Da uložim u novu bateriju ili u čekić?
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Da uložim u novu bateriju ili u čekić?

09.01.2018 | 17:59
Znači, 5S star 3ipo godine. Kupljen u USA. Radio ko sat do pred jedno 20 dana.

Incident prvi: Usred razgovora se resetira. Poslije radi ko i prije.

Incident drugi: Baterija od 35% padne na 4% u jednoj sekundi, a u idleu je bio, s tim da je na 4% bila jedno sat vremena uz korištenje.

Incident treći: Počne se sam resetirat nekoliko puta uzastopno. Ekran poplavi. Pruge okomite.

Incident četvrti: Počne se sam resetirat uzastopno dok god ima baterije. Ekran poplavi pa pruge pa onda sivo-bijele pruge pa onda kvadratići sivo-bijeli.

Spojim ga na iTunes, vratim na factory settings, dignem na zadnji OS, vratim backup od pred mjesec dana i radi 3 dana ko sat. Maločas sve isto kao incident četvrti.

Zanima me jel izgledno da bi to nova baterija riješila ili da ga jednostavno čekićem razbijem u papar?
Tema zaključana.
09.01.2018 | 18:09
Po meni tonije baterija. Ima iP 5 s crkavajucom baterijom i telefon samo krepa na 40% ili vac do kud dojde.
Zbaci, radi ispravni i u jednom trenutku se ugasi. Nakon punjenja opet radi.
Tema zaključana.
09.01.2018 | 19:05
Posalji ga meni za dijelova
Tema zaključana.
09.01.2018 | 20:42
Ako je u odličnom stanju, lijepo ga zamotaj i pošalji Tim Cook-u s posebnim pozdravima.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
09.01.2018 | 22:28
Prije svega daj testirati bateriju. Ne bih isključio da je ipak samo to.
Tema zaključana.
09.01.2018 | 23:19
Tema zaključana.
10.01.2018 | 03:24
Što se događa kad se tako uzastopno resetira i spojiš ga na punjač?
Tema zaključana.
10.01.2018 | 14:08
Prije ce biti problem na ploci nego baterija ali eto
Tema zaključana.
11.01.2018 | 22:05
smayoo kaže:
Što se događa kad se tako uzastopno resetira i spojiš ga na punjač?

Ništa, nastavi biti u petlji.

Epilog: Kupio novi SE, majka će dobit 5S koji sada opet radi, ali mu ne vjerujem dugoročno i slutim da će ić u krasni k!
Tema zaključana.
11.01.2018 | 22:55
Prikačit cu se na ovu temu da ne otvaram novu.
Zanima me replace program za zamjenu baterije za iphone 6+, mislim da je cijena zamjene 29$.
Odakle poceti, a da nije iStyle?
Tema zaključana.
11.01.2018 | 23:40
Koliko znam jos uvijek nije poceo program zamjene.
Tema zaključana.
12.01.2018 | 01:03
saint kaže:

www.macworld.com/article/3245028/iphone-...y-iphones-to-29.html
Tema zaključana.
12.01.2018 | 01:06
CortoMaltese kaže:
saint kaže:

www.macworld.com/article/3245028/iphone-...y-iphones-to-29.html

Sent from my iPad using Tapatalk

kad bolj pogledam jos se ceka objava via apple.com, rekao bi da si u pravu...
Tema zaključana.
12.01.2018 | 09:31
Mene cisto zanima sta se dobije s novom baterijom po pitanju brzine telefona. Ako su usporili telefon sa novim ios,a jesu to su priznali. Znaci stavim novu bateriju to nebi trebalo znacit da ce se telefon ubrzat sam od sebe. Ili se varam
Tema zaključana.
12.01.2018 | 09:49
Prema onome što tvrdi Apple (a neki od ovdje prisutnih forumaša su to i potvrdili), ako staviš novu bateriju, mobitel se više neće usporavati od strane OS-a jer će baterija normalno raditi (drugim riječima, kod za usporavanje se aktivira zbog detekcije naglog pada kapaciteta baterije kod zahtjevnijih operacija, a zbog starosti uređaja).

Naravno, mobitel će sa novom baterijom raditi brže samo pod uvjetom da je razlog usporenja bilo aktiviranje koda kojeg je Apple dodao da bi se izbjeglo naglo gašanje mobitela (što ne mora biti slučaj, jer postoje i drugi razlozi za usporenje rada mobitela).
Tema zaključana.
12.01.2018 | 14:03
naravno da ima drugih razloga, ali moj je izbor ako mi ne smeta battery drain za pola sata
neces mi valjda inficirati code da me fo'fol zaštitiš
ili hoce? ocigledno hoce
zakljucak, ajd Mate kupi tren novi mobitel...
Tema zaključana.
12.01.2018 | 15:55
Sad vec prica prelazi u spamanje teme,otvorite novu temu vezano za zamjenu baterije. Ova ide pod lock.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1350)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO