T-com mail postavke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

T-com mail postavke

13.05.2014 | 14:25
Dali netko zna kako podesiti mail account na ipad mini retina?
Riječ je o t-com računu.
Naime gmail account podešavam bez problema ali t-com nejde pa nejde. Dok recimo t-com složim na iphone bez problema. Jel neki trik sa outgoing mail serverom ili što. Uglavnom poslat neće a primit oče kako kada i događa se da se vrti ona oznaka za korištenje podatkovnog prometa u nedogled. Konekcija na net je preko Bnet-a u 99% slučajeva.
Tema zaključana.
13.05.2014 | 14:38
outgoing smtp ti treba biti preko providera kojeg koristiš na ipadu. Dakle SMTP (outgoing server) ne smije biti: mail.ht.hr već smtp od Bneta: mail.xnet.hr (ako je još uvijek taj, nisam siguran)
Tema zaključana.
13.05.2014 | 16:10
zapravo ne. Može biti i od T-coma, ali se mora autorizirati (isti username i pass kao za POP3). Ako se pokušava pristup bez autorizacije, T-com će to odbiti, unatrag pola godine-godinu, čak i za korisnike koji su na net spojeni preko njega.
Tema zaključana.
13.05.2014 | 17:04
Sad sam shvatio da sam temu ubacio pod ipod a ne ipad. Neznam koliko je to sad bitno!?!?
Tema zaključana.
13.05.2014 | 17:09
Evo, prebacio sam.
Tema zaključana.
13.05.2014 | 17:37
Smayoo ovo ne funkcionira. Mogu primit ali ne i poslat mail.

pod incoming:
pop.t-com.hr
Svoj user i pass

Pod outgoing:
mail.t-com.hr
Svoj user i pass

Probam ubacit od bneta njihov i nece ni tada. Za cupat kosu.
A na iphonu preko mail.vip.hr radi normalno.
Tema zaključana.
13.05.2014 | 17:45
Promjeni odlazni server na Bnetov i mora raditi.

Na Bnetovim stranicama piše:
"Da. U tom slučaju je potrebno prilagoditi postavke odnosno adrese incoming i outgoing mail servera u programu koji koristite za čitanje e-mailova. Tako ukoliko ste spojeni putem B.net interneta, a želite provjeriti svoje e-mailove koji su otvoreni na drugom pristupnom operatoru, adresa incoming mail servera mora biti upisana od onog pristupnog operatora gdje Vam je otvorena ona e-mail adresa koju želite čitati, a outgoing mail server treba preimenovati u smtp.xnet.hr. Ukoliko niste sigurni kako da sami promijeniti navedene parametre u svojem e-mail programu, kontaktirajte Službu za korisnike."
Tema zaključana.
13.05.2014 | 17:59
Ma nejde ljudi, ovo več postaje bolesno. Sad sam izvadio vipovu karticu iz iphone da vidim sta ce biti kad ga natjeram da salje mail sa t-com racuna putem bnet wifi konekcije i slucajno prvo stisnem slanje prije no sto sam uredio postavke za outgoing i mail mi prođe, mislim si OK vjerojatno mi je pod secondary outgoing server ostao od xneta pa radi i sve super, kad ono odem na postavke i vidim da imam samo primary server i to od vip kartice znaci mail.vip.hr. E sad nek mi netko objasni kako mi je otisao mail van ako sam izvadio vip karticu a outgoing je podesen za vip. Jao meni.
Ovo stvarno nadilazi moje mogučnosti shvaćanja. Da nisam takve stvari slagao na stotine kompova i mobitela rekao bi da sam nesposoban, al ovo jos nisam dozivio. Da nesto to nema veze sa vipovom akvizicijom bneta, sve ostalo mi djeluje nadnaravno
Uglavnom i dalje ne funkcionira t-com mail na ipadu.
Tema zaključana.
13.05.2014 | 18:06

Zemljo otvori se, pa šta je ovo
Tema zaključana.
13.05.2014 | 18:21
To što ti je VIP prošao preko B-neta *SIGURNO* ima veze s tim što je B-net u vlasništvu Vipneta. Zato što prodaju jednu te istu triple play uslugu pod dva brenda (VIP i B-net).

Što se t-com tiče, koliko vidim, mail.t-com.hr i smtp.t-com.hr nisu isti serveri. NSlookup daje različite IP adrese za ta dva servera. Probaj smtp.t-com.hr umjesto mail.t-com.hr, uvijek SA username i pass i ne zaboravi probati sa ili bez SSL / TLS.
Tema zaključana.
13.05.2014 | 18:27
Ajd probat cu i to. Hvala na info
Tema zaključana.
13.05.2014 | 18:54
Uspio sam
Odnosno uspio si Smayoo, uglavnom outgoing mora biti smtp.t-com.hr, user, pass i treba koristit secure sockets layer i proradilo čudo.

Prvi testni prazni mail je odlazio valjda 2minute što me začudilo, no opetovanim slanjem odlazio je uobičajeno brzo kako i treba

Uglavnom case closed!
Osim onog sa iphone i vip karticom ostaje enigma ali bitno da radi.
Tema zaključana.
13.05.2014 | 19:16
To prvo slanje ti je dulje trajalo radi razmjene SSL ključeva. B-net i vip nisu enigma, međusobno se propuštaju. Drago mi je da si riješio problem.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (462)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO