Povezivanje ipada si hifi-jem preko wifi-ja?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Povezivanje ipada si hifi-jem preko wifi-ja?!

02.09.2011 | 00:39
Zanima me jel netko uspio nesto slicno i ustvari jel tako nesto postoji? Naime nasao dobrih stranih radio postaja, pa bi to bilo ljepo povezat na kucni hifi. Povezivanje preko 3.5 mm mi nije interesantno
Tema zaključana.
02.09.2011 | 01:33
Postoji. Tako imam doma spojen Airport Express sa HiFi-jem.
Znači jedno rješenje kupiti AirPort Express od Applea i fino ga spojiš na HiFi, podržava i digitalnu konekciju. Zatim pomoću iPhonea ili iPada puštaš glazbu s internet radija ili nečeg drugog. Ja tako puštam i kontroliram glazbu s Harda koji je u sasvim drugoj prostoriji.

Drugo rješenje je kupiti Apple TV (cca 100€) i povezat njega sa TV-om i glazbenim sustavom i fino pomoću AirPlaya ugrađenog u iPad/iPhone puštaš muziku i filmove na AppleTV. www.apple.com/ipad/features/airplay.html

Treća solucija je imati AirPlay uređaje (postoje zvučnici i ima već i nekih recivera) i jednostavno puštati sadržaj direktno na taj uređaj.

Osobno mi je najbolja solucija No.2.

Nadam se da sam te dobro razumio i da će te jedno od ovih rješenja zadovoljiti
Tema zaključana.
02.09.2011 | 12:20
Da da dobro si me razumio.

Vidi sam da apple tv prodaje se u oglasniku za 1100 kuna. Cek, onda iz tog uredaja apple TV ide neka "zica" u moj wifi router i u tv? I u hifi? S cim se to povezuje s Hifi onda? Kakav kabel.. ako znas mozda...

Hvala na odgovoru..
Tema zaključana.
02.09.2011 | 14:34
Na router se spajaš bežično, na TV sa HDMI kablom, a HiFi sa Optical Audio kablićem, eto bar sam si ja tak pospajao i stvar fercera ! Sveukupni dojam savršen !! ( na samom Apple TV imaš preko iTunesa radio postaje, YouTube..)
Tema zaključana.
02.09.2011 | 16:00
Ma ja nebi spajao nista preko itunesa..
Ne znam.. nekako mi nisu sjeli..
Slike prebacim u Photos u albume preko Copytrans photo, a i mjuzu preko Copytransa.

Pa preko njega mogu na youtube preko ipada pa gledam na TVu direkt..

Gdje se moze apple tv moze najjeftinije kupit?
Tema zaključana.
02.09.2011 | 16:01
Spajaš se baš kako je i Goan25 napisao, osim što Apple TV možeš s routerom spojiti i pomoću LAN (Ethernet) kabela.
Tema zaključana.
02.09.2011 | 16:06
Najjeftinije ćeš ga kupiti u Austriji ili Italiji 119€ (store.apple.com/it/browse/home/shop_ipod...e_tv?mco=MTAyNTQzMzg).

Čak mislim da ga kod nas niti nema u legalnoj prodaji (osim po oglasnicima). Nek me ispravi neko ako griješim.
Tema zaključana.
02.09.2011 | 18:18
Kupi AirPortExpress, zakon stvar i puštaš preko AirPlay-a muziku. Kupi ga preko oglasnika. Bonus je USB port za printer (ako te to zanima).
Meni je dobar jer se sakrije iza linije pa se uopće ni ne vidi, a ako imaš AirPortExpress, tada ti se i domet mreže povećava jer ga spojiš u jednu jedivstvenu mrežu (mislim kako je to bridge mod).
Tema zaključana.
02.09.2011 | 18:59
Mislim da se više isplati malo pomučiti i nabaviti Apple TV od Expresa jer cijene su slične a ATV više daje !
Tema zaključana.
02.09.2011 | 19:57
AP Express je odličan ako treba proširiti raspon WiFi-ja ili proširiti mrežu općenito, a ujedno i spojiti sve na Hi-Fi za bežično slušanje glazbe.
Apple TV s druge strane namjenjen je samo multimediji, audio/video.

Ako je prioritet gledanje i slušanje bežičnim putem, onda je Apple TV bolji izbor.
Na kraju može i oboje ako postoji potreba
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1584)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO