prijatelju je ukraden u Srbiji novi iphone 5...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prijatelju je ukraden u Srbiji novi iphone 5...

31.12.2013 | 02:19
prije par mjeseci.
(pun intended je da su ukradeni s police za punjenje tijekom MTG turnira samo iphoni 4S i 5, a galaxyija raznih vrsta niko nije ni pomaknuo).

Prijavio je MUPu tamo, obavili očevid, prijavili IMEI (ne znam kako je našao, mislim da se logirao na apple ID il nešt?),
prijavio je u Hrvatskoj MUPu, prijavio mailom i appleu, tražio od našeg providera (tako su mu rekli u MUPu) da otvore slučaj "trackinga" za telefon, što su ga jednom odili, pa rekli da mogu ali MUP ili sud trebaju tražiti (?), a onda odbili,
MUP se pravi glup, (rima nenamjerno)

apple kaže da provider (GSM operater) mora to riješiti, a ne oni....

E sad,
mož li netko napisati koju procedutu treba poštivati da se nešto napravi?

imao je ios6 jailbreakan, zalockan je bio, neko mu je pristupao app storu s njegovim ideom i passom, al apple nije dao transfere jer je vezan bio uz deviznu karticu koju nije punio....

e sad, novi ios7 s novim uređajima ima lock koji se navodno ne može ukradenom mobitelu breakat, ako je aktiviran - ima li tko iskustva s time?

Mario.
Tema zaključana.
31.12.2013 | 11:48
Post sam preselio jer forum kamo si ga postao nije namijenjen ovom, nego isključivo objavljivanju IMEI i S/N ukradenih uređaja, u svrhu lakšeg pretraživanja od strane potencijalnih kupaca i drugih koji bi pravim vlasnicima mogli javiti tko prodaje njihovo vlasništvo.
Odgovore na tvoja pitanja, nažalost, nemam, ali možda će netko drugi imati.
Tema zaključana.
31.12.2013 | 11:58
Telefon - iPad koji je na iOS 7 i na kojem je prijavljena opcija Find my phone te icloud nalog nije moguce aktivirati tako moze koristiti samo za dijelove ili kao tacna za rezanje.Moze se uraditi restore ali aktivaciju je nemoguce zaobici.
Tema zaključana.
31.12.2013 | 12:42
Ako sam dobro shvatio, ako imam iOS7 i upaljena mi je opcija Find my phone koji je vezan za moj korisnički račun (Apple ID) ni u kom slučaju se ne može deaktivirati (bez obzira da li se radi restore, jailbrake)? Znači, sako ja kako vlasnik pristupnih prava na AppleID mogu deaktivirati uslugu?
Tema zaključana.
31.12.2013 | 13:36
Da,kada je telefon vezan za racun prilikom registracije uredjaja potrebno je unijeti apple ID(mail i pass) ako to nemas nema teorije da se telefon aktivira.Misim da preko opcije find my phone cim se telefon konektuje na WiFi(prilikom aktivacija,mislim 3 korak) mozes ga locirati te ostale opcije koje nudi find my phone.Trenutno nemam ni jedan ispravan aparat da vidim koje opcije nudi
Tema zaključana.
31.12.2013 | 13:49
Čak i jailbrake ne pomaže?
To je dobra vijest.
Tema zaključana.
31.12.2013 | 14:27
Ni JB,znaci mozes ga samo koristiti za dijelova ili kao tacnu za kafu.....
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
31.12.2013 | 15:36
Hrvatski MUP takve slučajeve rješava profesionalno i razumno brzo. Pri tome su super ljubazni i pažljivi. Mogu ih samo hvaliti na sva usta. No, ovo mi se čini kao posao za srpsku policiju, a ne našu i ne znam hoće li zaprimiti takav slučaj s obzirom da se to dogodilo van teritorija RH.

Za domaće slučajeve potreban je račun za uređaj (bez toga ništa) i IMEI.

Sretno!
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1127)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO