Izgubljen signal, Iphone 7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izgubljen signal, Iphone 7

03.12.2017 | 23:33
Pozdrav raja. Nova sam na forumu i unaprijed se izvinjavam ako postavim neko laicko pitanje, ali imam problem uzela sam Iphone 7 prije par mjeseci, u Americi. Prije 10ak dana, samo mi je nestalo mreze, izgubila se u potpunosti opcija Carrier. Pokusala sam sa novim softverom, resetom itd, ne pomaze.. iz Banja Luke sam, ovdje nemamo nikakav ovlasteni servis. Zna li neko(ako je imao slican problem)isplati li se slati ga negdje na popravku i sta bi moglo ovako da se desi da tek tako nestane mreza? I da, kupljen preko Amazona-garanije bez.
Hvala unaprijed!
Tema zaključana.
04.12.2017 | 11:40
Onaj neki tvornički reset si probala?
Tema zaključana.
04.12.2017 | 13:16
Da, pokusala vratti na fabricka ali ne reaguje.
Tema zaključana.
04.12.2017 | 13:45
Citam na netu da moze biti do operatera i sim kartice.Probaj izvadit sim pa ponovo stavit i probaj sa drugom sim karticom.
Tema zaključana.
04.12.2017 | 15:24
Probala, nije ni do toga. Bas nisam pametna sta da uradim.
Tema zaključana.
04.12.2017 | 15:44
Procitaj na straznjoj strani ajfona ti pise sitnim slovima o kojem se modelu radi.Moj ajfon je model A1778.
Tema zaključana.
04.12.2017 | 17:20
1.Otvoriti ikonu Telefon (kao da ides birat nekakav broj)
2.Utipkaj *#06#

Trebao bi ti se ispisati IMEI uređaja,ako se to ne pojavi znači da imas hardverski problem i ništa nemožeš osim nositi u servis

Eto probaj pa javi.

LP
Josip
Tema zaključana.
04.12.2017 | 19:12
Super info, utipkao sam i pojavio mi se IMEI,nisam znao za to.
Tema zaključana.
  • Daddo
  • Posjetitelj
04.12.2017 | 21:44
cariblanco kaže:
Super info, utipkao sam i pojavio mi se IMEI,nisam znao za to.

*#06# je univerzalan kod za sve telefone i on će uvijek pokazati IMEI broj uređaja (za dual sim uređaje pokazat će u većini slučajeva oba).

Što se tiče konkretnog problema i gubitka signala razlozi za to mogu biti različiti (opisi vrijede za sve mobilne uređaje, nisu specifični za iPhone):

1. Mehanički oštećen SIM slot na samoj matičnoj ploči - rješava se ili zamjenom SIM slota ili zamjenom matične ploče kod uređaja kod kojih nije moguće zamijeniti samo utor. Jednostavan i jeftin test da li se radi o mehaničkom oštećenju slota moguće je napraviti kupovinom nove prepaid kartice podržanog operatera koja je zaključana SIM PIN-om, ako uređaj pita pin prilikom paljenja - SIM slot je ispravan.

Kod iPhone uređaja novijih generacija MBO se ne mijenja jer je MBO vezan za touch ID, zaključan na iCloud i svašta još nešto, tako da ako je o tome riječ, bojim se da spasa nema.

2. Problem sa antenom za GSM (2G,3G,4G) signal - najčešće problem coax kabela koji je oštećen ili iskopčan sa konektora matične ploče. Uređaj prepozna karticu ali je signal mobilne mreže ili jako slab ili nepostojeći. Problem coax kabela najčešće je uzrokovan mehaničkim oštećenjem samog uređaja - padom ili nečim takvim. Za ovo je potrebno otvaranje uređaja odnosno posjet servisu.

3. *#06# i slušalica daju poruku - NEISPRAVAN IMEI. Ovo konkretno znači da je sa signalom sve u redu no navedena SIM kartica se ne može registrirati na mreži jer je uređaj nepoznat. Problem se rješava na način da se u uređaj upiše ispravan IMEI korištenjem odgovarajućih metoda koje propisuje proizvođač. (Zamjena firmwarea i upisivanje IMEI broja odgovarajućim softwareom).

Ovo bi eventualno DFU mod i spajanje na iTunes riješilo.
Tema zaključana.
04.12.2017 | 22:01
Mojoj metodom ce doci do saznanja dali uređaj tj baseband uredno prikazuje IMEi bez obzira sto pise u postavkama pa opis IMEI s ovom metodom ako se ne pojavi IMEI znači da joj je baseband ic prdnuo u rosu,ovo je problem koji nažalost iPhone prati jos od serije 5,...

I netreba biti SIM kartica unutar slota da bi uređaj prikazao IMEI
Tema zaključana.
05.12.2017 | 04:15
Cura se više ne javlja, možda zato jer sam joj poslao PM da se obrati Saintu, ipak je on iz Sarajeva i isto se kao i ti, jm-elektronika, kuži u servisiranje Appleovih uređaja jer se time bavi.
Možda je pomoću njega našla rješenje pa niti ne gleda više ovu stranicu.
Samo da Vam bude jasno ako je više ne čujemo zašto...
Saint, oprosti ako nisam smio. Neću više, ti samo javi ili ovdje ili na PM.
Tema zaključana.
05.12.2017 | 08:42
Naravno da si smio,cak sta vise hvala ti na preporuci.Na zalost nije mi se javila.mozda hoce ko zna. U principu nisam se javio ni komentarisao ovaj problem jer ste sve vise manje napisali.Ima jos par nacina provjere mada jedini pravi i ispravni je da se telefon fizicki pogleda,sve ovo je na neki nacin samo bacanje graha ili gledanje u karte
Tema zaključana.
05.12.2017 | 10:57
Hvala veliko svima, nisam juce stigla pisati samo sam na kratko usla da vidim odgovore. Ipak se nisam usudjivala nista ja da diram a telefon je otisao za Zg jutros, momak sto je pokusao da ga povrati ga je poslao jutros pa mi tako ostaje nada da ce to strucnjaci iz Zg rijesiti jos jednom hvala vam svima puno, svaka cast za Forum, i te kako je koristan. Veliki pozdrav iz Banja Luke )
Tema zaključana.
10.12.2017 | 13:26
Telefon su mi pregledali u iStyle u Zg. Nazalost, popravak je skuplji nego telefon. Kazu da sam imala.garanciju dobila bih novi telefon.
Hvala jos jednom svima vama ovdje. Vise srece drugi put za mene..
Tema zaključana.
10.12.2017 | 14:04
Zao mi je sto to cujem ali da sam na tvom mjestu definitvno bi trazio i drugo misljenje.Poznato je da zastupnici firmi neke stvari ne popravljaju dok drugi ne zvanicni serviseri zavrsavaju za ''malo ''para i kratko vrijeme
Tema zaključana.
13.12.2017 | 18:22
Probaj vidjeti u Agram servisu u Zg. Djeluju mi puno ozbiljniji nego istyle.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1349)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO