iPad Pro 12.9" - iskustva
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad Pro 12.9" - iskustva

08.02.2017 | 12:50
Pozdrav,

Pratim forum i web jabučnjaka duže, a imam pitanje za koje mi se čini da nema puno tema pa sam se odlučio priključiti i pitati.

Ima li netko iskustva i koristi li iPad Pro u 12.9" izvedbi?

Vidim na dosta foruma i rasprava zamjerku na veličinu i težinu. Konkretno, zbog dimenzija i težine gubi svojstvo tableta i nije baš da je prenosiv.

Speckama bi trebala biti super konfa, ekran je velik i mislim da mi odgovara, baterija je ogromna, ali navodno ne traje predugo jer -> velik ekran.

Zanimaju me vaša razmišljanja i iskustva ako netko ima to čudo. Konkretno, koliko je praktičan ili nepraktičan zbog dimenzija i kolika je realna autonomija baterije i vrijeme punjenja
Tema zaključana.
08.02.2017 | 13:40
Imao sam prilike igrati se s njim par sati,definitvno nije za mene.Bas kao sto si rekao,nekako je prevelik i pretezak.Uvijek bih prije kupio MBA onda bar znam da imam laptop a ne neki hibrid.
Tema zaključana.
08.02.2017 | 14:44
saint kaže:
Imao sam prilike igrati se s njim par sati,definitvno nije za mene.Bas kao sto si rekao,nekako je prevelik i pretezak.Uvijek bih prije kupio MBA onda bar znam da imam laptop a ne neki hibrid.

Hvala na komentaru i iskustvu

Nije mi ideja zamjenit laptop jer iOS nemože (bar meni) još uvijek ni blizu zamjeniti pravi OS.

iPad koristim samo i isključivo kao tablet - znači web, mailovi, čitanje novina/časopisa, foruma, youtube, netflix...

Zainteresiralo me ovo jer bi mi veći ekran dobro došao, tako da važem između 9.7 i 12.9 iPada Pro.

Vidim da ima i tipkovnica neka za Pro modele, a na ovom 12.9" mi djeluje to sve skupa nestabilno jer se čini da je 12.9" pretežak za Smart Keyboard kombinaciju.

Moram nać negdje za probat taj 12.9" model, a savjeti i iskustva i dalje dobrodošli
Tema zaključana.
08.02.2017 | 16:08
iPad moze mjenjati komp. To ovisi o nacinu koristenja i potrebama. Ako radis inzenjerski posao iPad moze dopunjavati MBP. Ako je uredski posao, onda sigurno moze konkurirati prijenosniku.
Vjerojatno imaju spreman OSX (macOS) za iPad jer su navodno nadjeni dijelovi IOS-a u ovom zadnjem OS-u.
Tema zaključana.
08.02.2017 | 16:38
zabac kaže:
iPad moze mjenjati komp. To ovisi o nacinu koristenja i potrebama. Ako radis inzenjerski posao iPad moze dopunjavati MBP. Ako je uredski posao, onda sigurno moze konkurirati prijenosniku.
Vjerojatno imaju spreman OSX (macOS) za iPad jer su navodno nadjeni dijelovi IOS-a u ovom zadnjem OS-u.

Za mene teško može zamjeniti računalo jer se bavim inženjerskim poslom. Puno je razloga zašto mi iPad ne može zamjeniti računalo, jedan od je - nemogućnost pristupa file sistemu iOSa - a to mi treba za smisleniju organizaciju workflowa, aplikacije koje i postoje za iOS su u pravilu jednostavnije od onih za računalo, itd, itd...

Bude li nešto nalik OSXu za iPad uzimam ovaj 12.9" onda bez razmišljanja jer onda može biti i nešto konkretnije od tableta. Ovako kao sami tablet, nisam još siguran.
Tema zaključana.
08.02.2017 | 17:50
ITStig, imaš na Jabučnjaku odličan i opširan prikaz tog iPada iz ruku našeg elokventnog GP-a, pa pročitaj:

www.jabucnjak.hr/clanci/ipad/dudlanje-na-koljenima.html
Tema zaključana.
08.02.2017 | 19:51
Riba kaže:
ITStig, imaš na Jabučnjaku odličan i opširan prikaz tog iPada iz ruku našeg elokventnog GP-a, pa pročitaj:

Pročitao, hvala ti za link. Da sam umjetnička duša, nebi previše razmišljanja bilo. Idem za vikend malo put sjevera, pa ću svratit u neki MediaMarkt, Saturn ili nešto, pogledat i odlučit/kupit.

Samo važem odluku zbog težine i dimenzija.
Tema zaključana.
08.02.2017 | 20:26
ITStig kaže:
Riba kaže:

Pročitao, hvala ti za link. Da sam umjetnička duša, nebi previše razmišljanja bilo. Idem za vikend malo put sjevera, pa ću svratit u neki MediaMarkt, Saturn ili nešto, pogledat i odlučit/kupit.

Samo važem odluku zbog težine i dimenzija.

meni tezina i dimenzije ne bi bile problem, ako imas laptop i ako je slicne velicine onda mozes i ipad tako nositi imas onih sleevea (ako sam dobro rekao) kao sto imaju za macbook air i slicno
to je samo moje skromno misljenje
Tema zaključana.
08.02.2017 | 22:25
Uzmi MacBook, to je iPad s tipkovnicom.
Tema zaključana.
09.02.2017 | 10:30
gladhr2 kaže:

meni tezina i dimenzije ne bi bile problem, ako imas laptop i ako je slicne velicine onda mozes i ipad tako nositi imas onih sleevea (ako sam dobro rekao) kao sto imaju za macbook air i slicno
to je samo moje skromno misljenje

Mišljenje ti je na mjestu Najviše imam dilemu zbog korištenja doma dok odmaram i u krevetu prije spavanja, za nosit okolo ne toliko.

zabac kaže:
Uzmi MacBook, to je iPad s tipkovnicom.

Plan je da uzmem iOS uređaj, jer koristim iPade godinama i za relaksaciju i konzumaciju sadržaja ne bih mijenjao iPad Macbookom jer unatoč nedostacima iOSa puno koristim iPad. Odgovara mi touch screen i jednostavnost iOSa za dosta stvari (osim za rad).

Javim dojmove i rezultate idući tjedan. Bliže sam zasad da ga uzmem. Ako se ne naviknem, naći će svrhu u kuhinji.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1052)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO