iPhone 2G pitanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 2G pitanje

23.06.2014 | 15:44
Pozdrav svima.
Vlasnik sam prve verzije iPhonea (2G) i sudionik prvih zezancija oko njegovog otključavanja ( sa iclarifieda).
Sada je to zastarjeli uređaj koji nadam se ipak može nečemu poslužiti, ali treba vašu pomoć. Naime koristio bih ga po kući kao Wi-Fi audio player, ali je problem što niti jedna aplikacija koju sam dosad pokušao instalirati sa AppStorea neće raditi sa tako niskom verzijom iOS-a (3.1.2).
Znači nekakav aplikacija da se spoji na kućni server i povlači glazbu.

Čitao sam malo i o Dual bootu sa Androidom, ali je i taj Android neka verzija 2, tako da ne vidim smisla. Jedino ako od nekuda mogu nekako skinuti i instalirati neku stariju verziju tih aplikacija, ali kako , od kuda.....?
Kakve su mi opcije ?

Unaprijed zahvaljujem na trudu.
Tema zaključana.
23.06.2014 | 15:56
Instaliraj custom firmware Whited00r, ima svoju trgovinu koja nudi pristup starijim verzijama aplikacija.
Tema zaključana.
23.06.2014 | 15:56
Slusao bis muziku na iphonenu ili kontrolirao muziku s servera samo da mozes stisnut play/stop i to?
Tema zaključana.
23.06.2014 | 18:14
baci pogled na program Airfoil,mislim da sam ga imao na dvojci....
Tema zaključana.
24.06.2014 | 06:21
Ok, pogledat ću ovo što ste savjetovali. Zahvaljujem.

@stefanjos......Server je ustvari externi disk zakačen na Dreambox satelitski prijemnik i na njemu mi se nalazi glazba. iPhone bi bio služio kao walkman.
Tema zaključana.
24.06.2014 | 07:10
^tebi onda Airfoil nece nista da pomogne...on sluzi da sa Mac-a saljes mjuzu na neki od uredjaja,u tvom slucaju iPhone...
tebi treba neki program za iPhone,koji radi sa Sambom,koji bi trebalo da vidi nakacen Hard na Dreambox-u...jer licno imam jedan nakacen Hard na Azbox HD Elite...i svi programi koji mi rade sa Sambom,vide taj Hard disk.....
@da dodam...malo sam gledao,i mislim da nema Airfoil za prvi iPhone....jedino jos sto mi pada napamet,a secam se da sam licno probao,jer opcija sa programom Plex,ali opet moras da koristis komp kao server za muziku,tj da instaliras Plex Media Server na komp...a na iPhone aplikaciju Plex(moras da nadjes ver Plex v 1.0)samo ona radi na iPhone 2g...nazalost ja je vise nemam,ali znam da je odlicno isla muzika....kacio sam tada moj iPhone na neki dock...i super sve to radilo...
Tema zaključana.
24.06.2014 | 07:46
Stavio sam na Dreambox DLNA server plugin pa gledam softveriju koja podržava DLNA. Disk mora biti na Dreamboxu jer je taj disk jedini stalno dostupan i snimam program preko Dreamboxa.
Znam za Plex, ali kažem, treba mi nešto za gore opisano.
Probat ću ovih dana staviti firmware koji je 'pjedvaj' preporučio pa ću vidjeti dobijem li nešto sa time. Ima tih aplikacija, ali eto traže naravno puno novije iOS-e.
Tema zaključana.
24.06.2014 | 07:50
ok...jasno je....ima i za 2g neki dlna klient,al nema sanse da se setim koji sam probao i radilo je....cak se secam da sam nekoliko(bar 3)skidao direktno sa AppStore,alu tamo vise nema programa za iOS3+...ako se setim,javim a ti juri i bunari starije verzije....
Tema zaključana.
13.07.2014 | 10:07
Evo, stavio sam taj Whited00r i malo se poigrao sa njime.......međutim taj firmware je ružan grafički i ne radi baš ispravno. Primjerice čudno pokazuje trošenje baterije.
Pa sam odlučio opet vratiti onaj stari firmware 3.1.2 ili 3.1.3 sa iclarified.com stranice, ali nikako ne uspjevam. Postupak sa iclarified.com mi uopće ne polazi za rukom i uvijek nakon restorea mi javi da nije moguće odraditi aktivaciju.
Tako da sam onda opet stavio ovaj Whited00r.
Ima li još kakva opcija možda za probati, a da mogu onda nešto skinuti od traženog sa AppStorea ?
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1179)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO