Koji RTSP player za iPad?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji RTSP player za iPad?

05.03.2013 | 14:04
Trebam, dakle, RTSP player za iPad. Streamovi su MPEG4 ili H.264, s IP videokamera, sve u istom LAN-u, a pristupa im se kroz URL koji izgleda kao ovaj:

rtsp://192.168.1.123:554/live2.sdp

rezolucija svakog streama je podesiva, od nekih 352x288 do 1600x1200, frame rate od 1 do 25 slika u sekundi. Kamere su multistream, dakle može se odvojiti poseban stream namijenjen iPadu, može se staviti rezolucija primjerena pikselaži iPad displaya, i može se staviti frame rate takav da sve radi bez štekanja.

Jedina funkcija je gledanje slike u realnom vremenu. Dakle, ništa snimanje, ništa alarmiranje i sl. Čisto, kad korisnik poželi, da može pogledati živu sliku s kamere.

U tom smislu, ne trebam nikakav specijalizirani videonadzorni program. Običan movie player koji podržava RTSP će biti dovoljno dobar, bitno je samo da ima mogućnost bookmarkiranja tih url-ova, tako da korisnik ne mora svaki puta utipkavati adresu, nego da može više takvih adresa imati pohranjeno pa da ih poziva iz liste.

Sam stream je, provjereno, prikaziv na iPhoneu 5 (navodim ovo jer znam da iPhone/iPad ne podržavaju prikaz bilo kojeg CODEC-a). Ovo sam provjerio jedinim besplatnim movie playerom kojeg sam našao da podržava RTSP (RockPlayer2). Međutim, ovaj mi player ne odgovara jer nema mogućnost bookmarkiranja RTSP URL-ova. A one koji se plaćaju mi se ne da redom kupovati da bi pronašao onaj koji ima funkcionalnost kakva mi odgovara.

Hvala!
Tema zaključana.
11.03.2013 | 00:30
Zar nitko ne zna ništa? Ajde pls barem vi koji imate neke playere pogledajte da li nudi takve funkcije.
Tema zaključana.
11.03.2013 | 01:10
Jel ti ovo pomaže ?www.realnetworks.com/helix/helix-server-extensions.aspx
Tema zaključana.
11.03.2013 | 09:35
Ne, ne. To je totalni overkill. Radi štošta što meni ne treba, a prekomplicirano je. Traži lokalni server s kojim onda priča iPad. Meni treba običan movie player koji podržava RTSP i bookmarkiranje odabranih streamova.
Tema zaključana.
11.03.2013 | 09:48
BUZZ Player piše da podržava rtsp

bugunsoft.com/buzzplayer/help/playfiles.html
Tema zaključana.
11.03.2013 | 11:13
Dotični BUZZ Player HD sam kupio pred dosta vremena. Potaknut ovom temom htio sam ga ponovo instalirati na iPad da provjerim da li će zadovoljiti smayoove zahtijeve i tada otkrio da ga moram ponovo kupiti!!! Iako ga imam lokalno na računalu, na iTunes mi se više ne pojavljuje, a nova verzija ima još dodanu točku iza HD. dakle ne zove se više isto. Naravno, ja mogu prebaciti staru verziju na iPad, ali stara nije isto što i nova zar ne pa baš i neće biti od neke pomoći
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (500)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO