Ponosni suvlasnik iPada 2...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ponosni suvlasnik iPada 2...

03.08.2011 | 11:07
Dragi moji prijatelji,

kako sam od jučer, ponosni suvlasnik u 1/5 iPada2 , molim vas par informacija na tu temu.
Volio bih što brže početi uživati u svim blagodatima koje ova čarobna ploča pruža, stoga da ne čeprkam po netu, ovako mi je lakše (molim dežurne dušebrižnike da ne pretjeruju ).

Ovako:
- mogu li koristiti aplikacije koje sam kupio i za iPhone ili moram kupovati posebno za iPad?
- iPad nije JB već original, te vas molim neki popis aplikacija/igrica koje su korisne i kaj vi koristite (za po doma, posao, igrice...)
- da li se može direktno s neta nešto downloadati na iPad i pohraniti ili isključivo putem iTunsa?

Za sada toliko, a ostalo uz put...

Hvala unaprijed
Tema zaključana.
03.08.2011 | 11:53
Ha, ha, kako to misliš suvlasnik 1/5? Tko su ostali suvlsnici, ako smijem pitat? Mislim da li ima i djece? Pitam jer još se sjećam kad sam ja došao do prvog iPada, ja sam imao tek vremena nabaciti koju aplikaciju i igru na njega, a sve ostlo vrijeme bio je u rukama moje dvoje djece i žene

Evo odgovora na tvoja pitanjca?

1) Sve što si ikada uzeo za iPhone možeš bez da ponovo pljatiš instlirati na iPad, pa čak i one appove koji su namjenjeni samo za iPhone.

2) ako ti je na iPadu iOS 4.3.3 možeš ga jailbreakat tako da odeš na jailbreakme.com sa Safarijem. Nema jednostavnijeg jailbreaka i sve je gotovo za tren. Mada iskreno ne vidim baš puno raz.oga za to, jer ja osim RemoveBG, TruPrinta i Installousa za testiranje aplikacija ne koristim ništa drugo sa Cydie. Za neke ideje koje aplikacije koristiti pogledaj ovdje:

www.jabucnjak.hr/forum/ipad/60257-imam-n...e-app-koristiti.html

Na žalost nisam već neko vrijeme obnavljao listu, ali dodao bih jako dobar AVPlayerHD koji prikazuje sve najčešće video formate, a može se puniti drag & dropom, doduše preko kabela i iTunesa, ali bez klasične sinkronizacije.

3) iCab browser podržava direktan download sa neta, a onda mogućnost da se prebaci u npr. Dropbox, a vjerojatno ima još koji browser koji to podržava. DocumentsToGo Platinum se može povezati sa Dropboxom i tKo dijeliti dokumente, ali uskoro dolazi iCloud pa ćemo vidjeti što će on zaista nuditi. Ima playera kao npr. Media Browser koji može prikazivati slike i video preko kućne mreže sa računala ili NAS diska.

Mogućnosti su beskrajne i tek čekaju da ih otkriješ
Tema zaključana.
03.08.2011 | 11:57
Mogu se koristiti one aplikacije sa iPhonea koje su predviđene za rad na oba uređaja. Ima i izuzetaka pa je npr. stari Skype radio na iPhoneu, a isti takav neprilagođen radio je i na iPadu. Takvih neprilagođenih aplikacija je malo. U iTunesu jasno je navedeno na kojim uređajima radi aplikacija. Naravno, ima slučajeva kada ćeš morati posebno platiti za istu aplikaciju koja je prilagođena za iPhone i za iPad. Npr. Osfoora ili Reeder.

Prijedlog aplikacije ovisi o onome što misliš raditi na iPadu. Npr. ja puno koristim RSS (aplikacija Reeder), čitam novosti/magazine (besplatne aplikacije Flipboard i Zite), stripove (Comic Zeal), twittam (Osfoora), koristim GTD (OmniFocus), čitam knjige/pdfove (Kindle, GoodReader, Stanza), pogledam pokoji film (AirVideo), čitam pohranjene web stranice (Instapaper), izvodim prezentacije (Keynote), surfam (iCab), upisujem bilješke (Simplenote).

Ne znam što misliš pod "da li se može nešto downloadati na iPad". Pomoću browsera iCab može se raditi klasični download kao i na desktop računalu.
Tema zaključana.
03.08.2011 | 11:57
Eh Sank, dobro misliš... Njih troje i žena
Bojim se da sam u manjini. I oko iPhona koji je bio predodređen za igranje su se pomlatili da je to bilo za stat pa gledat

Hvala ti na ovim odgovorima. Budem danas popodne malo još istražio i vidio što se sve nuđa... Jučer je u 23.00 došao tek kući...
Tema zaključana.
03.08.2011 | 11:59
DrAle kaže:
Mogu se koristiti one aplikacije sa iPhonea koje su predviđene za rad na oba uređaja. Ima i izuzetaka pa je npr. stari Skype radio na iPhoneu, a isti takav neprilagođen radio je i na iPadu. Takvih neprilagođenih aplikacija je malo. U iTunesu jasno je navedeno na kojim uređajima radi aplikacija. Naravno, ima slučajeva kada ćeš morati posebno platiti za istu aplikaciju koja je prilagođena za iPhone i za iPad. Npr. Osfoora ili Reeder.

Prijedlog aplikacije ovisi o onome što misliš raditi na iPadu. Npr. ja puno koristim RSS (aplikacija Reeder), čitam novosti/magazine (besplatne aplikacije Flipboard i Zite), stripove (Comic Zeal), twittam (Osfoora), koristim GTD (OmniFocus), čitam knjige/pdfove (Kindle, GoodReader, Stanza), pogledam pokoji film (AirVideo), čitam pohranjene web stranice (Instapaper), izvodim prezentacije (Keynote), surfam (iCab), upisujem bilješke (Simplenote).

Ne znam što misliš pod "da li se može nešto downloadati na iPad". Pomoću browsera iCab može se raditi klasični download kao i na desktop računalu.

Hvala DrAle, već je i Sank odgovorio na pitanje. Danas se bacam na istraživanje bespuća iPada...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1597)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO