iPad mini 4 vs air 2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad mini 4 vs air 2

06.03.2016 | 20:14
imam dilemu izmedju Air 2 i mini 4..

cak sam ih i isprobavao nakratko u ducanu ali nisam pametan. svidja mi se mini koji je mobilniji ali i svidja mi se veci ekran na air 2, baterija bi trebala biti podjednaka.

brine me samo kolko je zamorno drzati Air 2 kroz neko duze vrijeme u ruci, i brine me dal je mini ekran premal za pogledat koji film.. zvucnik na Air 2 bi trebao biti puno bolji ali to mi nije tolki dealbreaker posto ne mislim slusat glazbu preko njegovog zvucnika, a za youtube i takve stvari ce sigurno i minijev zvucnik biti adekvatan.

znaci ipad bi koristio za sve one situacije kad mi se neda nosakat macbook pro.

pa eto ako netko ima za komentirat..
Tema zaključana.
06.03.2016 | 20:30
Imam ja oba i nemam ti sta pametno za reci. Svaki ima svoje prednosti, a sutra da ostanem bez jednog, onaj drugi bi ga u tren oka zamijenio

Koji god da zumes neces pogrijesiti...
Tema zaključana.
06.03.2016 | 20:43
drlovric kaže:
Imam ja oba i nemam ti sta pametno za reci. Svaki ima svoje prednosti, a sutra da ostanem bez jednog, onaj drugi bi ga u tren oka zamijenio

Koji god da zumes neces pogrijesiti...

a da moras birat birat izmedju jednog koji bi prije izabrao ?
Tema zaključana.
06.03.2016 | 20:51
Ja sam imao istu dilemu i na kraju sam se odlučio za mini.
Imam ga doma i doslovno stane u svaki pretinac i kao što si i sam rekao, mobilan je. Svaku vecer prije spavanja ne palim MBP nego izvadim minija i fino youtube i netflix. Nije težak za držanje, pogotovo ako nabaviš smart cover pa imaš i onaj "stand".
Tema zaključana.
06.03.2016 | 21:08
energyman kaže:
Ja sam imao istu dilemu i na kraju sam se odlučio za mini.
Imam ga doma i doslovno stane u svaki pretinac i kao što si i sam rekao, mobilan je. Svaku vecer prije spavanja ne palim MBP nego izvadim minija i fino youtube i netflix. Nije težak za držanje, pogotovo ako nabaviš smart cover pa imaš i onaj "stand".

znaci nemas feeling da je ekran mali za netflix ?
Tema zaključana.
06.03.2016 | 21:58
A to sve ovisi od osobe do osobe al ja legnem stavim si ga na trbuh i gledam
Tema zaključana.
06.03.2016 | 22:47
Sad bi uzeo Air umjesto Minija. Jer ako mini ne stoji vodoravno, svaki site je presitan za čitanje.
Tema zaključana.
07.03.2016 | 00:15
Svakako bi išao na Air 2. Sam uređaj nije prevelik, a ekran je veći od minija (imam stariji mini 1. retina generacije) što je vrlo primjetno kod gledanja filmova. Ostalo je sve tu negdje što se perfomansi tiče.
Tema zaključana.
07.03.2016 | 01:23
Ne znam jesi li svjestan ali Air 3 izlazi za 15-ak dana (bar tako kazu glasine), tako da Air 2 nikako nije isplativa kupnja. Novi Mini ce tek na jesen.
Tema zaključana.
07.03.2016 | 11:48
songoku kaže:
Ne znam jesi li svjestan ali Air 3 izlazi za 15-ak dana (bar tako kazu glasine), tako da Air 2 nikako nije isplativa kupnja. Novi Mini ce tek na jesen.

znam zato ce sad vjerojatno cijena dole Air 2, tj vec su i krenuli sitno spustat cijenu..

osim ako nesto revolucionarno naprave na Air 3 (u sto sumnjam) radije cu uzet jefitniji Air 2 ili Mini 4.
Tema zaključana.
07.03.2016 | 11:50
Soffoklo kaže:
Svakako bi išao na Air 2. Sam uređaj nije prevelik, a ekran je veći od minija (imam stariji mini 1. retina generacije) što je vrlo primjetno kod gledanja filmova. Ostalo je sve tu negdje što se perfomansi tiče.

evo skoro se vec odlucio za Mini kad procitam ovo i sad sam opet na pocetku hahaha
Tema zaključana.
07.03.2016 | 13:29
Air 3 bi po najavama trebao biti nešto kao iPad Pro mini, ali vidjet ćemo.

Što ti je u biti važnije, nešto veći ekran ili nešto manji i lakši uređaj? 2" veći ekran vs. 120g manje za nositi?
Sve ostalo je vrlo, vrlo slično, ako ne i jednako.

Osobno mi Air 2 više odgovara, kao što mi više odgovara 15" MBP vs. 13", ali to su moje sklonosti
Tema zaključana.
08.03.2016 | 06:19
@privatno

Kolege su ti odgovorile na vecinu pitanja,ja cu samo na ono da li je zamorno nakon nekog vremena drzati ga u ruci?

Uopste nije,sama rijec ti kaze :zrak

Moj konacni odgovor je Air 2
Tema zaključana.
08.03.2016 | 06:31
Ja bi uzeo veci model bez razmisljanja. Za nositi okolo svaki dan imam telefon.
Tema zaključana.
08.03.2016 | 07:35
Meni je mini praktičniji (pederuša i sl. torbice)od ipad2 koji sam imao. Za veče dijagonale mi je laptop na raspolaganju.
Tema zaključana.
08.03.2016 | 08:25
zabac kaže:
Ja bi uzeo veci model bez razmisljanja. Za nositi okolo svaki dan imam telefon.

za ne nosit okolo imam macbook pro

Hvala svima na savjetima! Recimo da blago naginjem airu ali pogledat cu jos jednom u trgovini i nabrzinu se odlucit. znam da necu katastrofalno fulat koji god da uzmem, ali posto ne mislim vise u blizoj buducnosti uopce ni pomisljat o nekom drugom tabletu htio bi sto bolje izabrat
Tema zaključana.
16.03.2016 | 10:19
Samo da javim da sam na kraju uzeo Air 2 64gb. Nisam cekao 21.03. jer sam prilicno siguran da ce taj novi model biti preko cijene koju sam spreman dati za tablet, zapravo i ovo je vec previse po meni al ajde jednom se zivi
Tema zaključana.
16.03.2016 | 15:38
Privatno kaže:
Samo da javim da sam na kraju uzeo Air 2 64gb. Nisam cekao 21.03. jer sam prilicno siguran da ce taj novi model biti preko cijene koju sam spreman dati za tablet, zapravo i ovo je vec previse po meni al ajde jednom se zivi

Je puno je... ali opet s druge strane, nije to toliko strašno koliko je strašna cijena ipada pro! Sinoć sam bio kod lika koji ga ima i prestravio sam se koliko love može koštat nešto manje upotrebljivo od recimo Macbook Air-a
Tema zaključana.
16.03.2016 | 16:06
havdic kaže:
Privatno kaže:

Je puno je... ali opet s druge strane, nije to toliko strašno koliko je strašna cijena ipada pro! Sinoć sam bio kod lika koji ga ima i prestravio sam se koliko love može koštat nešto manje upotrebljivo od recimo Macbook Air-a

Uff da.. Fora je taj ipad pro al nema sanse da bi dao tu lovu. Njemu je mozda najveca konkurencija 12" macbook, jer sto se tice mobilnosti su prakticki isti, a bome skoro i cijene (ako uracunamo i tipkovnicu).
Jedino vidim prednost kod njega za ljude koji crtaju i to je to.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (480)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO