iPad 2 problem sa punjenjem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad 2 problem sa punjenjem

22.09.2011 | 21:21
Dakle novi iPad 2 3g puni se na MB Unib. 13 dok se na USB-u kod MBP3,1 17 2008 g ne puni tj. Punjenje nije u tijeku,...???jel tko ima isti problem,neki tips da se to sredi ili to stvarno ne radi kod starijih modela???Inaće kod MBP sve je dosada funkcioniralo preko USB-a pa me malo čudi jer su kod oba kompa procesori na 2,4 GHz i sa 4gb rama!
P.S. Kad će JB za 4.3.5??
Tema zaključana.
22.09.2011 | 22:12
U načelu punjenje preko USB-a bi se trebalo koristiti samo u nuždi i po specifikacijama ne bi ni trebalo raditi. Za Windowse sam nedavno našao neki utility koji vjerojatno poveća dozvoljeno opterećenje na USB portu i na taj način sam uspio puniti iPad preko USBa što inače nije radilo. Ne znam za sličan alat za Mac, ali iskreno, ne bih se to ni usudio raditi. Uštekaj ga u struju i gotovo.
Tema zaključana.
22.09.2011 | 22:17
Ok hvala na odgovoru mada mi nije jasno kako je bez problema punio na MBooku ..?
E sad opet dali punjač mora biti baš od iPada ili može i od iPhona?.
Tema zaključana.
22.09.2011 | 22:19
Na nekim strojevima radi a na nekima ne, vjerojatno ovisi o USB chipsetu.
iPhone punjač će isto raditi. Meni radi i USB punjač od Samsung fotoaparata. Mislim da će ti baš bilo koji USB punjač raditi.
Tema zaključana.
23.09.2011 | 09:16
USB na kompu se "išteka" ako ga preopteretiš. Ovisi od kompa, ili treb arestart ili samo izvući USB utikač. Mišljenja sam kako baš svaki punjač nebi bio dobar za punjenje baterije. Kod slabih punjača (recimo, imate napisano napon 5V i struja 200mA) ili se baterija bude dugo puila ili bude punjač krepal. Mada bi USB trebao davati 5V i 100mA kontinuirano, odnosno 500mA maksimalno. Mada se može naći i 1,9A kao max. ali čisto sumnjam (možda neke posebne izvedbe).
Tema zaključana.
23.09.2011 | 19:23
Koliko sam ja shvatio, problem je u tome kako OS upravlja USB-om.
Naime, na oba moja compa (MBP late2010 i iMac early2011) su instalirane windoze 7 na bootcampu i kada sam u windozama iPad2 se ne puni a dok sam u Lionu, puni.
Tema zaključana.
23.09.2011 | 20:00
Da, moguće. Znamo kak upravljački prigrami nisu baš sjajni za WIN, pa možda i s tog razloga se pod WIN-om neće puniti. Uglavnom, ja ne bi punio uređaje na kompu ako baš ne moram.
Tema zaključana.
23.09.2011 | 20:20
jel to onda znaci da je punjenje ipada i iphonea preko imaca "stetno"? jer su meni konstantno preko docka u isto vrijeme povezani ipad i iphone na imac
Tema zaključana.
23.09.2011 | 20:45
Ovak, imaš napajanje koje je očito dimenzionirano za iMac, a ti si dodao još i iPad i iPhone i još ponešto. Opteretio si iMac s kodiranjem videa i gledaš kako se temp. diže. Možda je kod iMac-a i ponešto povoljnije jer je to ipak stolno računalo, ali kod Bookova baš i ne.
Ja sve punim s punjačima.
Tema zaključana.
04.10.2011 | 20:16
mmike kaže:
Ok hvala na odgovoru mada mi nije jasno kako je bez problema punio na MBooku ..?
E sad opet dali punjač mora biti baš od iPada ili može i od iPhona?.

mislim da mora baš od ipad-a jer je njegov punjač 10W
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1608)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO