HEIC, Windows, import, export..
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HEIC, Windows, import, export..

17.10.2022 | 11:34
Pozdrav, imam jedan neobičan problem sa iPhone 8+ na kojem pucaju razgovori, bilo FT, bilo klasično uspostavljeni, bilo WApp audio razgovori i sl.. ponekad radi ponekad pucaju i razgovori traju od 01 sek do 10 sek. Ako prođe 10 sek onda i potraje ali nije garancija da neće puknut nakon 3 min razgovora.
Anyway, pokušao sam sa čistim installom (Set up as new phone) i izgleda da razgovori ne pucaju, da je nešto do iOSa. Htio bih napomenuti da je iPhone bio na zamjeni baterije i zvučnika (stara baterija 77% bila i zvučnici su krčali, kao da pucketaju). Nakon zamjene se to dešava. Bili smo mijenjali SIM karticu, dali su nam novu, pokušao sam i resetirati network postavke, stavio tu SIM karticu u iPhone 11 i ne pucaju razgovori. iPhone 8+ je prvo bio na 15.7 a onda je sada na 16.0.3.
I onda sam probao sa time da postavim iPhone kao nov, bez vraćanja kopije iz iTunesa.

Ono što me sada muči jest ako backupiram slike na Win mašinu, mediji budu u HEIC AAE i MOV formatu. Odabrao sam da budu u original u kod prijenosa. Mene intresira mogu li se ti backupirani (kopirani) mediji importati u iPhone natrag (kako, kroz iTunes, jel možda na ovaj način www.easeus.com/images/en/screenshot/mobimover/itunes-photos.png )
Te hoće li slike biti vidljive u iPhoneu jednom kada se na taj način importiraju? Zajedno sa AAE fileom (znam da u njemu dodatni opis fotografije pa tako i portretni efekt i ostalo)?
Također, znam da slike neće biti u Camera Roll već u Imported ali to mi je manje bitno.

Puno hvala na odgovorima.

p.s. nadam se da će se stvarno riješiti problem pucanja poziv sa friškim installom. Samo ću morati posjetiti banke radi mTokena :/
Tema zaključana.
17.10.2022 | 12:12
Slike i video koji su na na PC-u prebaci putem web aplikacije iCloud u "oblak", i zatim ih preuzmi sa iCloud-a na iPhone. S time da slike idu u "Photos", a video ćeš možda morati skinuti u neku posebnu mapu, ovisno o formatu, mislim da "Photos" ne podržava sve vrste video formata.
Tema zaključana.
17.10.2022 | 13:35
Da, to mi je palo napamet ali imam ograničenje od 5GB na iCloudu Driveu dok je na samom uređaju cca 15GB fotki i nekih 4GB videa. Ili misliš da to onda u 3-4 tranše uploadam preko weba (na iCloud/Photos) pa skinem na iPhone? Ahaaaa, sad vidim poteškoću.. Skopirao sam sa iPhonea na HDD u originalnom formatu (HEIC...) jer mi puca transfer ako odaberem Automatic tj da pretvara u JPG. I sada vidim da mi ne daje upload na iCloud Fotografije/Photos HEIC slike, samo JPG (JPEG), tako da ni to nije opcija.
Tema zaključana.
17.10.2022 | 16:03
Možda da platiš 1 mjesc 50GB da to odradiš i onda se odjaviš?
Košta 8kn.
Tema zaključana.
17.10.2022 | 16:14
Ali ne mogu prenijeti HEIC fajlove nego samo JPG a kada kopiram slike iz iPhone-a na laptop onda mi puca prijenos ako je JPG odabran u postavkama iOSa.
Tema zaključana.
17.10.2022 | 16:30
Koristeći PC, u mapi "Datoteke" na iCloud-u izradi novu mapu, npr. naziva "HEIC video", i tada u nju napravi upload tih videa sa PC-a.
Tema zaključana.
17.10.2022 | 19:05
A cemu uopce komplikacije s PCom, zasto ne bi jednostavno: Platis za 50GB > ukljucis iCloud Photo Library na telefonu > pricekas da se sve slike uploadaju > ides na Erase all content and settings i postavis telefon As new > logiras se u iCloud ukljucis iCloud Photo Library > izaberes Download and Keep Originals > pricekas da se sve downlada > iskljucis iCloud Photo Library > i na kraju mozes i odma downgrade iCloud storage na besplatnih 5GB i jos dobijes i prorated refund onog €1 sto si platio.
Tema zaključana.
17.10.2022 | 20:57
Hm, da. Mogao bih. Samo sam sada postavio As New (i bančine aplikacije i restorao sve app i njihove fileove..). Al dobro, slike su isto važne.. Mogu opet vratiti image kroz iTunes (nego kako drugačije) i kad se vrati sve onda ovako kako si napisao. Za koliko je vremena aktivno tih 50GB? Jel to instant ili moram čekati da im sjedne lova? Cca dan dva? Jer sa tim imageom je nešto korumpirano u iOSu i vjerujem da radi toga pucaju pozivi.
Tema zaključana.
17.10.2022 | 21:14
Ako sam dobro pročitao iCloud+ opciju, mogu aktivirati/platiti i onda taj drugi mobitel (mamin) dodati kroz Family Sharing. I kad obavim ovo kemijanje sa slikama (trebati će mi cca 2-3 sata sa mojim uploadom za tih cca 20GB i nešto manje za download) otkažem iCloud+. Jel to netko već to radio? Nije mi baš drago tako “iskorištavati” uslugu (platiš pa tražiš refund) a opet 50GB mi je malo za mamu i mene tj naše potrebe. Ja imam cca 80GB a ona cca 20GB. Ali za ovaj slučaj će morati poslužiti. Hvala svima. Ostaje mi još jedno poslijepodne u resetiranju i restoranju iPhonea.
Tema zaključana.
17.10.2022 | 21:19
Mislim da je 50GB premalo za danasnje potrebe, pogotovo za obiteljsko dijeljenje.

Ja svoj iCloud 200GB placam 2-3$ mjesecno. Nije valjda da je to cifra koja bi bilo kome predstavljala financijski teret Nije uopce vrijedno kemijanja i zezanja oko svega toga.

Tih 200GB mi sluzi za sve backupe mojih iOS uredjaja, plus supruga i kcerka.

Osim toga to nam je poslovni iCloud (greska velika, trebao sam uzeto Dropbox ili Google Drive ali druga prica) za sve poslovne dokumente. Tri ureda na tri kontinenta.

I to sve radi servis koji kosta $3
Tema zaključana.
19.10.2022 | 06:13
Songoku, it is done. Sve je obavljeno na način kako si ti opisao i izgleda da će sve biti u redu. Trebalo mi je pola dana da sve što imam. Hvala!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (189)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO