iPad Pro 2020 s LiDAR skenerom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad Pro 2020 s LiDAR skenerom

• dpasaric
  • Posjetitelj
20.03.2020 | 02:27
Vjerujem da vas usred trenutačne zombie apokalipse oko nas novi hardver posebno ne zanima, ali ovaj novoizašli iPad Pro 2020 je stvarno tehnološki "big deal" - ima nevjerojatno precizan LiDAR scanner(!) i to otvara potpuno novu nišu softvera i korisnih primjena!

Kada dobijemo koji, napisat ću prikaz. Za sada, od svega viđenog ove godine, mislim da je to najzanimljivija IT inovacija, a ne tamo neki "preklopivi ekrani" - koji pucaju. Ovo bi mogla biti zaista korisna i vrlo konkretna hardverska novost, rekao bih vjerojatno i informatička inovacija ove godine.
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.03.2020 | 04:32
Meni lidar zapeo za oko i zagolicao mastu kad sam vidio ovu izlozbu.

i.stuff.co.nz/auckland/99528937/a-unique...derground-lava-caves

Bit ce to definitivno korisno za AR i appleglasses
Tema zaključana.
20.03.2020 | 08:27
Bome je dobar i stvarno lijep. Gledao sam cijene na američkom Apple siteu. 11-inch 512 GB SSD, WiFi & Cellular model stoji $1299.00 + $179.00 za Magic Keyboard + $129.00 za Apple Pencil 2; ispada 1557 zelembaća. Po današnjem tečaju, to je oko 11 857 kuna.
Tko zna koliko će tu koštati ta kombinacija.
Skuplji 13" MacBook Air je $1299.00 u osnovnoj kombinaciji.
www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-air/s...-up-to-3.5ghz-512gb#
U najjačoj košta $2249.00
www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-air/s...-up-to-3.5ghz-512gb#
Stvarno je došlo vrijeme da home useri odbace laptope i pređu na tablet. To je to. Ne znam koliko ima aplikacija za njega kako ga nemam, ali vjerujem da ima i previše.
Tema zaključana.
20.03.2020 | 13:25
I meni je zapeo za oko. Pa sam morao provjeri što je to LIDAR. Kako mi posao nije kreativan a ni mašta mi više ne radi, mislim kako bi mi bio dovoljan i iPad od 128GB sa Smart Keyboardom. Ali.... Nije kako ne bih volio imati jednog za otprilike 4-5 godina kada ovaj iPad 6 prestane biti funkcionalan.
Tema zaključana.
24.03.2020 | 17:23
Inače, Magic Keyboard for iPad Pro 11‑inch (2nd generation) je $299, a za iPad Pro 12.9‑inch (4th generation) je $349.
Tema zaključana.
25.03.2020 | 02:26
Borisone kaže:
Inače, Magic Keyboard for iPad Pro 11‑inch (2nd generation) je $299, a za iPad Pro 12.9‑inch (4th generation) je $349.

Ima već jeftinijih alternativa, a uz to i podržava i starije iPade -> Logitech’s iPad keyboard case with trackpad costs half as much as Apple’s
Tema zaključana.
25.03.2020 | 12:35
Da li touchpad funkcija tipkovnice radi na iPad 7th generation (imam upravo taj model), ili samo na novim iPad Pro modelima?
Tema zaključana.
25.03.2020 | 20:12
drpongra75 kaže:
Da li touchpad funkcija tipkovnice radi na iPad 7th generation (imam upravo taj model), ili samo na novim iPad Pro modelima?

Ako sam dobro razumio, nova Apple tipkovnica radi samo sa zadnjom i predzadnjom verzijom iPad Pro-a (znači verzije iz 2018. i 2020.), a ova Logitech podržava i tvoj iPad 7. generacije. Što se same podrške općenito za miša i trackpad tiče njih podržavaju svi iPadi koji podržavaju iOS 13,4
Tema zaključana.
25.03.2020 | 21:20
Podrzavaju ali ne starije modele. Oni imaju samo osnovne funkcije. Tracpad nema scroll recimo.
Tema zaključana.
25.03.2020 | 22:37
Čekaj malo, tko je tu lud? Kupiš tablet da bi uz njega koristio TouchPad?
Tema zaključana.
26.03.2020 | 03:12
smayoo kaže:
Čekaj malo, tko je tu lud? Kupiš tablet da bi uz njega koristio TouchPad?

da zvuči pomalo blesavo, ali mislim da im je namjera s tim uči na tržište Microsoft Surfacea. S osnovom razlikom što Microsoft pristupa na način da se desktop OS prilagođava po potrebi tabletu, a Appleov pristup je da se tablet OS-a prilagođava po potrebi desktopu. Možda zvuči konfuzno, ali neke stvari poput video editiranja je još uvijek značajno lakše činiti kroz TouchPad ili upotrebom miša, a novi iPadi su po brzini izvođenja mnogih stvari dosegnuli i prestigli laptope.
Tema zaključana.
26.03.2020 | 08:21
To Apple radi samo zato da kupis i tablet i laptop.
Kad bi svi programi s macOS-a radili na tabletu, ne bi kupovali duplo.
MS Surface he po tom pitanju bolji.
Tema zaključana.
26.03.2020 | 10:59
Jbg, to mi zvuči kao da žena odluči promijeniti spol i postati muškarac, a onda nakon što prođe operaciju, ipak odluči zadržati cice.
Tema zaključana.
26.03.2020 | 13:07
Cemu bi taj LIDAR tocno trebao sluziti na iPadu?
Tema zaključana.
26.03.2020 | 14:15
Riba kaže:
Cemu bi taj LIDAR tocno trebao sluziti na iPadu?

LIDAR na iPad Prou će služiti za AR aplikacije, trenutno može momentalno prepoznavati objekte (što su, gdje su, koliki su u prostoru), virtualni objekti će za razliku od ranije biti prepoznati kad su iza ili ispred tebe ili nekog fizičkog objekta i sl.
Trenutno nema baš aplikacija koje to pretjerano koriste, ali definitivno će biti tu za jače guranje AR-a.
Tema zaključana.
26.03.2020 | 14:18
jura22 kaže:
To Apple radi samo zato da kupis i tablet i laptop.
Kad bi svi programi s macOS-a radili na tabletu, ne bi kupovali duplo.
MS Surface he po tom pitanju bolji.

Radit će kad Apple potpuno pređe na ARM procesore i s macOS-om. Za sad će počevši od iOS-a 13,4 nuditi mogućnost (ako developer dozvoli) da jednom kupnjom imaš app i na macOS-u, i na iOS-u, i na iPadOS-u i na Apple TV-u.
Tema zaključana.
26.03.2020 | 14:21
smayoo kaže:
Jbg, to mi zvuči kao da žena odluči promijeniti spol i postati muškarac, a onda nakon što prođe operaciju, ipak odluči zadržati cice.

Pa donekle, ali kod iPada ako želiš tablet on će i dalje biti tablet. Jednostavno ne kupiš tipkovnicu s trackpadom ili ne prikopčaš BT periferiju, ali opcija postoji.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (535)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO