Apple Care za Iphone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Care za Iphone

03.04.2015 | 22:25
Hi!

Sestra je uzela Iphone 6 u T-Comu, s obzirom da joj je Iphone 5 crkao nakon 14 mjeseci korištenja (bijeli ekran) palo mi je na pamet da si uzme i produljenje jamstva...

Zanima me Vaše iskustvo koliko to ima smisla u HR? (mislim trebalo bi imat smisla al bolje provjerit)

Hvala!
Tema zaključana.
04.04.2015 | 09:49
Ne znam točno za iPhone, ali Apple Care Protection Plan za Mac u Hrvatskoj sam iskoristio bez problema.
To je pravilo Apple-a kojeg se svi reselleri moraju pridržavati - kada im se donese proizvod pod Apple Care produženim jamstvom - ne samo da ne mora biti kupljen u tom dućanu, već može dolaziti iz bilo kojeg dućana na svijetu i vlasnik za njega ne mora imati račun jer se sve vidi na webu pod serijskim brojem - oni su ga dužni besplatno popraviti dokle god jamstvo vrijedi.
Za iPhone Apple Care nije plus dvije godine, već još godina dana, ako se ne varam - no opet je duplo duže.
Tako da s te strane ne vidim razlog zašto ti ne bi priznali jamstvo kojeg ćeš ipak morati nabaviti vani jer ga ovdje ne možeš kupiti, pa ga registrirati ga na neku stranu adresu.
No, potencijalni problem je što  sa zemljama u kojima nema vlastite Store-ove za iPhone radi zastupstva direktno sa mobilnim operaterima tih država, a ne njihovim generalnim zastupnicima u toj zemlji. Tako kod nas iPhone-ove u iStyle-u, Store-u, Filex-u ne kupuješ preko Apcom-a (distribuera), već preko T-Coma ili Vipa - pa su njihova pravila...
Ne znam ti šta više reći, osim da dobro provjeriš hoće li ti to proći ovdje.
Primjerice, u EU smo skoro dvije godine, a još uvijek nemamo iTunes gift card-ove kod naših resellera, iako su mi u Store-u 2013. pričali da ih samo ulazak u Uniju priječi da i s time krenu u ponudi; jer sve zemlje EU-a imaju te kartice bilo u  Store-ovima, ili “authorised reseller” dućanima.
Toliko - nadam se da sam bio od pomoći.
Tema zaključana.
04.04.2015 | 14:32
hvala,

pomoglo je svakako, glavno da se ta garancija priznaje svagdje HR mi onda i nije problem.... da budem iskren, upravu si za dužinu ima se 60 dana od kupnje za aktivaciju i traje do 24mjeseca
Tema zaključana.
04.04.2015 | 14:57
Da. To ovisi koji proizvod kupuješ. Za kompjutore, bilo desktope ili laptope, imaš rok od godinu dana da aktiviraš Apple Care.
Zapravo, 364 dana, da budemo točniji. Za iOS device ovoliko koliko ti kažeš.
No, ima tu par caka koje malo ljudi zna.
Ja sam dva mjeseca nakon kupnje MacBook Pro-a kupio i Time Capsule 2TB. Tek kasnije sam, bez veze surfajući po netu shvatio da ako imaš  kompjutor, i za njega uredan Apple Care Protection Plan, i ako si kupio Time Capsule u istoj godini kada i komp, automatski ti i to priznaju pod trogodišnje jamstvo.
Tu sam se skroz pozitivno iznenadio, ali istina je.
Tema zaključana.
15.04.2015 | 06:08
@ gosp. Kloba :

Ako sam dobro shvatio ovu vasu caku ,ovo pravilo za dodatni uredjaj pod Apple Care vazi samo ako kupite Apple Care za MAC ili moze i ovako :

Kupim Apple Care za iPAD i kada kupim neki MAC imam i za MAC ?

Ili bih morao ici obrnuto ?
Tema zaključana.
15.04.2015 | 06:44
Ne. Apple Care za Mac je pokrilo Time capsule jer je uređaj za Mac. I bez maca nemaš neke vajde od TC-a...
Po kojoj logici bi kupivši Apple Care za iPad, htio da ti valja i za Mac. Neće ti valjati niti za iPad, ako kupiš Apple Care za Mac. To su dva zasebna uređaja. Ne znam mogu li biti jasniji...
Tema zaključana.
15.04.2015 | 07:04
Sve je jasno

Znaci apple care za iPad i za MAC mini posebno ?
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1276)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO