Iphone 5s grijanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 5s grijanje

06.12.2014 | 19:14
Pozdrav,
Nakon upgradea sa 4s na 5s imam jedan problemcic. Da li je normalno da se telefon jako zagrijava dok se puni i dok se surfa. Bas je vruc, a i cini mi se da baterija curi ko luda, cca za 30 minuta surfanja ode 20% baterije.
Tema zaključana.
07.12.2014 | 03:15
Meni se to desavalo kada sam u zoni granicnog 3G signala. Opcenito kada je 3G signal slab ili lose kvalitete, iPhone povecava napon na ugradjenim pojacalima sto dovodi do grijanja.

Ako surfas na WiFi ili Edge i to se desava, onda ti vrti neki proces u pozadini.
Tema zaključana.
07.12.2014 | 08:38
Ne povećava napon, nego snagu. Ali da, u principu se događa točno to. Mob mora podići izlaznu snagu da bi bazna stanica primila njegov signal i radi toga se grije i puno više troši bateriju.
Tema zaključana.
08.12.2014 | 02:50
Krivo sam se izrazio. Na snagu pojacala sam i mislio.

Inace bi Apple to dizanje napona nazvao iDestruct mode
Tema zaključana.
08.12.2014 | 08:51
Hvala na odgovorima, znaci nema potrebe da ga furam na servis jer ce mi objasniti da to tako mora biti
Tema zaključana.
08.12.2014 | 10:45
To tako mora biti ako si u zoni jako lošeg 3G prijema, a surfaš preko 3G
Tema zaključana.
08.12.2014 | 14:32
Sad mi je jasno da to tako funkcionira, samo mi nije jasno da 4s nikad nije bio niti topao, a kamoli neugodno vruc.
Tema zaključana.
08.12.2014 | 14:40
Neznam koliko se daju uspoređivat ta dva uređaja jer je kod jednog pozadina od stakla a kod drugog od aluminija bar što se tiće vanjske strane. To ti sve ovisi od fizike materijala od kojih je napravljen uređaj(kučište) + sve ovo gore što ti navode smayoo i drlovric. Koeficijenti toplinske vodljivosti jednog i drugog materijala su bitno različiti.
Ako sumnjaš da je pretjerano, odi na servis pa neka vide, pogotovo ako ti se javi onaj znak upozorenja o pregrijavanju uređaja.
Tema zaključana.
08.12.2014 | 14:59
Prije nego sto kupim novi telefon ne raspitujem se o toplinskoj provodljivosti materijala od kojih je napravljen.
Ocekujem od novog telefona da radi bolje od starog, zato sam ga i kupio, a ne da moram paziti kada i kako cu ga koristiti.

To je kao da kupis novi auto koji ima motor od aluminija, ali ti je zato u autu kad vozis po losem asfaltu 40 C

To mene muci...
Tema zaključana.
08.12.2014 | 15:19
Ma znam na šta misliš , samo ti pokušavam objasnit eventualnu razliku koju si osjetio i koja se da obrazložit s ciljem da se možda ne opterečuješ time. Ako pretpostavimo da taj unutarnji sklop emitira podjednaku toplinu u oba uređaja ona će se različito determinirat na tvojoj ruci ovisno o materijalu koju čini barijeru između tvoje ruke i tog unutarnjeg sklopa.
Tema zaključana.
08.12.2014 | 16:43
Tito kaže:
Prije nego sto kupim novi telefon ne raspitujem se o toplinskoj provodljivosti materijala od kojih je napravljen.

Naravno. Ni ti, niti itko normalan.

Ocekujem od novog telefona da radi bolje od starog, zato sam ga i kupio

Eto greške. Otkud ti ideja da ta pretpostavka samo tako, sama po sebi vrijedi? Na novom telefonu proizvođač ostvaruje veći profit nego na starom. To je jedina valjana pretpostavka. Sve ostalo je upitno, odnosno, u najmanju ruku, podložno dokazivanju.

To je kao da kupis novi auto koji ima motor od aluminija, ali ti je zato u autu kad vozis po losem asfaltu 40 C

VW. Das Auto.

Sve u svemu, iP5 ima metalna leđa i radi toga ima bitno lošiji prijem bilo kojeg radio signala od iP4/4S u istim okolišnim uvjetima. Eto, to ti je to.
Tema zaključana.
09.12.2014 | 04:14
JOHN kaže:

Ako sumnjaš da je pretjerano, odi na servis pa neka vide, pogotovo ako ti se javi onaj znak upozorenja o pregrijavanju uređaja.

Ja ne znam sta vi radite sa telefonima da bi vam se taj znak o pregrijavanju uopce pojavio

Radim u pustinji, u prasini, u parkiranom autu bude sigurno 70-80C, pa mi se to samo jednom desilo, prije 2 mjeseca mozda.

Razgovarao sam sa suprugom, usao u auto, stavio telefon na instrumental tablu, i nastavio voziti i razgovarati. Ta crna tabla se vjerojatno ugrijala za par sati, pa se i iPhone brzo od nje zagrijao i ugasio se nakon par minuta.

Na ekranu je bila crvena poruka da se pregrijao i iskljucio. Ohladio se nakon par minuta i normalno radio nakon toga.
Tema zaključana.
09.12.2014 | 08:53
dlovric, to mi se dogodilo u stanu u zagrebu di je 3g signal bio 2 ili tri tockice. Nije mi se isklucio, ali je bio poprilicno topao.
Tema zaključana.
09.12.2014 | 09:35
Cini mi se da toplinu dozivljavamo dosta subjektivno
Tema zaključana.
09.12.2014 | 09:42
Ja toplinu sigurno dozivljavam subjektivno, pogotovo kad mi je telefon koji drzim u ruci vruc
Tema zaključana.
09.12.2014 | 09:48
je li ga imaš u kakvom case-u povrh svega ovog navedenog?
Tema zaključana.
09.12.2014 | 09:48
Ma da, ali pitanje glasi - sto to znaci vruc (40, 50 ili 60 stupnjeva)? Tebi je to na temperaturi A, a nekome drugom na temperaturi B.
Tema zaključana.
09.12.2014 | 10:51
drlovric kaže:
JOHN kaže:

Ja ne znam sta vi radite sa telefonima da bi vam se taj znak o pregrijavanju uopce pojavio

Meni se to dvaput dogodilo. Prvi put, slično kao i tebi na konzoli, kada sam ljetos koristio navigaciju na nosaču koji je na šajbi, a drugi put kada sam ga ostavio na stolici vani u vrtu, direktno izloženom na suncu, naravno opet usred ljeta.
Ovu prvu situaciju sam riješio tako da palim klimu i da dijelom puše na šajbu, a ovu drugu da baš to ne ponavljam.
Tema zaključana.
15.03.2015 | 19:47
Da ne otvorim drugi topic sa istim naslovom.

Otkada sam prešao na iOS 8.1.3 i na 8.2 pa primječujem da curi odnosno draina baterija. Nikako ne ide preko 8 sati stand by i do kraja doslovno ugasi..
Iphone 5S za 100% izdrži 30min i nakon toga počinje veliki pad 2% postepeno . Do 50% izdrži skoro 4 sata.

Da li to problem s baterijom? Inače u airplane isto dešava, isključene sve lokacijske usluge, iCloud, push itd.. Aplikacije u mirovanju nisu pokrenute
Tema zaključana.
15.03.2015 | 20:35
Postavke->Privatnost->kretanje i kondicija ISKLJUCI
Tema zaključana.
15.03.2015 | 20:48
ante_p kaže:
Postavke->Privatnost->kretanje i kondicija ISKLJUCI

Taj jesam u 8.2 verziji. Napravio downgrade na 8.1.3 i isto dešava. Čisti clean instal bez backupa.
Ispada da trebam napuniti 4 puta na dan, a usto puno manje koristiti.
Tema zaključana.
15.03.2015 | 21:42
Otkad sam iskljucio ovo, na 5s mi baterija traje 2 dana... Napomena: Facebook nije instaliran na mob, da je onda baterija nemoze ni dan.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1278)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO