Mireo Don't Panic Hrvatska
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mireo Don't Panic Hrvatska

01.10.2013 | 12:17
John, a što ako npr. Nijemac ili Francuz treba putovati kroz Srbiju? To što mu je sve na karti ispisano pismom koje nikad u životu nije vidio - nije problem?
Tema zaključana.
01.10.2013 | 17:36
Pa to je relativno nebitno. Kome je taj dio bitan, taj će si vec nekako provjerit prije puta.
Tema zaključana.
01.10.2013 | 17:45
Ne slažem se da je to relativno nebitno. Ja mislim da je apsolutno bitno. Pokušaj sebe staviti u tu situaciju. Zamisli da se voziš po npr. Gruziji. Svuda oko tebe svo znakovlje na onom njihovom čudnom pismu i onda još isto tako i u tvojoj SKUPOJ navigaciji. Dakle, osuđen si osloniti se 100% na pamet jednog mobitela i navigacijskog softvera i nadati se da je karta kojom raspolažu barem donekle točna i ažurna.

Mene je Garmin jednom u Milanu kroz splet uličica doveo na dno stepenica i onda mi rekao da nastavim ravno. Autom. Onda sam nazvao domaćina i pročitao mu dvije unakrsne ulice koje sam pročitao s Garmina (jer Talijani ulice obilježavaju isto kao i mi - samo slučajno ). Da mi se to desilo u Tbilisiju, kako bi pročitao imena ulica?
Tema zaključana.
01.10.2013 | 18:40
drlovric kaže:
zabac kaže:
grčka slova su bila i čirilica je bila što je naravno najveća glupost jer je grku manji problem pisati latinicom nego ostalina grčkim pismom.

Pa Grci imaju legitimno pravo da pisu svojim pismom na som jeziku

Sto bi se oni zamarali sta je nama lakse

Grci da, ali navigacija ako je na hrvatski postavljena, onda ne. Inače, u Grčkoj su table dvostruke (grčko pismo i latinično).
Procedura je takva (na toj konkretnoj navigaciji), prebaciti tipkovnicu na grčki i onda pisati! WTF!
Tema zaključana.
01.10.2013 | 18:51
Slažem se sa Smayom. Poštujem svaki jezik, ali jednostavno bi morala biti opcija odabira.

Smayo, sad si me podsjetio na Milano. Kružni tok od 5 traka, a ima ni manje ni više nego 17 izlaza. Pa ti sad pogodi pravi !?!

Hijooj, to su bili dani

EDIT;
I još samo nešto - NIŠTA nije gore of fuša Mirea !!!
Tema zaključana.
01.10.2013 | 20:32
smayoo kaže:
Ne slažem se da je to relativno nebitno. Ja mislim da je apsolutno bitno. Pokušaj sebe staviti u tu situaciju. Zamisli da se voziš po npr. Gruziji. Svuda oko tebe svo znakovlje na onom njihovom čudnom pismu i onda još isto tako i u tvojoj SKUPOJ navigaciji. Dakle, osuđen si osloniti se 100% na pamet jednog mobitela i navigacijskog softvera i nadati se da je karta kojom raspolažu barem donekle točna i ažurna.

Mene je Garmin jednom u Milanu kroz splet uličica doveo na dno stepenica i onda mi rekao da nastavim ravno. Autom. Onda sam nazvao domaćina i pročitao mu dvije unakrsne ulice koje sam pročitao s Garmina (jer Talijani ulice obilježavaju isto kao i mi - samo slučajno ). Da mi se to desilo u Tbilisiju, kako bi pročitao imena ulica?

Okreneš nekom prolazniku mob i pitaš wtf is this? Ak ne kuži ingliš, onda rukama i nogama. Shvaćam poantu nedostatka, možda bude jednog dana riješenja i za to. Do tada, mislim da je cijena navigacije primjerena za to što nudi, a kome ne odgovara može bez ijedne ako je spreman na manje pustolovine, neizvjesnost ili dobru staru papirnatu kartu
Tema zaključana.
06.02.2014 | 22:08
Da osvježim temu informacijom da je jučer objavljen Mireo Don't Panic update te je sada Teleatlasova karta Srbije napokon (barem na prvi pogled) upotrebljiva (koliko je točna i ažurna, to ne znam). Ostale nisam još pogledao.
Tema zaključana.
07.02.2014 | 01:08
Evo i ja ću po neznam koji put, Mireo je tu da stvori paniku, a ne da ju riješi.
Smayoo, jesi probao Navigon?
Tema zaključana.
07.02.2014 | 02:10
Jesam. Nije toliko bolji koliko je skuplji, a isto ima ružnih felera, već smo pisali o njima. Također, jako, vrlo, previše pregrijava telefon. Zamislivo mi je da ga koristim na pola sata dok tražim nešto po stranom gradu, ali da mi je uključen cijeli dan dok putujem u nepoznato - no way.
Tema zaključana.
07.02.2014 | 11:48
Isprobao sam Navigon na iPadu i dosta sam zadovoljan bio. Sve je dobro odradio, baterija nije patila previše.
Tema zaključana.
07.02.2014 | 12:06
Mana im je pregrijavanje mobitela. Nema veze koji je proizvođač. Rješenje je samostalan uređaj.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1117)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO