Klonovi i kako ih prepoznati!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Klonovi i kako ih prepoznati!!

01.02.2018 | 09:37
Bok ekipa, evo otvorio bih ovu temu pa ako je netko stručan, nek se raspiše. Po čemu je najlakše raspoznati radi li se o originalu ili klonu. Konkretno me zanima X i 8plus.
Tema zaključana.
01.02.2018 | 10:05
Upališ Siri?
Tema zaključana.
01.02.2018 | 10:13
Vidis, dobro si rekao. A da li postoji jos koja solucija prije otvaranja kutije??
I da li je to sa Siri 100% pouzdano?? Jer ovi kinezi rade svašta. Još malo ce i Vegetu proizvoditi xD
Tema zaključana.
01.02.2018 | 10:29
Rekao bih da ne možeš biti 100% siguran dok ne upališ mob. Osim siri, otvoriš app store pa vidiš je li apple ili google play
Tema zaključana.
01.02.2018 | 11:28
Evo koliko su "dogurali" u fejkanju: www.cultofmac.com/495158/impressive-fake-iphone-clone/
Tema zaključana.
01.02.2018 | 16:52
Prije otvaranja kutije nije moguće prepoznati da se radi o klonu (u većini slučajeva), imas na netu usporedbe kutija ali ne treba rizikovati. Što se tiče samih uređaja, kopije možeš prepoznati po "svjetlijem" ekranu kada je uređaj zaključan/ugašen, po blicu (žut / žućkast) i kamerama koje stvarno jeftino izgledaju.

Ako ni tad nisi 100% siguran, kao što je već rečeno: upali Siri i App Store.
Tema zaključana.
03.02.2018 | 07:42
Mislim da u Apple sore nebudeš našao clone. Probaj kupiti kod njih 100% valjaju
Tema zaključana.
03.02.2018 | 07:47
Čemu uopće rasprava oko klona? Kupuje se od provjerenog prodavatelja (polovno) ili ovlaštenim dućanima.
Ak da Cartier kupuješ u podhodniku.
Druga je stvar što su neki škrti i žele ušićariti pa ih se navesla. Takvi najskuplje prođu.
Tema zaključana.
03.02.2018 | 10:04
zabac kaže:

Druga je stvar što su neki škrti i žele ušićariti pa ih se navesla. Takvi najskuplje prođu.

Da, kupe vesla a čamca nemaju...onda moraju još i čamac kupiti
Tema zaključana.
03.02.2018 | 10:15
iLeo kaže:
Mislim da u Apple sore nebudeš našao clone. Probaj kupiti kod njih 100% valjaju

Ne Apple Store kao dućan... App Store. Kao iPhone aplikacija kroz koju se kupuju druge aplikacije. Na lažnom iPhoneu se ne može otvoriti App Store od Applea, nego se otvori Google Play.
Tema zaključana.
03.02.2018 | 10:31
Ovo što je Smayoo napisao zvuči kao najbrže i najlakše testiranje. Sam nikada nisam niti imao u rukama neku kopiju, i zaista me iznenadilo do kojeg je nivoa to došlo sa priloženog linka.
No, ovlašteni prodavači, i osobe koje prodaju telefone preko oglasnika - koji imaju račun za iste od ovlaštenih prodavača - također bi trebali biti neka garancija original proizvoda.
Tema zaključana.
03.02.2018 | 11:45
Nema garancije. Samo pohlepa.
Tema zaključana.
04.02.2018 | 18:02
Nikad ne bih kupio mobitel bez garancije u koliko glasi za novi uređaj. Ovu temu sam otvorio iz drugog razloga. Kako sto sami znamo, iphone uredaji nisu jeftini a cijene u trgovinama su bezobrazno skupe. E sad, puno ekipe prodaje uredaje preko foruma, njuskala i razno raznih trgovina. Tamo su uredaji kolko tolko jeftiniji. Naravno i tu ima prevaranata. Ovu temu sam otvorio, jer navodno od mog prijatelja poznanik,"navodno" ima veliku firmu...bla,bla i uzeo je oko 3o-tak telefona. Kako, nemam pojma. Naravno, nisu svi Iphone. Ima i samsung galaxy note, s8, s8+, iphone x,8+,8. Navodno imaju talijanske papire i opet navodno kaze da su original.
Kako je ponuda primamljiva, odlucili smo otici za koji dan pogledati o cemu se radi. Rekao sam mu da ako su u pitanju klonovi, nek ih slobodno nosi nazad jer se ja s tim sranjima ne zelim petljati. Zato pitam da li postoji ikakva mogucnost za prepoznati originale od kopija prije otvaranja.
Tema zaključana.
04.02.2018 | 20:53
Tako sam i ja uzeo curi iPhone 6s, kolega radi u jednoj njemackoj firmi i uzimaju masovno telefone. Puno su jeftiniji, imaju strane papire ali nemamu nis od opreme. Telefon od firme ide u vlasnistvo zaposlenika a posto oni svi imaju svoje privatne mobitele ovo im je super prilika za zaradu.
Tema zaključana.
05.02.2018 | 22:42
sa kutije mozes iscitati serijski broj, i pogledati na netu dali odgovara modelu
checkcoverage.apple.com/jo/en/
ali pretpostavljam da za taj dio koriste serijski postojeceg iphonea, ipak svkako probati.

druga stvar koja mi pada na pamet je vagati kutiju.
velika je sansa da nisu na to pazili.
pokusaj saznati, ili izvagati originalni iphone u zatvorenoj kutiji, sa svom opremom, i usporedi.

treca stvar je uzeti kutiju iphona za kojeg znas da je original, i usporediti dvije kutije, slovo po slovo doslovno. imam iskustva sa tim stvarima i garantirano je negdje greska. samo trebas imati strpljenja u analiziranju detalja.

ovo je sve sto mi pada na pamet a da kutija ostane zatvorena.
sretno
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1382)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO