Ubuntu i iPhone SE
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Ubuntu i iPhone SE

09.09.2018 | 09:30
Sinoć sam pregazio Win10 i na "plastišu" instalirao Ubuntu 18.04.1 LTS. Više sam nego zadovoljan, no pojavio se mali problem vezan uz spajanje iPhone SE (iOS11.4.1).

Kada na računalo spojim iPhone na desktopu se uredno pojavi ikona kao uređaj kamere te još jedna ikona kao dokumenti. Mogu vidjeti i prebaciti slike na računalo i sve radi uredno. Problem nastaje kad iPhone isključim iz USB porta te ga primjerice kasnije ponovno uključim - tada ga Ubuntu uopće ne prepoznaje, no nakon restarta računala sve opet radi uredno.

Znači,
1. Uključim iPhone - prepoznaje ga
2. Isključim iPhone te ga ponovno uključim - ne prepoznaje ga
3. Restartam računalo i ponovim korak 1 - prepoznaje ga

Ima li tko kakvu ideju?
Tema zaključana.
09.09.2018 | 09:53
Isključiš ga tako da ga samo ištekaš iz USB-a ili ga prethodno odmountaš pa tek onda isključiš iz USB-a?
Tema zaključana.
09.09.2018 | 09:59
To je i meni palo na pamet. Bjerojetno ga izvuce a Ubuntu ne odradi sto bi trebao.
Vjerojetno linuksasi pretpostavljaju kako vlasnixi iPhone/a imaju MAC.
Tema zaključana.
09.09.2018 | 10:03
Linux ne razlikuje iphone od neke druge usb periferije (win razlikuje nakon što instaliraš itunes jer uz itunes ide i usb driver za ios uređaje) pa vjerojatno očekuje da napraviš eject (unmount, što već...) prije odštekavanja.
Tema zaključana.
09.09.2018 | 10:29
Bertone kaže:
Isključiš ga tako da ga samo ištekaš iz USB-a ili ga prethodno odmountaš pa tek onda isključiš iz USB-a?

Odmontiram ga, to uvijek radim, nikada ništa ne čupam bez veze, zato mi je i čudno.
Tema zaključana.
09.09.2018 | 10:46
Mrmlj...
A kad ga to drugi put spojiš (pa ti ne radi) da li Linux iPhoneu pusti struju (pokazuje li iPhone da se baterija puni)?
Tema zaključana.
09.09.2018 | 14:15
Nema naznake da se puni, baterija miruje.
Tema zaključana.
09.09.2018 | 17:14
Znači, ako iPhone prima napajanje preko lightning porta, simbol baterije je zelene boje, a inače je bijele. Koje je boje?
Tema zaključana.
10.09.2018 | 16:41
Bijele je boje, ne puni. Možda se podatak o spojenom iPhoneu trenutno zapiše u RAM pa se nakon isključivanja zblesira, zato ponovno radi nakon restarta. Nadam se da postoji neka naredba kroz terminal koja bi to mogla ispraviti. Na internetu nisam pronašao rješenje problema.
Tema zaključana.
10.09.2018 | 16:54
Drugi USB port?
Spojiti preko USB HUB-a koji ima napajanje i onda preko istog ali bez napajanja?
Ako se u isti USB port nakon ištekavanja iPhone-a spoji disk/stick da li onda on radi?

Napravi restart sa spojenim iPhone-on kojeg si drugi puta uštekao i nije bio prepoznat.
Isto ali nakon što si ga prvi puta uštekao i bio je prepoznat.

Koji je USB na kompu (2 ili 3)?

Gledam po netu, struja punjenja je oko 1A ili čak i preko.
Tema zaključana.
10.09.2018 | 17:18
Na svim portovima (3 kom.) se događa ista stvar. USB portovi su 2.0 i jedan je 3.0, vanjski HDD i USB stickovi rade bez pogovora. Probati ću još večeras ženin Samsung A5 pa javim.
Tema zaključana.
11.09.2018 | 19:32
Od supruge Samsung radi bez ikakvih problema. Izbrisao sam Ubuntu i vratio frišku instalaciju Win10. Ne da mi se navlačiti s Linuxom zbog trivijalnih stvari.

Hvala svima na susretljivosti, zatvaram temu.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1256)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO