migracija kontakata s androida na iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

migracija kontakata s androida na iPhone

24.01.2017 | 09:26
Kolega je doživio obraćenje i izašao na svjetlost. Čitaj: prelazi s androida (Sony Xperia, neki veličine televizora, star jedno 2-3 godine) na iPhone (6S).
Koje su mogućnosti prebacivanja kontakata? A da, po mogućnosti, ne uključuju Google?
Isto pitanje za poruke? Za poruke nije toliko bitno da ih ima na novom telefonu, više da ih ima snimljene negdje.
Tema zaključana.
24.01.2017 | 10:09
Spasi sve kontakte na sim karticu(preko xperie),i onda ih povuce na iphone-u.To moze na androidu za razliku od iPhone-a Na cemu radi PC ili Mac u svakom slucaju ima more programa za browse telefona i spasavanje Sms.Mislim da ima i app save sms na play store
Tema zaključana.
24.01.2017 | 11:32
Kontakti preko SIM-a nije opcija. Čovjek ih ima daleko više od 200 i potpuno je neprihvatljivo da mu se to sve rasturi jer uz većinu njih ima najmanje broj mobitela i mail, a često i 2 telefona, itd.
Tema zaključana.
24.01.2017 | 11:33
Da li je netko probao ovo?
www.imore.com/how-move-your-photos-conta...-more-android-iphone
Tema zaključana.
24.01.2017 | 12:39
Zasto ne sa sluzbenim Move to iOS appom?
play.google.com/store/apps/details?id=com.apple.movetoios
Tema zaključana.
24.01.2017 | 12:41
Sorry tek sad sam otvorio tvoj link i vidio da si za isto vec pita.

Sluzbeno ako je android iznad 4.4 radi, ali po mom iskustvu ja bi reka od 5 gori.
Tema zaključana.
24.01.2017 | 12:52
Move to iOS radi savršeno. Prebaci sve što se prebaciti može.
Jedino što mi je zeznuo su bile slike. Prebacio ih je sve, ali je svaka završila u svom folderu. Onda je iPhone tako nastavio spremati sve kasnije slike.
Tema zaključana.
24.01.2017 | 13:19
songoku kaže:
Sorry tek sad sam otvorio tvoj link i vidio da si za isto vec pita.

Sluzbeno ako je android iznad 4.4 radi, ali po mom iskustvu ja bi reka od 5 gori.

A jbg sad... Štajaznam koji mu je android. Meni je to sve na tamnoj strani.
To je neka Sony Xperia malo manja od laptopa , teška ko dvije smrti, stara jedno 2-3 godine. Ima nano SIM, ako to nešto znači...
Tema zaključana.
24.01.2017 | 14:15
A ja onda znam jos manje, pa nek provjeri negdi u About. Ja samo kazem da app sluzbeno trazi 4.0 (sad sam provjerio, nije 4.4 ko sto sam gori napisa), ali ima sam masu poziva dok sam bio u AppleCare-u kad je app tek izbacen i svi sa androidom 5.0 ili gore su prosli bez ikakve greskice, dok kod starijih androida je bilo malo zahebancije sa uparivanjem.
Tema zaključana.
24.01.2017 | 14:27
Ma naravno, hvala ti, i ovo su već vrijedne informacije. Provjerit ću s njim.
Tema zaključana.
24.01.2017 | 16:21
Prkeo Gmail-a ide.
Zar kad stavi gmail račun na telefon, ne nudi mu sinkronizaciju kontakata uz svašta nešto (mail, notes, kalendar ...)?
Tema zaključana.
24.01.2017 | 17:35
smayoo kaže:
Koje su mogućnosti prebacivanja kontakata? A da, po mogućnosti, ne uključuju Google?
Tema zaključana.
24.01.2017 | 17:59
Joj da, dobro.
Ovako i onako su svi kontaki kod Google-a.

Inače, može označiti sve kntakte i poslati ih na DropBox recimo.
Imam Xperia-u.

Odaberem kontakte
Gornji desni kut i tri točkice -> oznaći nekoliko
Odabrano: 0 -> tu je strelica i odaberu se svi
Pojavi se neka ikona (tri točke od kojih je jedna spojena s dvijema crtama na druge dvije - desno gore je)
Odabere se Add to Dropbox
Napravi .vcf koji se uveze u nešto.
Tema zaključana.
24.01.2017 | 18:00
Malo prije sam too napravio i ide.
Contacts me pitao da li želim uvesti 13 kontakata. Nisam ih uvažao pa ovaj zadnji korak nije provjeren.
Tema zaključana.
24.01.2017 | 18:26
Hvala! Dobro mi je znati ovo kao rezervnu opciju ako taj Move To iOS ne bude radio.
To što su svi kontakti kod Googlea, na Xperiji nije dovoljan razlog da pustim Googleu da se naseli na ganc novi, friški iPhone.
Tema zaključana.
02.02.2017 | 17:14
Nebi htio da ispadne da nešto pametujem, ali nije li najlakše napraviti izvoz kontakata iz gmaila u datoteku za Apple i onda to uvesti na iCloud preko weba?

Tema zaključana.
02.02.2017 | 18:15
Nikad u životu nisam koristio Gmail, a android skoro ništa. Imaju klinci Samsung Note tablet neki, star jedno 4 godine i na njemu sam jedino jednom napravio tvornički reset. Tako da nisam imao pojma da se može napraviti taj izvoz. Ali - što ako korisnik mobitela isto tako nije koristio gmail?
Inače, koristio sam taj Move to iOS, sve je prošlo OK.
Tema zaključana.
02.02.2017 | 19:23
Teško da korisnik Androida nije koristio gmail tj. google account jer on je osnovni preduvjet za korištenje Google Play storea odakle se skidaju aplikacije. Jest da je moguće da je koristio taj google account samo za pristup Play Storeu i za ništa više ali samo jedan potez u izborniku i na brzinu se kontakti sinkroniziraju sa Googleom, sve ih povuče na Gmail u kontakte i opet imaš sve tamo i radiš izvoz kud trebaš. Google ima puno bolji sync od Appleovog iClouda što se kontakata tiče.
Tema zaključana.
02.02.2017 | 19:27
smayoo kaže:
Nikad u životu nisam koristio Gmail, a android skoro ništa. Imaju klinci Samsung Note tablet neki, star jedno 4 godine i na njemu sam jedino jednom napravio tvornički reset. Tako da nisam imao pojma da se može napraviti taj izvoz. Ali - što ako korisnik mobitela isto tako nije koristio gmail?
Inače, koristio sam taj Move to iOS, sve je prošlo OK.

Drago mi je da je radilo s tim, to je bar jedna aplikacija koja mora zadiviti novonastalog iOS korisnika upočetku
Tema zaključana.
02.02.2017 | 23:56
ja imam jedan Android,gde imam par drugih Marketa(ne treba mi GooglePlay)pa mogu da skidam sve aplikacije i bez Gmail naloga..(Aptoide,1Mobiile,BlackMart)tako da paranoja oko Googla nije potrebna....ali to nije tema:)
neka proba ovo...
prvo instalirati Market 'Aptoide',pa sa njega skinuti aplikaciju 'Move to iOS'..nije potreban nikakav nalog....
apps.store.aptoide.com/app/market/com.ap...18325206/Move+to+iOS
Tema zaključana.
12.02.2017 | 23:53
Bok... nazalos mene Move to ios app nije impresionirala.
Move-am (tj ne move-am) sa Samsunga (app je instalirana) na iphone 6, ios 10.
Mob je erasean, i slijedi ponovna aktivacija. Novi korisnik, novi apple id...

Problem nastaje sto se meni kod aktivacije uopce ne pojavljuje Apps and Data screen, tj uopce me ne pita da uvezem podatke sa Androida. Imam samo screen Set up iphone, i pita da li zelim kao novi, ili povuci backup sa itunesa ili clouda.

Dakle, niti nudi apps and data, niti nudi uvoz sa androida... fali korak 1 u uputi: support.apple.com/hr-hr/HT201196

Molim pomoc gdje grijesimo, vec smo minimalno 5 puta brisali i ponovno aktivirali iphone. Dok Samsung uredno ceka svoj kod...
Tema zaključana.
13.02.2017 | 11:28
Koliko se sjećam (ovako na pamet, jer ne želim to sad ponavljati), moraš na iPhoneu odabrati Set as New, odnosno napraviti tvornički reset ako je ikad ranije bio nečiji. Kad ti ponudi to da li ćeš kao novi, ili povući backup, nisam siguran da li trebaš odskrolati malo niže na istom ekranu pa odabrati Move from Android, ili odabereš da postavljaš kao novi pa onda na idućem ekranu odskrolaš malo niže pa odabereš Move from Android.
U svakom slučaju, opcija je tamo, ali nije vidljiva na ekranu, nego moraš potegnuti prstom da odskrolaš.
Tema zaključana.
13.02.2017 | 16:24
Cemu prtljanje? Meni automatika nikad nije bila draga jer nemam kontrolu sto se dogadja. Ja prvo povucem kontakte na sigurno i onda ih preselim na novi telefon. To sam radio nekad, a danas kad imam iPhone to mi nije potrebno, ali tu i tamo napravim kopiju .vcf fajlova (vCard) u neki direktorij.
Svaki Android ima mogucnost izvoza kontakata, iCloud te kontakte uvozi. Ako koristis gmail, tada je jos jednostavnije mada ne i sigurnije zbog politike Googla.
Tema zaključana.
13.02.2017 | 21:54
Kontakti izvezeni u VCF ostaju bez koječega što ti možda nije, a možda i jest bitno - grupe, tagovi, fotografije kontakata, specifični ringtonovi...
Tema zaključana.
13.02.2017 | 21:58
thea kaže:
Bok... nazalos mene Move to ios app nije impresionirala.
Move-am (tj ne move-am) sa Samsunga (app je instalirana) na iphone 6, ios 10.
Mob je erasean, i slijedi ponovna aktivacija. Novi korisnik, novi apple id...

Problem nastaje sto se meni kod aktivacije uopce ne pojavljuje Apps and Data screen, tj uopce me ne pita da uvezem podatke sa Androida. Imam samo screen Set up iphone, i pita da li zelim kao novi, ili povuci backup sa itunesa ili clouda.

Dakle, niti nudi apps and data, niti nudi uvoz sa androida... fali korak 1 u uputi: support.apple.com/hr-hr/HT201196

Molim pomoc gdje grijesimo, vec smo minimalno 5 puta brisali i ponovno aktivirali iphone. Dok Samsung uredno ceka svoj kod...

Meni se cini da imas stari iOS na tom iPhone, nije iOS 10 nego najvjerojatnije 8.
Ovo je kako taj korak izgleda na iOS-u 8

a ovo je na iOS-u 9 i novije
Tema zaključana.
14.02.2017 | 04:32
smayoo kaže:
Kontakti izvezeni u VCF ostaju bez koječega što ti možda nije, a možda i jest bitno - grupe, tagovi, fotografije kontakata, specifični ringtonovi...

Tocno, meni nije bitno zato je kod mene jednostavno. Ja to nikad nisam niti radio je ne znam zasto bi telefon drugacije zvonio kad je vecinom na stisanome.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1723)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO