iPhone 5 - problem oslobađanja memorije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 - problem oslobađanja memorije

03.12.2014 | 20:48
Pozdrav Jabučnjacima,

Dakle susreo sam se danas sa jednim zanimljivim problemom, a ovdašnji servisi pojma nemaju gdje je kvaka.
Obrisah gotov sve foto i video datoteke (ostalo je ravno 20 fotografija) sa svojeg uređaja, međutim kada se ode na Postavke->Općenito->Uporaba->Upravljanje memorijom pod stavkom Foto i Kamera prikazuje se zauzetih 790Mb?! Siguran sam da 20 fotografija ne može zauzimat toliki prostor.

Zna li itko u ćemu je caka?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima
Tema zaključana.
03.12.2014 | 21:07
Mobitel ugasio-upalio?
Tema zaključana.
03.12.2014 | 21:12
Upalio-ugasio, probao i hard reset. Onda sam napravio sync preko iTunes i napravio restore. I dalje ista stvar.
Tema zaključana.
03.12.2014 | 21:33
Skini iFunBox, spoji iPhone kabelom na komp pa iFunBoxom pogledaj što se zaista gdje nalazi od datoteka.
Tema zaključana.
03.12.2014 | 21:55
Da li za korištenje iFunBoxa trebam napraviti Jailbreak?
edit: vidim da ne treba. Ali mi ifunbox 2014 i classic ne prepoznaju uređaj.. baš me nešto krenulo
edit2: ili ipak treba s obzirom da sam na iOS 8.1.1?
Tema zaključana.
03.12.2014 | 23:19
da ti se nije omakao neki duzi video?
nedavno mi stari zalio da je ostao knap sa prostorom na fonu, i da je pobrisao xy slika, ali opet da je to malo, pa kako, pa sta, kad ono par videa od po 10ak minuta sa nekog koncerta klapa

tapni na Foto i Kamera pa pogledaj detaljnije sta kaze.
Tema zaključana.
04.12.2014 | 00:47
Nije se omakao nikakav video. Bas sve sam ispraznio tapnuh i ispsalo mi je
Fotomedijateka: 790Mb
Fotostream: 5,5KB
Tema zaključana.
04.12.2014 | 08:31
Zar nije na iOS 8 ona neka glupost sa sortiranjem i grupiranjem fotografija - da imaš hrpu fotki, ali nikom nije jasno kako se do njih dođe? Da ti nije u tome problem?
Tema zaključana.
04.12.2014 | 10:08
Nij u tome problem. Na iOS 8 više nema Camera roll kao takav nego samo "ALbum" i onda imaš kalendarsko sortiranje i/li prema lokaciji gdje si ih fotkao. i još je fora da kad obrišeš fotke, imaš "trash" odakle ih možeš vratit unutra 30 dana. Međutim ja sam ih trajno izbrisao i na tome mjestu.

Ima li tko kakvu ideju za neku alternativu iFunboxu?
Tema zaključana.
04.12.2014 | 11:14
probaj sa iToolsom.
ili JB napravi pa sa iFileom pogledaj šta je unutra.
ili restore napravi.
Tema zaključana.
04.12.2014 | 12:39
Otvorih iPhone preko iExplorera. Nađoh na njemu fotke koje sam obrisao prije nekoliko mjeseci, njih cca 200 plus video od nekih 300Mb. Baš čudno.. Ajde da su to datoteke iz zadnje runde brisanja..
EDIT (za sve koji se susretnu sa problemom): za iExplorer treba imat licencu, problem sam sredio preko iFunboxa na Macu i nisam morao raditi jailbreak. Na PC.u iFunbox nije radio.
Tema zaključana.
04.12.2014 | 13:46
Pa to nije čudno. Na PC-u ionako nikad ništa ne radi.
Tema zaključana.
04.12.2014 | 15:03
Dodatak:
Nako što sam obrisao sve preko iFunbox, iPhone je i dalje pokazivao 287Mb podataka pod foto i kamera. Preko iExplorera sam našao da postoji još nekoliko videa koje preko istog ne mogu obrisat. A ostali programi poput: iTools, DiscAid i iFunbox ne nalaze takve datoteke. Napravih restore, ali eto.. tih 270Mb još uvijek postoji i ne vidim načina za daljnje djelovanje
Tema zaključana.
04.12.2014 | 18:05
vratio si backup poslije restorea i s njim i problem. ništa čudno.
JB napravi i instaliraj iCleaner sa Cydije pa će ti počistit svo smeće sa telefona.
Tema zaključana.
04.12.2014 | 19:00
Napravi cisti restore. Bez povlacenja podataka. Gubis SMS, napredovanja u igricama i postavke Wi-Fi-a i sve file-ove u programima koji lokalno spremaju. Sve mozes spasiti nekako osim SMS-ova za koji treba JB.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 2 dana
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1303)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO