iOS 6 Wi-Fi problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iOS 6 Wi-Fi problemi

22.09.2012 | 00:40
Mnogi su već prokomentirali da im je iOS 6 "totalno cool", pa ne mogu vjerovati da sam jedan od onoga nesretnoga dijela koji imaju problem.
Koliko vidim, web-stranice pune su žalbi o tzv. iOS 6 Wi-Fi problemu koji se očituje u tome da se ne možete spojiti na Wi-Fi (upišite u tražilicu ključne riječi: iOS 6 Wi-Fi i naći ćete hrpu podataka. CNet čak navodi da je Appleova stranica za prijavu problema pala zbog navale korisnika.)

Vidim da Apple ima problem i s Mapsima.

Doista, zar vojska testera nije mogla tako nešto osnovno uočiti?

Također, svi na prethodnome postu govore da im se iPhone ubrzao i da Safari "leti". Svaki usklik zadovoljstva meni probada srce. Zar sam, opet, jedini koji opaža mjestimična zastajkivanja kod skrolanja gdje ih nikada prije nisam iskusio?

Lekcija naučena: nikada više ne nadograđujem iOS bez prethodnoga utipkavanja i traženja "iOS [broj inačice] issue".

Sva sreća da sam samo jedan uređaj nadogradio, a da na drugome mogu normalno raditi u mirnoj koegzistenciji s iOS 5.1.1.
Tema zaključana.
22.09.2012 | 02:07
Čuo sam da su neki riješili taj problem resetiranjem mrežnih postavki i resetiranjem samog uređaja. Btw. iOS6 sam stavio na "new iPad WiFi" i nemam tih problema.
Tema zaključana.
  • Navigator
  • Posjetitelj
Tema zaključana.
22.09.2012 | 14:22
Fala Bogu, ovaj put radi, ali ne od prve. Trebao sam restore napraviti i izgubio sam sve postavke (i rekorde u ljutim pticama). Nie se moglo iz bachupa potegnuti, pa sam sveručno morao. To mi se desili i s iOS4 (pwticu sam preskočio). Barem baterija dura, a ne kao zadnji put za 2-3sata iscuri.
Tema zaključana.
22.09.2012 | 15:08
Meni na iP4 prošlo i sve ok !
Tema zaključana.
22.09.2012 | 17:50
Hvala na odgovorima, ali prijedlozi ne pomažu. Evo novih spoznaja o problemu, siguran sam da nisam Pale-sam-na-svijetu-sa-svojim-nesretnim-iPhoneom.

Evo detaljnijeg opisa problema:

Imam MetroCARNet, što znači da se moram spojiti prvo na Wi-Fi, a onda na VPN.
SSID vidljiv, vrijeme spajanja na Wi-Fi traje 3-4 sekunde, nakon čega se iPhone *uspije* spojiti, a ikonica koja označava E ili 3G promijeni se u simbol za WLAN. Spojenost traje jednu sekundu, nakon čega se ikonica opet vraća u E ili 3G, te se automatski pojavljulje ekran "Prijava. Dobrodošli u MetroCARNet. Trenutno ste spojeni na Metronet infrastrukturu, molimo izvršiti spajanje na CARNet." (Taj se ekran pojavljuje kada sam spojen na kućni WLAN i pokušavam surfati, a da pritom zaboravim prethodno se spojiti na VPN s CARNetom.)

Na javnome Wi-Fiju sve je u redu! Dakle, nešto se promijenilo s nadogradnjom na iOS 6 da iPhone više ne uspostavlja vezu s mojim routerom. Imam Thomson ST780, firmware 6.2.17.5, spojen na MetroCARNet infrastrukturu. Spajanje se vrši preko WPA2-PSK enkripcije.
Spajanje iPada 2 s iOS 5.1.1 na istu mrežu funkcionira besprijekorno, iPhone 4 s iOS 6 ne funkcionira.
Restartanje iPhonea ne pomaže.
Resetiranje mrežnih postavki ne pomaže.
Prebacivanje na WEP, WPA ili WPA+WPA2 ne pomaže.
Prebacivanje na isključivanje enkripcije ne pomaže.
Prebacivanje HTTP Proxyja iz zadanoga odabira "Isključeno" u "Auto" ne pomaže.

Ne znam trebam li gnjaviti Metronet s molbom da mi nadograde firmware. Oni, logično, odgovaraju da je moja veza dobra, da mogu uspostaviti internet sa svim drugim uređajima, te da je problem u iOS 6. U pravu su. Nisam sačuvao SHSH pa se ne mogu vratiti na stari OS (jednostavno, čovjek nekada počne naivno vjerovati nekome brendu... Sada znam da đavo ne spava ni u Appleu.)

Drugim riječima, iPhone pokušava instantno nakon spajanja na WLAN učitati neku web-stranicu. Na stranim forumima vidim da je riječ o stranici www.apple.com/library/test/success.html za koju mi i dalje nije jasno kojom logikom Apple bez mojega dopuštenja pokušava učitati bilo što, pa makar bilo riječ o testnoj stranici bez sadržaja.

Sada iščekujem Godota ili razmišljam da spojim novi router u bridge modu (samo moram skužiti kako se to radi i koji mi je router podesan za takvu rabotu).
Tema zaključana.
22.09.2012 | 19:54
Ajoj, onda nije problem u iOS6 nego u Metronetu.. i naravno da trebas "gnjaviti" Metronet da naprave update ( pa naravno da ce ti reci da je problem u nekom drugom, a ne u njima...halo?).
Inace , ne volim ovako upadati bez ikakvog razloga/pomoci, ali kako ovo moze biti Apple problem kada ti sve super radi na javnim wifi - jevima... just sayin'.
Tema zaključana.
22.09.2012 | 20:03
Do iOS 6 Metronet je štimao, od iOS 6 više ne. Problem je nastao nadogradnjom, kod Metroneta sve je ostalo isto.
Osim toga, brojni korisnici u svijetu koji su zagušili forume nemaju Metronet.
Tema zaključana.
14.02.2013 | 16:03
Jeli se itko uspio spojit na MetroCarnet ili pronašao rješenje za ovaj problem? Meni na iOS 6.1 i dalje ne radi...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1563)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO