Ipad Pro 2 12.9"" problemi s ekranom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ipad Pro 2 12.9"" problemi s ekranom

19.02.2018 | 20:11
Pozdrav svima,

Prije nesto vise od 2 mj. kupio sam Ipad pro 2 12.9" i Apple Pencil u HG spotu. Inace sam jako zadovoljan svime osim problema s ekranom.

Primjetio sam da kod crtanja ili obrade fotografija olovkom kod vrlo laganog pritiska nastaje dosta jaki "rainbow effect". Posebno je jako vidljiv na sredini i gornjem dijelu ekrana. Znam da je to normalna pojava kod pritiska ekrana, ali ipak mi se cini pretjerano, pogotovo jer Ipad pro podrzava pen pressure i poprilicno je skup. Dosta smeta prilikom crtanja i obrade. Iako ne podrzavaju pen pressure istu stvar sam isprobao na Ipad Airu i Ipad miniju i nigdje nema takvih problema.

Takođed u gornjem dijelu ekana kod pritiska cuje se krckanje. Citao sam po netu da dosta ljudi ima problema s time i da kvaliteta 12.9" modela dosta varira, te da su neki vracali uredaje po 2-3 puta dok nisu dobili neki koji nema slicnih problema.

Ima li mozda netko ovdje ovakvih problema dok crta s olovkom ili kod malo jaceg pritiska?

Hvala,

Veliki pozdrav
Tema zaključana.
19.02.2018 | 21:21
Hnala na infou, ja sam mislio kupiti jedan, ali budem ipak uzeo običan.
Tema zaključana.
  • Mate22
  • Posjetitelj
19.02.2018 | 21:49
zabac koji si mislio kupit ovaj novi 12.9" ? A koji ćeš to običan uzet ovaj prvu generaciju iPad pro 12.9" ? Ili ovaj 10.1" ? Bolji ti je veći ekran zbog čitanja stripova i crtanja ustvari općenito zbog multimedije uzmi ovaj veći nečeš požalit...
Tema zaključana.
  • HardcoreMAC
  • Posjetitelj
20.02.2018 | 00:36
Ja uopce nemam problema s tim o cem ti pricas.
Tema zaključana.
20.02.2018 | 01:21
Ipad pro 2 , 12,9" u kombinaciji s Apple pencil mi ne stvara takav problem koji si opisao, a koristimo ga od prije prošlog ljeta.

Na starijem ipad airu mi se nešto slično događa kad malo jače pritisnem ekran, ali to je vjerojatno od toga što se neko sjeo na njega pa se uspio malo savinut.
Tema zaključana.
20.02.2018 | 02:59
Mate22 kaže:
zabac koji si mislio kupit ovaj novi 12.9" ? A koji ćeš to običan uzet ovaj prvu generaciju iPad pro 12.9" ? Ili ovaj 10.1" ? Bolji ti je veći ekran zbog čitanja stripova i crtanja ustvari općenito zbog multimedije uzmi ovaj veći nečeš požalit...

Mislio sam uzeti novi 12,9" iPad Pro.
Imam prvi iPad s retina ekranom i vidim kako lagano kaska.
Pod obican sam mislio 9,7"
Stripove ne citam, bas i ne crtam.
Tema zaključana.
20.02.2018 | 08:19
Ja sam Žabac imao isti iPad kao i ti, to je trojka. Pa sam ga poklonio misleći da ću ubrzo kupiti drugi. Izgleda da stvarno ispada kako naletiš, a ne kako sam tvrdio da prvih par generacija ima dječje bolesti (za svoj MBP)...
Sebi bi uzeo drugu generaciju manjeg iPad Pro modela, dijagonale 10.5".
A kada smo kod prvih generacija, nisam nigdje pročitao da se itko žali na iPhone X?
Znači da stvarno, kada žele, mogu sklepati samo takav stroj...
Inače, baš sam jučer u kafiću vidio tipa kako nešto tipka na MacBook Pro-u iz 2007. godine, a laptop izgleda kao da je jučer kupljen. Jbt, 11 godina stara mašina i radi bez beda. OK, ne znam jel bio na servisu, nisam se upuštao u razgovor s čovjekom - bahat je...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (538)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO