Blacklist iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Blacklist iPhone

11.09.2017 | 09:23
Pozdrav. Pomoć oko kupnje ophona koji nije zaključan na iCloud radi na sve mreže ali je blacklist (upaljen, stavljen ili kako god se to kaže). Nudi mi se jedan iPhone koji je novi u kutiji ali je blacklisted na američkoj mreži T-mobile i jedan koji je na At-t. Dali se mogu koristiti oni u hrvatskoj na našim mrežama normalno
Tema zaključana.
11.09.2017 | 09:39
A zasto su na crnoj listi? Nije ti lakse ukrasti koji telefon nego kupovati?
Tema zaključana.
11.09.2017 | 10:21
zabac to nema veze sa kradzom,telefon je vjerovatno uzet na ugovor i prijavljen kao izgubljen.Mreza ga onda stavlja na black list,u BiH takvi telefoni rade bez problema.
Tema zaključana.
11.09.2017 | 10:42
Znaci, na crnoj listi su samo oni izgubljeni telefoni?
Na koju listu stavljaju ukradene?
Tema zaključana.
11.09.2017 | 10:52
rekao sam ''vjerovatno'' uzet na ugovor.Vidio sam bar 10 takvih telefona koji rade bez problema a na stranicama pokazuje da je na black listi.S druge strane nisu ni te stranice 100% sigurne tj vecina daje fake informacije.Ja kada provjeravam iPhone za svaki IMEI ili SN placam 8 eura. Hajde mi molim te objasni gdje si ti vidio da iPhone stoji u kutiji a da je dostupan potencijalnom kupcu.Naravno pricam o nekoj radnji a ne pljacki nekog skladista kao u americkim filmovima.
I samo da napomenem,ja takav iPhone nebi nikada kupio ali svako ima svoje.
Tema zaključana.
11.09.2017 | 11:04
Pa bas iz rog razloga ne bi trebalo podrsku davati.
Tema zaključana.
11.09.2017 | 11:09
O cemu ti pricas ???? Kakvoj podrsci ??? Ti u zadnje vrijeme svako malo trazis razlog za raspravu. WTF spusti malo loptu.
Tema zaključana.
11.09.2017 | 12:00
Umjesto brisanja posta, dajes mu nadu kako bude sumnjivi relefon mozda radio.
Tema zaključana.
11.09.2017 | 12:04
Blacklisted nije ukraden. Ukradeni telefon vlasnik zaključa i prodaje se za dijelove, Žabac.
Tema zaključana.
11.09.2017 | 12:07
Pitao sam koji su to telefoni na crnoj listi?
Zasto bi vlasnik zakljucavao telefon? Moj nije zakljucan. Znam puno ljudi koji nisu zakljucali iPhone.
Kako se dokazije da li je telefon izgubljen odnosno ukraden?
Tema zaključana.
11.09.2017 | 12:22
smayoo kaže:
Blacklisted nije ukraden. Ukradeni telefon vlasnik zaključa i prodaje se za dijelove, Žabac.

A to rade, znači? Mamicu im njihovu!
Jel nije mi bilo jasno kako - kraj Find my iPhone i desetak sličnih aplikacija koje možeš instalirati na mob, policija kasnije isti ne može naći. Znam da se ukradeni iPhone nikad ne uključi/ne spoji na internet - ali mi je bila jasna isplativost toga. A istina mi nekad stvarni bulji u lice!
Što b rekli - ne vidim drvo od šume.
Tema zaključana.
11.09.2017 | 12:34
zabac kaže:
Zasto bi vlasnik zakljucavao telefon? Moj nije zakljucan. Znam puno ljudi koji nisu zakljucali iPhone.

Pa - ako ti ukradu iphone, spojiš se na find my iphone i, ako shvatiš da više ne možeš do njega, zaključaš ga. Zauvijek. Napraviš od njega ciglu. WTF??
To se u security svijetu zove "benefit denial". Kao kad netko opljačka bankomat pa mu u kod otvaranja kazete prsne patrona s bojom i oboja novac.

Ne razumijem pitanje.
Tema zaključana.
11.09.2017 | 12:41
zabac kaže:

Probat ću ja dešifrirati pitanje i dati odgovor.
Jedna je opcija prijaviti krađu policiji.
Druga (u scenariju da kupuješ iPhone od nekoga i želiš se uvjeriti da nije "vruć"), nudi ovu foru u settigsima samog uređaja:
Objašnjeno na linku ispod:
www.lifewire.com/check-if-used-iphone-is-stolen-1999376
U USA imaš i ovu, nisam ziher da li tu radi:
www.wikihow.com/Check-if-an-iPhone-Is-Stolen
Mislim da te ova druga opcija zapravo i zanimala, Žabac, zar ne?
Tema zaključana.
11.09.2017 | 18:16
Vidim da je tema otišla kvragu. Stvari stoje ovako. Točnije u americi postoji mogućnost da se od osiguranja dobije novi iphone (za druge marke neznam) ako se prijavi da je iPhone izgubljen. Automatizmom takav telefon ide preko providera na black listu iako je recimo osiguranik pronašao svoj telefon ili iz nekog drugoga razloga ga prijavio kao izgubljen on ga nemože u americi više koristiti.
A ovo sa krađama i lopovima zanemarite
Tema zaključana.
12.09.2017 | 09:50
Ima tog i u europi (i to poprilicno), nije to samo americka stvar. Vise od pola takvih telefona su vlasnici sami prijavili kao izgubljen, dobili novi od operatera, a prijavljeni prodali. Oni koji su stvarno izgubljeni, je netko pronasao i prodaje (ili koristi), sto je opet upitne legalnosti (mislim da se na to odnosio zapcev post, na ova dva scenarija, mislim). Postoji i scenarij di je vlasnik prijavio telefon kao izgubljen, pa ga pronasao, ali to je jako rijetko, u tom slucaju bi morali taj telefon predati operateru (jer su ionako dobili zamjenski), a ne prodavati ga. Inace, blacklist je country specific (ne samo operater koji je blacklistao telefon nego svi operateri u toj zemlji, jer te podatke moraju dijeliti), znaci radit ce u bilo kojoj zemlji osim one u kojoj je blacklistan. Druga stvar sto se dogadja kod takvih telefona (a tog nitko nije niti svjestan) je da operater prijavi IMEI applu kao ukraden/izgubljen, tako da takav telefon vise nema nikakvu garanciju, a i postoji sansa da ga neces vise dobiti nazat ako ga odneses na servis u AASP ili ARS.
Tema zaključana.
12.09.2017 | 10:14
Izgubili i DOBILI novi!?!? To još nisam čuo, da operater daje korisniku novi mobitel. Koji su to operateri? Ovi naši ziher nisu tako velikodušni.
Možda eventualno ako je korisnik osigurao uređaj preko operatera ili samostalno.
Tema zaključana.
12.09.2017 | 10:30
Pa da, osigurao. Tako je iLeo i napisao.
Tema zaključana.
12.09.2017 | 10:31
A da. Promaklo mi. Al koje su to igre. Svašta.
Tema zaključana.
12.09.2017 | 12:33
iLeo kaže:
Vidim da je tema otišla kvragu. Stvari stoje ovako. Točnije u americi postoji mogućnost da se od osiguranja dobije novi iphone (za druge marke neznam) ako se prijavi da je iPhone izgubljen. Automatizmom takav telefon ide preko providera na black listu iako je recimo osiguranik pronašao svoj telefon ili iz nekog drugoga razloga ga prijavio kao izgubljen on ga nemože u americi više koristiti.
A ovo sa krađama i lopovima zanemarite

iLeo, po ovome tekstu, najvjerojatnije ga nećeš moći koristiti niti ovdje - no to ovisi ima li naša država ugovor o blacklisted telefonima s SAD-om, što osobno vjerujem da ima kao članica Europske Unije. Ovo nije siguran odgovor, samo osobno mišljenje.
unlock.ultrasnow.eu/methods-to-check-if-...is-on-the-blacklist/
community.giffgaff.com/t5/Help-Support/W...abroad/td-p/17520861
www.reddit.com/r/AskUK/comments/41egnb/c...d_phone_in_the_ukeu/
Pročitaj si malo ove tekstove sa tri linka koja sam priložio, možda ti nešto bude jasnije. Nisam baš pažljivo čitao sve, ali mislim da ćeš, ako ništa drugo, više znati o toj temi.
Tema zaključana.
12.09.2017 | 14:59
Glavno da se hrackalo po meni.
Tema zaključana.
12.09.2017 | 15:45
Tako ti pao grah.
Tema zaključana.
12.09.2017 | 16:00
smayoo kaže:

Kladim se u bilo što da pola korisnika ajfona nezna to napraviti, jer su preko polovice pozeri.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1450)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO