Alternative Appleovoj olovci
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Alternative Appleovoj olovci

11.12.2019 | 22:51
Pozdrav svima!

Ima li netko iskustva u crtanju na iPadu s olovkom s donje poveznice. Iako nije neki “lijevi” proizvođač, nekako sam sumnjičav prema toj metalnoj kapici na vrhu pisaljke. Čini mi se da bi mogla grebuckati površinu tableta.

www.armor-x.com/pen-01wt-stylus-pens-for...andriod-windows.html

87ADA77D-FD27-4C53-89A4-1264FF53A733.jpeg
Tema zaključana.
11.12.2019 | 23:14
To je samo stilus upakiran tako da izgleda kao Apple Pencil. To ne radi u kombinaciji sa matricom koja je u ekranu pro ipada (i sada ipada koji podrzavaju olovku), vec obican stilus koji ima malo ostriji vrh. Zaobisao bi u sirokom luku ako zelim apple pencil feel. Jeftinija varijanta Apple Pencil-a ti je Logitech Crayon koji koristi istu tehnologiju kao i Apple Pencil. Jeftiniji je, a nedavno sam vidio i izlozbeni model u jednom iStyle-u tu u Zagrebu po znatno povoljnijoj cijeni.
Tema zaključana.
11.12.2019 | 23:51
... Puuuno hvala na info!
Tema zaključana.
11.12.2019 | 23:57
stefanjos kaže:
To je samo stilus upakiran tako da izgleda kao Apple Pencil. To ne radi u kombinaciji sa matricom koja je u ekranu pro ipada (i sada ipada koji podrzavaju olovku), vec obican stilus koji ima malo ostriji vrh. Zaobisao bi u sirokom luku ako zelim apple pencil feel. Jeftinija varijanta Apple Pencil-a ti je Logitech Crayon koji koristi istu tehnologiju kao i Apple Pencil. Jeftiniji je, a nedavno sam vidio i izlozbeni model u jednom iStyle-u tu u Zagrebu po znatno povoljnijoj cijeni.

... Ima više modela. Koji bi po specifikacijama bio najprikladniji za crtanje u aplikacijama Procreate i Affinity Designer?...

www.amazon.de/s?k=logitech+crayon&hv...f=pd_sl_266obwdys4_e
Tema zaključana.
12.12.2019 | 00:22
Svi su logitech crayoni isti. To sto ih je na amazonu gro, znaci da ima vise preprodavaca.

Za procreate i affinity iskljucivo Apple Pencil ili Logitech Crayon.

Samo pazi na model iPada koji imas. Noviji iPad pro (skockani) koriste Apple Pencil 2, svi ostali koriste Apple Pencil 1 i crayon (za crayon moram viditi dal radi na skockanim pro modelima).

Nemoj zamjerit na pitanju, ali imas li uopce iPad koji podrzava Apple Pencil ili Crayon?
Tema zaključana.
12.12.2019 | 00:58
iPad (6th generation)
Tema zaključana.
12.12.2019 | 01:02
stefanjos kaže:

... Najbolje je isprobati jer to otkloni svaku sumnju.
Tema zaključana.
12.12.2019 | 01:43
Crayon ti i radi jedino na 6th gen, odlična je za te novce (po akcijama sam ih viđao za 300-400kn) jedina razlika naspram apple pencil je pressure sensitive, odnosno neće se podebljati linija ako jače stisneš ekran kao sto bi s apple pencilom. Inače je super za držati u ruci zbog plosnatog oblika i materijala ne klizi iz ruke koliko klizne Apple pen
Tema zaključana.
12.12.2019 | 08:58
iMo kaže:
iPad (6th generation)

Taj imam i ja, koristim Logitech Crayon, u kombinaciji s Nebo app i jako sam zadovoljan
Tema zaključana.
12.12.2019 | 09:25
Evo mislim da smo rijesili problem!
Tema zaključana.
12.12.2019 | 12:42
Ha... mislim - ja sam jako zadovoljan, ali ne koristim te softvere, niti se bavim takvim poslom. To što meni treba je efikasno prepoznavanje rukpisa, crtanje skica, shema, i sl. pisanje (i prepoznavanje - vektorizacija) matematičkih formula i sl. geometrijskih likova, dijagrama...
Tema zaključana.
12.12.2019 | 22:42
smayoo kaže:
Ha... mislim - ja sam jako zadovoljan, ali ne koristim te softvere, niti se bavim takvim poslom. To što meni treba je efikasno prepoznavanje rukpisa, crtanje skica, shema, i sl. pisanje (i prepoznavanje - vektorizacija) matematičkih formula i sl. geometrijskih likova, dijagrama...

... Bitno mi je kod nekih crteža imati precizniji špic a Hamina jeftina olovčica ima onaj mekani zaobljeni vrh koji je dobar samo za imitaciju krede, pastela, kista i spreja. Appleova olovčica je vjerojatno jako dobra ali bih radije manje potrošio za takvo pomagalo.

Svima zahvaljujem na odgovorima!
Tema zaključana.
12.12.2019 | 22:55
smayoo kaže:
iMo kaže:
iPad (6th generation)

Taj imam i ja, koristim Logitech Crayon, u kombinaciji s Nebo app i jako sam zadovoljan

... Dakle to je ova s donje poveznice?

https://www.mall.hr/olovke/logitech-crayon-olovka
Tema zaključana.
12.12.2019 | 23:01
stefanjos kaže:
Svi su logitech crayoni isti. To sto ih je na amazonu gro, znaci da ima vise preprodavaca.

... Sada sam pazljivije pogledao. Prvi puta sam pomislio da je lijevi iPens jedan od Logitechovih modela.
Tema zaključana.
12.12.2019 | 23:04
... Pojavi li se neki polovni Crayon ponekad u prodaji na Jabucnjaku?... Dugo nisam gledao ali sam prije otprilike pola godine vidio neke druge slične modele. Trenutno ih ne nalazim ali vidim da ih bude i na Njuskalu : )

www.njuskalo.hr/mobiteli-oprema/digitaln...rayon-oglas-28374018
Tema zaključana.
13.12.2019 | 00:20
iMo kaže:
smayoo kaže:
iMo kaže:
iPad (6th generation)

... Dakle to je ova s donje poveznice?

https://www.mall.hr/olovke/logitech-crayon-olovka

Da, to je ta. Ako kupuješ rabljenu, vodi računa da se vrh troši i treba ga mijenjati nakon nekog broja sati korištenja.
Tema zaključana.
13.12.2019 | 00:46
... Hvala. Korisna informacija.
Tema zaključana.
13.12.2019 | 12:45
BTW, to ti vrijedi za svaku bluetooth olovku, Apple Pencil, Logitech Crayon, ili one Samsungove ugrađene olovčice koje idu uz Samsung Note seriju...
Vrh je uvijek potrošni materijal i često nije baš jeftin.
Tema zaključana.
14.12.2019 | 01:15
... A dobro. Valda bum nekaj i zaradil, u međuvremenu : )
Tema zaključana.
14.12.2019 | 08:02
Navijamo za tebe!
Tema zaključana.
14.12.2019 | 08:54
Zasto traziti alternativu?
Cijena ili kvaliteta?
Tema zaključana.
15.12.2019 | 00:35
jura22 kaže:
Cijena ili kvaliteta?

Mogućnosti.
Tema zaključana.
15.12.2019 | 00:36
smayoo kaže:
Navijamo za tebe!

Hvala : )
Tema zaključana.
15.12.2019 | 00:41
stefanjos kaže:
Evo mislim da smo rijesili problem!

Da. Hvala!
Tema zaključana.
15.12.2019 | 10:27
iMo kaže:
jura22 kaže:
Cijena ili kvaliteta?

Mogućnosti.

Koje bi to mogle biti uz ovu politiku Apple-a?

Recimo, meni bi odgovarala olovka koja je gumirana, jer ona 1. gen. je dosta loša po pitanju držanja u ruci.
Okrugla je i kotrlja se po stolu. Tu je ergonomija stradala, a dizajn je dobio. Dobra je za gledanje.
Ja ne mogu koristiit 2. gen. jer imam iPad 7.
Tema zaključana.
19.12.2019 | 01:09
... Kotrljanju okrugle digitalne olovke lako je doskočiti ako se na nju natakne gumeni četvrtasti ili trokutasti "prsten", poput onih gumica za brisanje što osnovci nataknu na olovke.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (482)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO