Savjet - iPad2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Savjet - iPad2

17.03.2011 | 11:11
Krajem mjeseca mi dolazi prijatelj iz NY pa bih uzeo iPad2. Dilema je - uzeti onaj s WiFi-om ili i s 3G (hoće li se to moći otključati?). Hvala na brzim reakcijama.
Tema zaključana.
17.03.2011 | 11:32
Ako uzmeš 3G varijantu, otključavanje neće biti potrebno.
Ali ako uzimaš 3G verziju, svakako neka ti frend uzme AT&T model.
Tema zaključana.
17.03.2011 | 12:34
Ako imaš:

1) iPhone 4 i neku od tarifa sa mobilnim data prometom, te si ga updateao na iOS 4.3 koji ima Osobni hotspot ili
2) bilo koji model iPhonea jailbreakan i imaš instaliranu MyWi aplikaciju preko Cydie ili
3) neki od mobitela drugih proizvođača koji podržava WiFi tethering i tarifu sa data prometom

onda ti ne treba 3G varijanta jer kad nemaš dostupan WiFi možeš surfati tako da uključiš WiFi tethering na mobitelu.
Tema zaključana.
17.03.2011 | 14:00
@Sank
Jeli moguce sa iphone 3Gs napravit tethering za ipad2 ili samo iphone 4?
Ne zelim radit JB....
Tema zaključana.
17.03.2011 | 14:22
Bojim se da to neće ići. Ja sam se nadao da će biti podržano barem Bluetoothom, ali čini se da ni od toga ništa.
Tema zaključana.
17.03.2011 | 15:06
Sank kaže:
Ako imaš:

1) iPhone 4 i neku od tarifa sa mobilnim data prometom, te si ga updateao na iOS 4.3 koji ima Osobni hotspot ili
2) bilo koji model iPhonea jailbreakan i imaš instaliranu MyWi aplikaciju preko Cydie ili
3) neki od mobitela drugih proizvođača koji podržava WiFi tethering i tarifu sa data prometom

onda ti ne treba 3G varijanta jer kad nemaš dostupan WiFi možeš surfati tako da uključiš WiFi tethering na mobitelu.

Sank, hvala, upravo me to zanimalo. Ipak ću jeftinije proći s WiFi. Naravno, hvala i ostalima.
Tema zaključana.
17.03.2011 | 15:20
Meni je na 3GS nakon instalacije iOS 4.3 nudio Osobni hotspot, ali samo preko Bluetootha ili USB kabela, ne i preko WiFi.

Bojim se da je za iPhone 3G(S) jedina solucija koja uključuje i WiFi tethering jest jailbreak i aplikacija MyWi (19,99$) instalirana preko Cydie.

Sam jailbreak i nije tako loš, osim što treba čekati njegov izlazak kada dođe nova verzija iOS-a. Ako se ne instaliraju svakakvi inače nepotrebni tweakovi i aplikacije koje samo služe izmjeni izgleda iOS-a i često su međusobno nekompatibilne, nema nikakvih problema.

Maloprije sam isprobao MyWi aplikaciju na svom 3G iPadu i radi super. Dakle, iPad 3G sa jailbreakanim iOS 4.2.1 i MyWi aplikacijom sada može biti WiFi hotspot za ostale uređaje.

Postoji još jedna mogućnost, ali u tom slučaju ne treba jailbreakati iPhone, ali treba iPad na koji se instalira aplikacija iTether (5$) preko Cydie pa se iPad može preko bluetootha spojiti na iPhone i koristiti u iPhone ugrađeni bluetooth tethering.
Tema zaključana.
17.03.2011 | 15:38
Uff, cekaj da ponovo procitam.....

Ok, znači ne postoji kombinacija bez JB za 3Gs i ipad tethering...

Znači moram kupit i ipad2 i iphone4

Kombinacija iphone4 + ipad2 (bez JB oba) mogu koristit data promet s iphona djeljenjem interneta? Na koji nacin to funkcionira? iphone4 postaje wi-fi hotspot?
Tema zaključana.
17.03.2011 | 15:50
Yes.
Tema zaključana.
17.03.2011 | 15:56
Stain kaže:
Znači moram kupit i ipad2 i iphone4

Kombinacija iphone4 + ipad2 (bez JB oba) mogu koristit data promet s iphona djeljenjem interneta? Na koji nacin to funkcionira? iphone4 postaje wi-fi hotspot?

Meni se čini da će prije biti kombinacija iPad2 i iPhone5

I odgovor je DA.
Tema zaključana.
17.03.2011 | 16:10
Evo da i ja potvrdim,

iPhone 4 sa iOS 4.3 i iPad je kombinacija koja ne traži jailbreak za korištenje WiFi Osobnog hotspota.

Ostale kombinacije uključuju jailbreak iPhonea ili iPada.
Tema zaključana.
17.03.2011 | 16:24
Da - da Vanjuška... iphone 5 i ipad 3 moja greška!
Tema zaključana.
03.04.2011 | 18:48
Pozdrav Na ljeto bi kupio ipad2 iz Kanade, pa me muči pitanje adaptera.. Naime vidim da se s ipadom dobije 10W USB Power Adapter za kojeg se navodi da se s njim dobije i neki nastavci tako da se može koristiti bilo gdje, e sad pitanje je dali se može koristiti kod nas ili se mora kupiti baš "naš" europski koji mi se čini da je isti, barem mi se čini ovaj iz apcoma

store.apcom.hr/appleipadusbpoweradapter10w-p-479.html
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1607)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO