Pitanje za vlasnike Iphone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pitanje za vlasnike Iphone 5

18.02.2014 | 18:39
Pozdrav!
Planiram se vratiti na iPhone pa me neke stvari zanimaju prije kupovine..

Koliko vam drži baterija na iPhone 5? Čitao sam da dosta ljudi ima problema s baterijom nakon nadogradnje na ios 7, koliko je to čest problem i da li se trebam brinuti oko toga? Kupovao bi polovan preko njuškala, a većina ih ima instaliran ios 7...
Ugl. ako je sve u redu s baterijom, da li izdrži cijeli dan s uključenim netom, nekoliko poziva,poruka i mailova i povremeno igranje igrica?

I na što trebam paziti prilikom kupnje polovnog? Prije sam s iphone 4 imao problem što je home tipka štekala, koliko sam čuo to je bio čest problem, da li je na petici bolja situacija s tipkama?
Tema zaključana.
18.02.2014 | 18:43
Kratkom provjerom neces biti siguran sto se tice baterije,ako je sve ok sa telefonom moze izdrzati cijeli dan.

www.jabucnjak.hr/forum/iphone/93566-sta-...bljenog-iphonea.html
Tema zaključana.
18.02.2014 | 19:11
Hvala na odgovoru!
Koliko je čest taj problem s baterijom nakon nadogradnje?
Tema zaključana.
18.02.2014 | 19:49
Pa sudeci po prijateljima, moj iphone(4S) traje znatno duze nego njihovi samsung androidi. mislim da je to dovoljno reci za bateriju. savrsena? naravno da nije. ali u mom iskustvu traje duze od ostalih
Tema zaključana.
18.02.2014 | 20:49
Stefanjos, molim te ako nemaš nešto objektivno što se tiče teme za napisati, da ni ne pišeš...
Kao prvo otvorio sam temu o iPhone 5, a ne 4s, i kao drugo i sam imam samsung android s baterijom od 3100mah i traje mi dva puna dana, i više uz nonstop uključen internet.
Molim da mi pišete iskustva s baterijom na iphone 5, jer nebi htio požalit nakon kupnje takvog skupog uređaja...
Tema zaključana.
18.02.2014 | 21:13
pa ima veze, jer pretpostavljam da je 4s gori nego 5. -.-sorry sta pokusavam stvoriti realnu real life sliku
Tema zaključana.
18.02.2014 | 21:21
Filipek, ja tebe molim da se ne otresaš na druge korisnike. Hvala.
iP5, uvijek sve uključeno. Kad provodim dan u uredu pa je mobitel cijeli dan na wifi i ne koristim ga za surf i mail, izdrži baterija 2 dana knap (ali nikad je ne puštam tako - navečer stavljam puniti uvijek). Kad provodim dan na terenu pa s moba čitam i pišem mailove i surfam po netu, +koristim intenzivno 3G i EDGE, nema šanse da telefon dočeka večer bez punjenja. Zato uvijek imam punjač u autu i mob se uvijek puni dok se vozim.
Ako se sve živo poisključuje, onda bi potrajala baterija i 4-5 dana, ali onda mi ne treba takav telefon. Jedino je dobro ovo imati na umu ako se nađeš u čudnoj situaciji da nemaš gdje puniti mob, a treba ti izdržati još neko vrijeme. Kad si na 30% baterije, isključivanjem kompletnog data prometa (EDGE i 3G), wifi, bluetooth, quitanjem svih nepotrebnih aplikacija i flushanjem memorije možeš dobiti 4-5 ekstra sati rada.
Tema zaključana.
18.02.2014 | 21:38
Smayoo, nisam se otresao nego kažem da komentar nije bio mjerodavan i realan s obzirom da pitam o ip5, a i kako sam napisao na mojem galaxy-u baterija traje stvarno dugo...

Nego, hvala na odgovoru, takav odgovor sam trebao. To mi zvuči zadovoljavajuće s obzirom da sam više vremena na wifi-u nego na 3g. U skorije vrijeme ću kupiti iphone, fali mi ta jednostavnost i brzina ios-a, pretrpjet ću i mali ekran zbog toga. (prelazim s galaxy note 2 s 5,5 inča )
Tema zaključana.
18.02.2014 | 22:07
Meni je na iP5, iOs 7.0.4, sve uključeno stalno (bluetooth, push, wi-fi, lokacije, 3G, iCloud backup itd.), kontrast na 50%. Nalazim se u ZG-u i pokrivenost signalom je ok.
Kad god dođem u firmu, doma, stalne birtije po kojima kružim telefon se stalno sam šalta na wi-fi, tako da sam vjerojatno više na wi-fi nego na 3g-u i navečer mi je telefon na oko 40-50% baterije.
Skidam ga sa punjača u 6.30 ujutro i svaku večer ga stavljam na punjenje neovisno o stanju baterije.
U takvom režimu bi mi vjerojatno baterija bez punjenja navečer trajala cca dan i pol što mislim da je za telefon OK.
Tema zaključana.
18.02.2014 | 22:14
Hvala Velejaj, to mi zvuči ok!
Tema zaključana.
19.02.2014 | 04:02
Filipek:

Gotovo svi smartphones danas izdrze skoro pa jedan dan, ovisno o nacinu uporabi. To ti je tako. Jednostavno naucis zivjeti s tim :/

To tvoje "igranje ogrica" isto moze biti problematicno, jer ja sam imao apps koje potrose bateriju na iPhone ili iPad za 2h, zato sto su procesorski zahtjevne. Ili kada pokrenes GPS navigaciju, npr.

Kupi telefon koji ti se svidja. Imaj kabel za punjenje uvijek pri ruci, i nemoj dozvoliti da izadjes iz kuce/ureda/auta sa 10% baterije jer 100% ces ostati bez mobitela

Ja imam naviku da ga punim kada god imam priliku. Bas radi toga, mi je baterija uvijek u rasponu 70->100%.
Tema zaključana.
19.02.2014 | 22:25
Ne znam di da ovo pitam, pošto sam ja otvorio ovu temu pitat ću tu.

Upravo sam pročitao da na iPhoneu kad mi netko mailom pošalje neki dokument, ne mogu ga skinuti i spremiti na uređaj... da li je to istina?
Tema zaključana.
19.02.2014 | 22:52
Kud bi ga ti skidao? Ako je na e-mailu, onda je na uređaju.
Neke dokumente možes "spremati" u DropBox recimo, ili u neki od programa za pregledavanje dokumenata, recimo Files Pro.
Nisam siguran da li torrente možeš skidati i spremati negdje.
Tema zaključana.
19.02.2014 | 23:09
Da to me zanimalo, kad otvorim neki program za pregledavanje da mi je tamo taj dokument.. da nemoram svaki put u mail ponovo tamo skidati i otvarati dokument.

A koji je postupak ako ne ip5 želim s laptopa prebaciti neki film, da li moram preko itunes-a ili se može ko na androidu da samo uštekam u laptop i otvori mi memoriju mobitela pa samo kopiram...?
Tema zaključana.
19.02.2014 | 23:51
Imaš za Mac program iFunbox s kojim napraviš točno to.
Tema zaključana.
20.02.2014 | 02:34
Nemam Mac.
Na windowsu se preko itunes-a mora?
Tema zaključana.
20.02.2014 | 03:06
A teško je potražiti da ima i za windowse.

www.i-funbox.com
Tema zaključana.
20.02.2014 | 05:55
Convert-as si film, usnimis odmah titlove i udri, koliko sam nocnih tako kratio. Milina! Mislim da sam na win koristio prog Handbrake ili tako nesto i Gom encoder. Cak ti i ponudi da pretvoris u format za iphone i gotovo. Udri!
Kao sto su momci naveli ifunbox i to je to
Tema zaključana.
20.02.2014 | 09:40
Ako sam dobro shvatio tebi treba pohrana za pdf, word, excel i slične dokumente. Možeš ih pohraniti na telefonu ako imaš aplikaciju kao na primjer USB disk pro ili Files2. Isto vrijedi za video.
Tema zaključana.
20.02.2014 | 10:02
Meni je najjednostavnije sve takve dokumente pohraniti u Dropbox
Tema zaključana.
20.02.2014 | 10:21
Momci hvala svima na odgovorima!
Tema zaključana.
20.02.2014 | 17:11
Nema potrebe za konvertiranjem videa, infuse ili VLC sa appstorea i vozi..
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1116)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO