novi korisnik iPada... pomoć!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

novi korisnik iPada... pomoć!!

13.05.2011 | 13:33
kako da prebacim slike sa kompa na ipad?? dali samo preko iTunesa??
Tema zaključana.
13.05.2011 | 17:57
Ima raznog softwera za to osim iTunes, npr. DiskAid ( instaliraš na komp) i Fileapp ( instaliraš na iPad).
Tema zaključana.
13.05.2011 | 17:58
Znam da mnogi koji su na Windowsima ne vole iTunes, ako zbog ničeg drugog onda zbog sporosti i glomaznosti. Zaista ispada da za iTunes treba mrcina od mašine baš isto kao i za zadnju verziju COD-a Modern Warfare verzija X

Zapravo to je i jedan od razloga zašto sam na kraju prešao na Macintosha. Ipak, syncanje sadžaja uz pomoć iTunesa nije baš takva noćna mora čak ni na Windowsima. Tako npr. prebacivanje slika sa računala na iPad nije neka velika zavrzlama. Sve naravno ovisi o količini i veličini slika koje se žele prebaciti.

Kako ja imam preko 20.000 do sada snimljenih digitalnih fotopgrafija i ne trebam baš sve njih na iPadu, onda sam ja jednostavno ptvorio posebnu mapu koju sam nazvao iPadPhoto. Onda sam za svaki album pod tom mapom napravio novu mapu i dao joj ime kako će se zvati album na iPadu i onda u nju iskopirao željene slike. Kad sam to završio pokrenuo sam iTunes, spojio iPad i kad se pojavio na lijevoj strani prvo kliknuo na njega, a zatim kliknuo na list koji se zove Photos. Uključio sam syncanje fotografija i zatim kliknuo na padajuću listu pored toga i odabrao Choose folder... Tada sam izabrao gore navedenu mapu (folder, direktorij). Nakon toga još ispod toga treba kliknuti na All folders ili ako želimo birati na Selected folders pa staviti kvačicu ispred željenih mapa.

Dakle u odabranoj mapi, podmape su zapravo albumi, ali samo prepoznaje prvi nivo mapa, ako se nastavi dalje nestati mape svjedno se neće pojaviti kao album u albumu.

Slike koje su napravljene na iPadu se pak mogu na računalo prebaciti isključivo kopiranjem bez iTunesa. Tako se pod Windowsima obično iPad pojavi kao Fotoaparat ili kao removable disk. Na Macu to ide sa Image Capture.app.

Vjerojatno postoje i drugi programi umjesto iTunesa koji to mogu, ali ja ih nisam nikada probao jer nisam imao potrebe. Meni iTunesi rade jako dobro jedino što sam ja na Macu
Tema zaključana.
13.05.2011 | 18:11
vlucic kaže:
Ima raznog softwera za to osim iTunes, npr. DiskAid ( instaliraš na komp) i Fileapp ( instaliraš na iPad).

Ja imam plaćenu verziju DiskAida i taj kad klikneš na mapu od slika traži da pokreneš PicsAid tako da ne znam koliko je dobar za prebacivanje slika? Dobar je samo za slike napravljene na iUređaju, dakle one slikane kamerom ili nekako drukčije napravljene i spremljene. Ne i za Albume slika koje želimo sinkronizirati sa računala.

Naravno, imam isto tako instaliran FileApp Pro i to je ok aplikacija, ali sve što preko njega uploadaš na iUređaj nalazi se u njemu, pa onda slike nisu pod originalnom aplikacijom Foto (Photo) ona sa suncokretom na ikoni i nisu podjeljene u albume već mogu biti podijeljene u mape.
Tema zaključana.
13.05.2011 | 18:31
Sank:Istina je sve što si rekao, iTunes je tu vjerojatno najbolji. DiskAid je neka alternativa, jer iz FileApp na iPadu možeš pomoću "Open in" opcije otvoriti fotografiju u drugom pregledniku.
Tema zaključana.
23.06.2011 | 16:26
Zasto mi na ipad-u nece da prihvati lozinku sa itunes-a, a koju vec koristim na iphone-. Javlja mi non stop da je lozinka netacna. Help
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1608)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO