UDID - neznam jesam li napravio glupost
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

UDID - neznam jesam li napravio glupost

24.02.2017 | 21:10
htio sam pod svaku cijenu na iphone 6s plus imati kodi. kako nezelim jailbrake, instalirao sam kodi preko dveloper free account tako da kodi traje samo 7 dana.
kako mi je to dosadilo, nasao sam na flexstore mogucnost kodi na godinu dana za 7.7 dolara, ali da dam UDID. napravio sam to, imam kodi.. ali si sad mislim da li sam napravio glupost...
nemam ebanking na mobitelu, ali dobivam za master karticu kad upisem na racunalu svoje ime i lozinku dobivam preko sms zavrsni kod,

isto tako i za internet banking kad se ulogiram na racunalu zavrsni brojcani kod dolazi preko mog broja mobitela...

e sad... kakvo je vase misljenje, da li se preko UDID koji je automatski flexstore pobrao sa mog mobitela kad sam rekao da zelim kodi aplikaciju...
da li se meni moze nauditi, i ugroziti moju privatnost, odnosno privatne stvari
kao sto su ti kodovi sms---

hvala
Tema zaključana.
24.02.2017 | 21:39
Ja sam pre star i ne razumijem niti rijeći. Teško da ti bude netko pomogao.
Zapitaj se zašto nema kodi u App Storeu. Očito j elegalnost upitna. Budeš vidio za koji mjesec.
Tema zaključana.
24.02.2017 | 21:42
www.cultofmac.com/160248/what-the-hell-i...-about-them-feature/
The developer behind an app sells your UDID to an advertising network, which stores it on its servers. The more devs sell your UDID to that same ad network, the more that ad network knows about you, and the better it can serve you ads on that specific device. These ad networks can then sell their databases to other ad companies, who can put together a pretty complete picture using their combined UDID databases of what you use that iPhone for.

In other words, UDID is like a social security number. We give our social security number to companies all the time. In isolation, a company having your social security number is not necessarily a bad thing. But the problem with a social security number is that if it is leaked out into the world for whatever reason, people we don’t mean to have it can use it to dig up your medical records, credit card number, home street address and more.

Teoretski nije nemoguće da netko tko zna tvoj UDID može prepoznati pakete podataka tebi namijenjene u općem internetskom prometu. Onda je moguće da ih može analizirati i iz njih izvući razne podatke koji su tebi vrijedni. A onda to znači da ti teorijski može provaliti u tvoj m-banking. Ali to zaista ne može puno ljudi. Sigurno ne više od 10-20.000 na cijelom svijetu...
Tema zaključana.
25.02.2017 | 18:42
Da li je moguce promijeniti UDID i da lto moze preko apple supporta i jel se to naplacuje ako je moguce
Hvala
Tema zaključana.
25.02.2017 | 19:08
Pitanje je zašto uopće koristiš mobitel, za bilo kakvu bankovnu komunikaciju. Mislim da te više brinu novci koje bi ti netko mogao maznuti, nego neki drugi tvoji podaci...ako je tako odi u banku i sve to odjavi. Mislim da se udid nemože mjenjati, jer je ovisan o hardware, ali nisam 100 % siguran.
Tema zaključana.
25.02.2017 | 19:25
UDID se ne može promijeniti osim promjenom matične ploče mobitela, koliko je meni poznato.
Zašto ne bi koristio mobitel za pristup bankarskim uslugama? Pitanje je - zašto koristiš TAJ ISTI mobitel za pristup raznim mutnim sadržajima?
Tema zaključana.
25.02.2017 | 20:35
smayoo kaže:

Zašto ne bi koristio mobitel za pristup bankarskim uslugama? Pitanje je - zašto koristiš TAJ ISTI mobitel za pristup raznim mutnim sadržajima?

Ja jednostavno nemogu vjerovati da je sigurnost fizičkog tokona i net bankarstva, ista s sigurnošću mobilnog bankastva. Drugo pitanje je na mjestu.
Tema zaključana.
25.02.2017 | 23:44
Sigurnost programa za mobilno bankarstvo na smartphoneu je VEĆA od fizičkog tokena, ako se držiš općih "higijenskih" pravila korištenja tog smartphonea.
Tema zaključana.
26.02.2017 | 07:49
Koja su higijenska pravila? Ako misliš na brisanje ekrana, zaba izmješa brojeve na virtualnoj zastaturi.
Tema zaključana.
26.02.2017 | 14:07
Ne. Mislim na to da se ne koristi sumnjive aplikacije niti da se aplikacijama (općenito) dozvoljava pristup stvarima koje nisu bitne za funkcionalnost te aplikacije. Da se ne jailbreaka / roota mobitel. Da se ne instalira štošta iz sumnjvih izvora...
Tema zaključana.
26.02.2017 | 14:53
Već sam mislio kako treb mob držati prezervativu.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1728)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO