Activation Lock Iphone/Ipad
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Activation Lock Iphone/Ipad

31.10.2020 | 11:31
Nisam se dugo zabavljao sa ovim, no naletio sam na dosta oglasa gdje se Apple lock moze "lako" maknut.

No koliko sam skuzio sve se radi u jailbreak modu.

Kakva su vasa iskustva, ako ih itko ima.. postoji li mogucnost da se isti uredaj ponovno zakljuca?

Dali uredaj mora ostati u jailbreak konstantno?

ovo sam nasao radi usporedbe

Tema zaključana.
31.10.2020 | 12:41
Nisam zna za ovu metodu do sad (mada iskreno nisam ni trazio nista takvo niti me zanimalo), ali kljucno ovdje je da to nije ‘micanje’ nego samo ‘zaobilazenje’ FMI activation locka. Activation lock je zapisan negdi na appleovim serverima i to samo  moze maknuti.

Teoretski, ovo je poprilicno straight forward, i ne vidim razlog zasto to ne bi radilo kao sto ga tu ‘reklamiraju’.

Ali isto tako Apple moze svaki tren blokirati (ako vec to i ne rade sad, stvarno ne znam) da na taj telefon mozes staviti bilo koji drugi AppleID account (nisam 100% siguran za iTunes, ali iCloud definitivno).
Druga stvar je, posto je to Jailbreak based, nisu sve verzije iOSa jailbreakabilne. Nek slucajno updates telefon i dovidjenja.

Ukratko, je sve je to izvedivo (malo upitne legalnosti, naravno govorim o ukradenim i pronadjenim uredjajima), ali in my book, not worth it.
Tema zaključana.
31.10.2020 | 12:54
songoku kaže:
Nisam zna za ovu metodu do sad (mada iskreno nisam ni trazio nista takvo niti me zanimalo), ali kljucno ovdje je da to nije ‘micanje’ nego samo ‘zaobilazenje’ FMI activation locka. Activation lock je zapisan negdi na appleovim serverima i to samo  moze maknuti.

Teoretski, ovo je poprilicno straight forward, i ne vidim razlog zasto to ne bi radilo kao sto ga tu ‘reklamiraju’.

Ali isto tako Apple moze svaki tren blokirati (ako vec to i ne rade sad, stvarno ne znam) da na taj telefon mozes staviti bilo koji drugi AppleID account (nisam 100% siguran za iTunes, ali iCloud definitivno).
Druga stvar je, posto je to Jailbreak based, nisu sve verzije iOSa jailbreakabilne. Nek slucajno updates telefon i dovidjenja.

Ukratko, je sve je to izvedivo (malo upitne legalnosti, naravno govorim o ukradenim i pronadjenim uredjajima), ali in my book, not worth it.

i ja sam takvoga misljenja, no vidim po njuskalu ima "ovakvih" oglasa... pa ni mije jasno kako to misle rijesit ako nekome prodaju uredaj koji je bio pod kljucem ili recimo nekome kome su samo naplatili otkljucavanje....

no sto kazes sve je teoretski "sta ako"
Tema zaključana.
31.10.2020 | 13:31
I zaboravih napomenuti, takav uredjaj ce se sigurno opet zakljucati nakon svakog updatea iOS-a.
A lako moguce cak i nakon obicne promjene SIM kartice (ovaj dio ne mogu 100% tvrditi jer ne znam sto tocno taj jailbreak radi, ali cisti iOS je tako dizajniran da radi aktivaciju sa svakom promjenom SIMa, mada iskreno, da li to stvarno radi stvarno nemam pojma je vidio sam dosta cudnjikavog ponasanja po tom pitanju).

Po meni, definitivno za zaobici.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (738)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO