i filmove s iPhone. Ima samo opcija u iCloud da uključiš iPhoto, a tamo idu i slike i filmići s telefona !!!
Meni osobno bi 5 Gb bilo dosta za back-up, kontakte, mail i slike, ali svaki film u 4K od minutu je pol gige. Stalno moram te filmove stavljati na NAS i onda brisati s telefona, jer me stalno pilaju da nadogradim memoriju iCloud, koja mi nije potrebna.
Tema zaključana.
26.03.2019 | 18:53
Da... ne znam zasto su to tako napravili i slazem se da je moglo to bolje. Ali valjda je tu i onaj komercijali dio svega... sto prije neka ljudi napune iCloud i sa slikama i sa video zapisima pa ce ih vise placati prosirene prostore.
Tema zaključana.
26.03.2019 | 19:04
Moonlike kaže:
Ako sam dobro shvation pitanje.... ti zelis neke fotografije imati na iCloud-u ali ne na iOS uredaju (odnosno da se ne sinhroniziraju kroz Photos app)?

Uglavnom iOS automatski sliku sprema u iCloud kroz Photos app/Photos Library (ako je opcija ukljucena) i ona se, ako je sve tako postavljeno, sinhronizira sa svim Apple uredajima koji su prijavljeni na isti Apple ID. U tom slucaju, tvoja tvrdnja da ako sliku izbrises na nekom od uredaja, ona se brise i sa iCloud-a, je istinita. U Photos app/Photos Library nema mogucnosti da na nekom uredaju imas sliku a na nekom ne, odnosno ima samo ako na uredaju iskljucis opciju iCloud Photos. Ali, u tom slucaju, recimo ako iskljucis tu opciju na iPhone-u, sto god slikao sa tim iPhonom, slika ostaje na uredaju ali ne ide na iCloud. Tako da u tome nema "workaround"-a.

No, postoji na iCloud-u i Files app/iCloud Drive, koji sinhronizira datoteke i dokumente kroz sve uredaje... i tu postoji "workaround" za ovo sto ti zelis. Kad slikas sa iPhonom, slika ode u Photos app na iCloud. Onda na Macu (laptop, stolno, sta god imas) exportiras te slike koje ne zelis da se sinhroniziraju kroz sve uredaje u neki kreirani folder na iCloud Drive, te ih nakon exporta izbrises iz Photos app. U ovom slucaju, te slike i taj folder ce biti spremljeni na Files app/iCloud Drive te lokalno samo na racunalu na kojem si taj export napravio. Na ostalim uredajima ce ostati u oblaku (biti ce pored njih onaj oblacic sa strelicom dolje ako je u pitanju iOS uredaj). Dok god ne kliknes na taj oblacic, datoteka nece biti spremljena lokalno (nece zauzimati memoriju).

Na taj nacin fotografije mogu biti na iCloudu, a da ne zauzimaju memoriju iPhone ili iPada.

No nije li onda bolje exportirati slike sa Photos app/Photos Library negdje lokalno i izbrisati ih u Photos app nakon exporta? Pa kada ti trebaju znas di su...

Eh to je to sto mi treba, npr. screenshotova imam najvise i njih bih da snimam na iCloud drive pa gdje mi zatreba spremim. Hvala na objasnjenju
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (787)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO