Kako skinuti slike iz iPhonea 3G?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako skinuti slike iz iPhonea 3G?

20.10.2014 | 15:42
Imam iPhone 3G. U njemu su kod slika dva Albuma, Album i Foto knjižnica (Photo Library).
Slike iz Album idu bez problema na komp, ali slike iz Foto knjižnica ne idu. Telefon je od sina i on je sinkronizirai slike na MacMini koji je krepao i disk je valjda isto crko. One su prebačene na kom ali kod sljedeće sinkronizacije vraćene su na telefon u taj album Foto knjižnica.
Kako ih od tuda mogu izvući?
Da li moram neki program instalirati?
OSX je 10.6.8
Hvala
Tema zaključana.
20.10.2014 | 16:54
Vjerovatno je sync određenog albuma s Mac mini-ja iz iPhoto. Postoji opcija pristupa i izvlačenja slika s aplikacijom iFile (ako iPhone ima JB) ili probaj s desktop aplikacijom DiskAid.
Tema zaključana.
20.10.2014 | 18:09
Skini app iphone browser(ili se zove iphone explorer) i prebaci slike na racunar
Tema zaključana.
20.10.2014 | 18:57
iOS je 4.2.1 a explorer je za 4.3. Zato i imam problem.
Tema zaključana.
20.10.2014 | 19:17
A Image Capture?
Tema zaključana.
20.10.2014 | 19:25
Ak imaš kakav linux, Mint, Ubuntu ili sl. preko Libimobiledevice bi vjerovatno išlo. A poslije radiš s tim slikama kaj hoćeš.
Tema zaključana.
20.10.2014 | 19:26
Ako ti ne gori do kraja sedmice poslat cu ti ja program na mail. Nisam kuci a nemam ga na HDD-u kod sebe
Tema zaključana.
20.10.2014 | 19:35
Ma nije frka. Mali je slikao s telefonom i rado bi zadržao slike. Baterija je nova i sad telefon drži na minimumu danima, a kako ga je odbacio, hoće slike.
Ja sam stavio neku karticu nutra i koristi mi kao drugi telefon.
Probati ču s Ubuntu-om.
Tema zaključana.
20.10.2014 | 19:47
Ja isto kazem Image Capture app. Nemojte komplicirati...
Tema zaključana.
20.10.2014 | 20:55
Probao, ne radi.
iPhoto - ništa
Preview - ništa
Image Capture - ništa.
Na Windozama (bez nekog programa) - ništa.

Libimobiledevice - ovo ide, mada ne čuva pununveličinu slike, već samo smanjene (thumbnail) od 100-400kb. Inače su slike oko 1,4MB.
Što je tu je. Uspio i Janku ide karma +.
Pričekati ću još i @saint-a da vidim što može app koji mi bude poslao.
Hvala na trudu, možda bude još netko imao kakvu ideju.
Tema zaključana.
20.10.2014 | 21:25
Može, samo moraš slike prebaciti u preglednik slika. Koristim gThumb u Mintu i tamo je prava veličina. U mapi slike su zaista manje.
Hvala na +
Lap sa Mint 17.
Tema zaključana.
20.10.2014 | 21:25
Pretpostavljam da se radi o syncanim slikama, a ne omima snimljenim iPhoneom? Ako je odgovor potvrdan onda Image Capture ne pomaže jer on skida slike samo iz Camera Roll-a.

Ja imam 3G na 4.2.1 i isprobao sam slijedeće aplikacije za Maca:

1) iFunBox (besplatan) on prikazuje samo Camera Roll, a za naći slike syncanih albuma treba ići: Raw File System/Device/User/Media/Photos/Thumbs/
i onda čupati slike iz foldera.

2) Macgo iPhone Explorer (besplatan) isto kao i iFunBox, vrlo rundimentaran program. Treba ići Files -> Media Files -> Photos/Thumbs i onda iz većeg broja foldera čupati slike

3) iMazing (komercijalan 29,99$) Odličan jer prikazuje sve što se može naći na iĐiđi i to uredno posloženo i s pravim imenima datoteka. No, radi samo sa iOS 5 i novijim

4) iExplorer (komercijalni 34,99$) isto kao i iMazing samo što radi i sa starijim verzijama iOSa. Isto prikazuje sve lijepo organizirano i sve slike prema albumima i pored toga stare sigurnosne kopije koje nađe u iTunesima s mogućnošću izvoza podataka.
Tema zaključana.
20.10.2014 | 22:02
@sank, slike su zauzimale 74 MB i tocno je da su bile syncane nakon skidanja. Ne znam da li kada se syncanja natrag na telefon, smanje ili zadrzavaju originalnu velicinu?
Od toga je 54MB bile same slike, a ostatak su bile neke datoteke koje su zauzimale prostor i brojale su se kao slike.
Slike su bile u nesto/Photos/Thumbs i od tamo sam ih izvadio iz 49 foldera (01 do 49).
Sva sreca da imam neki HP (smayoo, HP ipak moze osluziti za nesto) i Ubuntu na sticku koji mi sluzi za sve i svasta. Secure erase, recimo. LOL

Morao bi se pozabaviti s tim Minijem i vidjeti u cemu je greska. Disk je zezao, memorija je zezala, nisam siguran dali je i ispravljac ispravan (generalno, ne daje znakove zivota). Trebalo bi ga rastaviti i vidjeti.
Tema zaključana.
21.10.2014 | 12:59
www.macroplant.com/iexplorer/
Tema zaključana.
21.10.2014 | 15:20
Mateo kaže:

Ako si pronašao načina da s ovim softwerom napraviš išta korisno, a bez da ga platiš slobodno podijeli s nama!
Tema zaključana.
21.10.2014 | 16:03
E da @sank, i tebi sam dao jednu krmu. Više za trud.

Jsam uspio s onim libom na koji mi je @jzelko skrenuo pozornost.
Tema zaključana.
21.10.2014 | 16:04
E sad, drugo pitanje, višestruko preimenovanje fileova? Nešto jednostavno (ne prtlja mi se s Automatorom ako baš ne moram).
Tema zaključana.
21.10.2014 | 16:14
Ja koristim Name Changer
Tema zaključana.
21.10.2014 | 19:09
zabac kaže:
E sad, drugo pitanje, višestruko preimenovanje fileova? Nešto jednostavno (ne prtlja mi se s Automatorom ako baš ne moram).

Hvala ti za karmu.

Ja koristim Filewrangler i meni je jedan od najboljih multirename aplikacija! Iz nekog razloga nije mi radio na Mavericksu, ali sad radi opet na Yosemite. Tople preporuke.
Tema zaključana.
21.10.2014 | 19:30
Nema u RH dućanu.
Tema zaključana.
21.10.2014 | 19:41
Renzo kaže:
Ja koristim Name Changer

Ovo je to. I tebi karma gore.
Hvala.

Imam loš nešto: treba mi dobitna kombinacija na lotu (onom europskom)! LOL
Tema zaključana.
21.10.2014 | 20:21
procitao sam negdje da sada 10.10 yosemite podrzava batch renaming
Tema zaključana.
22.10.2014 | 05:28
Hvala, drago mi je da sam pomogao.
Tema zaključana.
22.10.2014 | 07:02
stefanjos kaže:
procitao sam negdje da sada 10.10 yosemite podrzava batch renaming

Što, dobiti ću tako brojeve za loto (preko batch renaming-a) ?
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1326)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO