tracking mobilnih podataka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

tracking mobilnih podataka

06.02.2020 | 18:45
Pozdrav raja, zanima me kak mogu pratiti potrosnju mobilnih podatak in real time. Vidjel sam na android uredjajima imaju mogucnost u baru pore baterije pratiti potrosnju. Mozda neku aplikaciju preporucujete? Btw bilo bi odlicno kad bi se moglo ograniciti koristenje mobilnih podataka, npr. 500MB na dan i da automatski gasi mobilne podatke tj. vise ne trosi.
Tema zaključana.
06.02.2020 | 21:14
Android to ime odavno, ali iOS nema do dana današnjeg. 

Osobno mi to ne treba, jer u životu nisam prešao podatkovni limit, a koristim mobitel vrlo intenzivno. Razumijem potrebu za takvom mogućnošću i to je još jedan dokaz da Apple neke vrlo jednostavne i mnogima vrlo potrebne stvari jednostavno ignorira, jer žive u nekom svom "balonu".

Najsličnije samom ograničenju mobilnih podataka iako to nema veze s elegantnim rješenjem kao na Androidu su 2 stvari na iOS-u.
1. Ugasiš Wi-Fi Assist unutar Mobile Data kartice (Settings->Mobile Data-> na dnu imaš WiFi Assist), jer inače iOS koristi mobilne podatke umjesto Wi-Fi-a ako je Wi-Fi veza loša ili jako spora.
2. Upališ "Low Data Mode" (Settings->Mobile Data->Mobile Data Options->Low Data Mode), tada je isključen automatski update aplikacija, sinkronizacija fotografija i videa s iCloudom i slične zahtjevne podatkovne potrošače se automatski ograniči, ali tada ti to vrijedi i za WiFi mrežu i za mobilnu mrežu.

Sve u svemu nešto što najjeftiniji Android ima već 5 godina iOS nema, valjda u Appleu misle da njihovim korisnicima mobilni podaci nisu bitni, jer ima se para
Tema zaključana.
07.02.2020 | 09:06
Pa zar nije tako? Ako netko istrese novca koliko košta novi iPhone, zar mu je problem platiti prijenos podataka?
Tema zaključana.
  • jandorn
  • Posjetitelj
08.02.2020 | 14:10
Prije koji 5-6 godina sam kupio aplikaciju DataMan. Prije je bila one time purchase a sada je subscription za "advanced" opcije. Iz principa ne bih rentao software, uslugu može ali software ne. Svejedno je za osnovno praćenje je super pogotovo jer radi lokalno na tvome uređaju ne šalje nigdje tvoje podatke.
Tema zaključana.
08.02.2020 | 23:54
Bravo @jandorn imao sam tu aplikaciju nekad davno, a s obzirom na to da više nemam limitirane tarife ne treba mi, pa sam potpuno zaboravio na nju. Za statistiku potrošnje vrlo dobra.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (756)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO