1 iCloud account za eva različita iphone-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

1 iCloud account za eva različita iphone-a

27.01.2014 | 15:18
Kako koristiti jedan account icloud za dva razlicita iphone ( dvoje ljudi )?
Tema zaključana.
27.01.2014 | 15:24
dakle kada se prijaviš sa istim iCloud accountom na oba telefona, nešto ne radi ili dobiješ neku situaciju koju ne očekuješ/ne želiš?
Tema zaključana.
28.01.2014 | 11:19
bumbar kaže:

Vrlo lako... Pitaj Google
Tema zaključana.
28.01.2014 | 12:02
Moze se koristiti bez problema s tim da sve sto radis (a vezano je za iCloud) se pojavljuje na oba telefona.Korisnik nije uslovljen da ima samo jedan Apple uredjaj. Znaci ako su ti kontakti vezani za iClaoud ako dodas na jednom automatski ce biti i na drugom.
Tema zaključana.
28.01.2014 | 13:29
bumbar kaže:

Možda želiš jedan App Store account na više uređaja, ali odvojene iCloud accounte?
Tema zaključana.
28.01.2014 | 14:29
da problem je sa kontaktima. pojavljuju se i jedno i drugom isti!
Tema zaključana.
28.01.2014 | 16:05
zar je tesko napraviti jos jedan? to jedan mail na dva iphonea nikako ne valja, osim ako su oba iphonea uz jednog korisnika.
Tema zaključana.
28.01.2014 | 16:29
Vanjuska ti je fino odgovorio. napravi iCloud acount i to ne djelis, jer tu backupas svoje pstavke iPhone/Mac... a iTunes/AppStore acount dijelis.
Tema zaključana.
28.01.2014 | 21:32
iCloud račun imaš različit na iPhoneima, ali zato iTunes račun isti, pa svaki ima svoju sigurnosnu kopiju, ali zato koristite iste aplikacije koje onda ne treba dva puta kupovati

Tako ja na svom iPhoneu imam isti račun za iCloud i iTunes jer ja kupujem aplikacije, a moja supruga ima svoj račun za iCloud, ali moj za iTunes, tako da dijelimo iste aplikacije, ali nam se ništa drugo ne miješa.
Tema zaključana.
25.03.2014 | 11:23
Imam jedan problemčić sa sinkronizacijom kontakata. Naime kada mi je uključen iCloud pod postavkama i kada je aktivan sync za kontakte, editiranjem ili dodavanjem kontakata stvar funkcionira super jer se sve usklađuje sa iCloud. No, kada mi je icloud opcija isključena a ja editiram ili dodajem kontakte, pri aktiviranju icloud opcije on mi spaja kontakte(nakon naredbe merge) iphone uređaja i oblaka na način da mi one učinjene promjene na iphone uređaju vrati na staro kako je bilo u oblaku. Ja to baš nebi tako, pa me zanima dali ima neka opcija da ja odredim u datom trenutku(kad aktiviram icloud na uređaju i sinkronizaciju kontakata) tko je primarni izvor sinkronizacije(oblak ili uređaj)?

A da ne spominjemda imam pod istim accoutnom i ipad mini, pa stvar bude još kompliciranija kada želim da se stvari smisleno ažuriraju između tri izvora.
Tema zaključana.
25.03.2014 | 11:29
A zbog čega uopće isključuješ iCloud na prvom mjestu?
Tema zaključana.
25.03.2014 | 12:03
Pa ako se nehotice pobrišu kontakti na uređaju. Dogodilo se jednom i sve se pobrisalo. Od tada držim icloud/kontakti na off. I onda na terenu kad dodajem kontakte i sl. u nekoj žurbi, dogodi mi se da zaboravim uključit prije izmjene sync kontakata pod icloud. I onda par dana kasnije uključim sync i dogodi mi se da ostanem bez izmjena/dopuna. Ili ima neka caka da se to podesi ili moram zaključit da je to složeno na idiotan način bez neke potpune svrhe.
Tema zaključana.
25.03.2014 | 13:12
Gle, aj probaj ne iskljucivat icloud, samo kompliciras nepotrebno.
Imas dosta aplikacija pomocu kojih mozes backup kontakta uraditi, i poslje ih vratiti, tako da se neces trebati bojati nestanka kontakta.
Tema zaključana.
25.03.2014 | 13:32
Osobno to nikada ne gasim i radi mi na svim uređajima uredno. Ono što bi ti eventualno preporučio je da kao, ajmo to nazvati 'primarnim' source-om, koristiš iCloud. Dakle ugasiš sync, exportaš preko iClouda stanje svih kontakta (kao backup solucija) i onda obrišeš sve u icloudu. Nakon toga upali ponovno sync i icloud će povući sve sa novog izvora (telefona).

Naravno ovo će biti problem ako je u igri više od jednog uređaja jer će se u tom slučaju morati raditi prekid na svim uređajima.

Moja osobna preporuka je da se ovo napravi jedom, zatim sync i kao takav se ostavi (baz gašenja). Povrh toga periodički napraviti backup cijelog stanja kontakata (offline kopiju koju ćeš imati negdje sa strane) za slučaj da ti se sve zablesi.

Export sa iClouda u vcf datoteku je doslvno par sekundi.
Tema zaključana.
25.03.2014 | 17:20
Potajice sam se nadao da tako nešto postoji samo što sam pomišljao da se neznam time koristit kako spada, ali očito ta opcija uopće ni ne postoji pa ću se morat prilagodit ovim vašim prijedlozima. Ali nebi bilo loše da se u nekom updejtu to ponudi.
Recimo za neke koji putuju pa da ih roaming ne gazi, ako zeli imat sync sa iCloudom mora se pomirit da ce ga azuriranje kontakata koštat par kunića.

Inaće hvala na sugestijama. Napravljen export iz iClouda i sync je sad na ON.

Al me svejedno kopka.

Jel se može inace stavit kakva šifra pri ulasku na generals i contacts, kao zaštita od malih prstića?
Tema zaključana.
25.03.2014 | 21:47
Pa iskljucis mobilni internet u romingu i zivio, kada se spojis na wifi odradi taj sync.

Mozes zabraniti, u settings-general-restrictions
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1192)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO