iPad Air - Problemi sa ekranom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad Air - Problemi sa ekranom

20.07.2015 | 14:15
Moj Retina Mini mi je primaran tablet i koristim ga stvarno za sve zivo. Putovao je svuda samnom, i nikada nikakvih problema.

Medjutim, imam jedan iPad Air koji je bez veze lezao u stolu, i kojeg sam koristio maksimalno 20-30 sati, i to dok sam u zadnje vrijeme procitao par knjiga o Arduino.

Znam sigurno da nikada nije pao, da nije maltretiran. Uredjaj je doslovce nov. Zato mi je cudno da se desio ovakav kvar :/

Prije par dana nisam mogao otkljucati uredjaj (swipe nije registrirao), pa sam ga morao Hard Reset. Radio je nakon reseta par dana, i jucer dok sam nesto gledao na YouTube, ekran je ponovno prestao registrirati dodir.

Probao sam i Reset, i Restore preko iTunes. Sada ne mogu nista. Samo mi pisu poruke na raznim jezicima, i uopce ne reagira na dodir.

Pretpostavljam da je digitizer krepao, ili odspojio se flat kabel.

Gledao sam tutoriale, i vidim da je prilicno destruktivno otvoriti ga. I onda ako ga otvorim i vidim da se kabel recimo pomjerio, kako to opet sklopiti natrag kada je onaj glue pokidan sav?

Ako je riknuo digitizer, onda bi uzeo zamjenski na Amazon ili Ebay, pa to promijenio. Ima li neko iskustva s tim? Koji da uzmem? Na sto da obratim paznju prilikom kupovine?

Koliko bi kostala zamjena, ako znate nekoga vjestijeg ko se time bavi?

Hvala puno svima!
Tema zaključana.
02.08.2015 | 14:18
Ja sam prije par mjeseci kupio iopener na ifixitu. Uvali se u mikrovalnu i poslije prisloni na ekran pa ljepilo popusti. Isto sam se pitao što poslije, pa sam kod njih naletio i na ljepilo.
Tema zaključana.
02.08.2015 | 20:34
Pa jesi li ga popravio na kraju?

Jesi iste simptome imao kao ovaj moj?
Tema zaključana.
03.08.2015 | 19:30
Ne skontasmo se... iopener sam kupio da imam... nisam ga još koristio
da si bliže, mogli smo probat... jedino da se zaletiš do Dubrovnika neki od vikenda
Tema zaključana.
03.08.2015 | 21:17
za to se koristi traka 3M,samo je bitna debljina i sirina.Naravno i da se zna sta se radi.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1052)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO