iPhone 6 plus, prvi susret sa ios-om
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 6 plus, prvi susret sa ios-om

15.07.2016 | 13:00
Pozdravljam vas sve!!!!! Ja sam kupila prije mjesec dana i phone 6 plus,128 gb, preko vip pretplate i ovo je moj prvi susret sa ios-om. Do sada sam koristila android i windowse, i posto sam produzavala pretplatu, ovaj put sam se odlucila za i phone. Vip je u webshopu imao akciju za ovaj model od 128 gb, odmah 9 kn i poslije 160 kn kroz 24 mjeseca, dakle ukupno 3850. Da li je to dobra cijena za ovakav model (star skoro dvije godine, al ipak.....)? Mogla sam uzest neki android puno povoljniji, ali stvarno sam htjela iphone, jos kad je bio na akciji, nisam dvojila. Nego, muci me zasto su bas ovaj model snizili i to sa ovakvom memorijom? Da li ima jos vas koji imaju bas ovakav i phone? Negdje na stranom forumu sam citala da im je znao crknut nakon tocno godinu dana ili kad bi ga nakrcali aplikacijama (ovo je model sa mnogo memorije bas zato mi je i cudno to)? Molim nekog da me malo prosvjetli, eventualno umiri. Ah, da, enigma mi je i i tunes, preko i phonea nece da ga pokrene, jedino ako se prebacim na USA trgovinu ali tamo se SVE plca! A preko laptopa nista ne kuzim mada sam ga instalirala i tamo
Tema zaključana.
15.07.2016 | 17:27
Snizili su ga zato što su ga nakupovali, a nisu ga prodali pa ga se žele riješiti dok je još aktualan.
iPhonei do sad nisu baš nešto masovno crkavali. Događalo se kadgod s nekim modelom da ima neki "serijski" problem, ali to bi Apple u pravilu i pokrivao produženim jamstvom. Ako želiš umanjiti rizik od kvara, pitaj svog osiguravatelja kakvu policu osiguranja nudi za to. Pitaj i u Vipnetu, možda oni nude neku policu osiguranja od kvara. Može se kupiti i Apple Care, ali ne na jednostavan način, ne u Hrvatskoj, pa je to kompliciraniji put.
Ako ti je laptop windows, tu ti ne mogu pomoći, ne koristim windowse već stoljeće.
Što se iTunes tiče, na HR iTunes ne znam da li išta uopće ima. Što si htjela s iTunesa? Glazbu? Jer - za aplikacije ti ne treba na iPhoneu iTunes, nego App Store.
Tema zaključana.
15.07.2016 | 18:42
Hvala na odgovoru. Da, glazba me zanima.( Znam da mi za aplikacije treba app store.) Jel se sve preko iTunesa placa? Kad sam ga skinila neki dan na laptop pisalo je da imam prva tri mjeseca besplatna skidanja(dalje pretpostavljam placam-sve?) Sto se osiguranja tice, mislim da je u vipu 89 kn mjesecno,nisam se raspitivala vise o tome
Tema zaključana.
15.07.2016 | 20:45
Koliko znam, na HR iTunes nema ništa. Ili skoro ništa.
Tema zaključana.
16.07.2016 | 09:30
Kod nas iTunes kao servis za skidanje ili streamanje muzike ili filmova nije podržan. Postoje drugi servisi za to: Deezer, Netflix i sl.

Sent from my iPhone
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
16.07.2016 | 15:51
U stvarnosti je jedini rizik da ga razbiješ ili ti ga ukradu, a to ti osiguranje neće pokriti. Iz razgovora sa serviserom ispada da se gotovo nikada ne kvare osim potrošnih dijelova koji se habaju (baterija, tipke). 99% popravaka su razbijeni ili oni upali u vodu.

iTunes nije došao u Hrvatsku i vjerojatno neće skoro. Glazbu sinkaj s kompa i ciao, to je najlakše.
Tema zaključana.
16.07.2016 | 16:05
T-Com osigurava iPhone od bilo koje nezgode. Osim mislim od kradje.

Zabac
Tema zaključana.
16.07.2016 | 16:10
A ljudi, koja vama muzika svira kao zvono, jesu ona standardna iphone zvona, ili mozete stranu glazbu stavit kao zvono- to ja hocu pa ne razumin nista. Googla sam ali jos nisam na "ti" s tom procedurom
Tema zaključana.
16.07.2016 | 16:46
Bilo koji zvuk do 30 sekundi moze kao zvono.
discussions.apple.com/thread/3784750?tstart=0
Tu imas kako. Bitno je da muzika svira u iTunesu. Mislim kako FLAC ne igra. Valjda postoje formati koji isto ne igtaju.

Zabac
Tema zaključana.
16.07.2016 | 16:52
Ima dosta koraka, malo je pimplavo, ali nije teško. Ovdje je dosta lijepo i detaljno opisano:
blog.udemy.com/how-to-add-ringtones-to-iphone/

Glazba koju želiš je najvjerojatnije u MP3 formatu, a treba ti AAC format (nastavak .m4a). iTunes ti može napraviti tu konverziju ako ti treba. Jednom kad imaš AAC format, moraš tom fajlu ručno promijeniti nastavak iz m4a u m4r i ponovno ga ubaciti u iTunes. Onda ga on skuži kao ringtone i kod iduće sinkronizacije ti ga iphone povuče pa ga možeš odabrati kao ringtone na iphoneu.
Tema zaključana.
16.07.2016 | 17:18
Ok, pokusat cu. Hvala vam
Tema zaključana.
18.07.2016 | 23:59
Evo uspila sam !! Doduse, nisam iz prve, ali eto bitno da sam uspila! Hvala na savjetima
Tema zaključana.
19.07.2016 | 10:12
Eto, super! Nema na čemu...
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1586)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO