iOS 15.7.5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iOS 15.7.5

23.04.2023 | 07:22
Dakle, imam iPhone SE prve generacije koji pored svoje 12-tice koristim za izlete, kad nešto radim po vani 2-3 dana na vikendici ili čisto iz znatiželje kad se sam hoću "kazniti" da ne visim po 5 sati na mobitelu... I prekjučer mi se ponudila nadogradnja na iOS 15.7.5 koju sam NAŽALOST i odradio.
Nakon navedene nadogradnje baterija nestaje kao da surfam non-stop.
Sama baterija je promijenjena u prosincu 22. i ima svega 17 ciklusa i do sada je držala u stand-by po 10-15 dana da ne padne na 30%, ali od prekjučer - katastrofa... Tijekom noći pala sa 79 na 20%.
Nadam se da to nije opet Apple-gejt kao prije 5-6 godina kada su starim uređajima namjerno to učinili.

Mislim, nije mi to od životne važnosti, ali me sekira....

Samsung sam izbacio zauvijek iz života radi ažuriranja i nesigurnosti korištenja (osobno su mi za poslovni mobitel rekli prije mjesec dana da ugasim Volte i WiFi pozive i da su otklonili 4 od 6 prijetnji što se tiče pristupa uređaju od strane trećih strana) pa mi je ovo sa iPhone SE 2016 još sol na ranu i od strane Applea.

Ima li tko slične probleme na starijim uređajima?

Lp
Tema zaključana.
23.04.2023 | 08:59
Tzv. "apple-gate" od prije par godina bio je obratna situacija. Namjerno su usporavali stare modele iPhonea da bi, kao "štedjeli bateriju".

Nije neobično da je potrošnja baterije povećana nakon updatea iOSa, na svakom uređaju, jer se u pozadini svašta nešto vrti (indeksacija i sl.) dok se ne posloži do kraja. Pusti mobitel spojen na punjač preko noći, ili 24h, i ne diraj ga, ako možeš, uopće pa onda vidi je li se stvar stabilizirala.

Inače, uvijek možeš u postavkama baterije vidjeti koje aplikacije troše bateriju. Npr. Viber je zloglasan i po potrošnji baterije, i memorije, nakon neke značajnije promjene.
Tema zaključana.
23.04.2023 | 09:31
Hvala.
Pustiti ću ga nek se posloži jer ionako ga ne koristim kao primarni uređaj pa ću vidjeti.
Tema zaključana.
23.04.2023 | 14:58
Molim te da iz Tapatalka ukloniš taj iritantni "potpis". Hvala ti!
Tema zaključana.
23.04.2023 | 21:17
Uklonio potpis...
Jedino moram konstatirati da mene isto u forumu ne smeta...
Ustvari uopće ne primjećujem takve stvari...
Valjda to niti ne čitam pa ne primjećujem.
Tema zaključana.
23.04.2023 | 22:15
Ne bi bio problem u jednom postu. Ali obično u jednoj temi ima nekoliko, pa i nekoliko desetaka postova istog autora. I onda, kad taj autor ima taj Tapatalk potpis (koji zapravo nije potpis, nego dio teksta samog posta, a osim toga nije potpis korisnika, nego Tapatalk reklama), to stvarno smeta. Osobito kad u postovima od jedne rečenice taj "potpis" podupla svaki post.

Hvala ti.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (344)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO