BeatsX
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

BeatsX

16.10.2018 | 08:36
zabac kaže:
Nisam siguran da li je Apple u stanju uopce proizvesti vlastiti procesor (u telefonima je ARM koji je Apple doradio) kao sto to rade AMD ili Intel.

Naravno da je Apple u stanju proizvesti vlastiti procesor, 'A' čipovi (SoC-evi koji se koriste u iPhone i iPad uređajmia) bazirani su na ARM arhitekturi, ali su praktično kompletno dizajnirani od strane Apple-a.
Tema zaključana.
16.10.2018 | 15:35
Apple je kupio licencu za ARM procesor i Apple ih je doradio. KAd bi sani radili procesor, onda se ne bi bazirali na ARM arhitekturi.

Postojeće arhitekture Intela i AMD-a su pod zaštitom i Apple ih samo može kupovati.
Kad bi i krenuli razvijati CPU od početka, prošle bi godine dok ne bi razvili usporediv procesor s Intelovim i AMD-ovim.
Iako je iPad Pro brzinom usporediv s MacBook-om, tablet nije računalo. Izglednije je da MAcPro i/ili MacBook Air budu bazirani oko ARM procesora, a ostala racunala još dugo ga ne budu vidjeli.
Trebamo zaviriti u prošlost kad je Apple prelazio s PowerPC procesora na Intel, koliko je bilo muke da speglaju sve do kraja. PA 10.6. je podržavao programe pisane za PowerPC procesore.
Prije 17 godina počeli su s tranzicijom, a 10 godina nakon su prestali podržavati PowerPC.

Da je to tako jednostavno, svi bi radili procesore za računala.
Tema zaključana.
16.10.2018 | 16:23
Istina, kada su prešli na Intel podržavali su određeni period podršku za PPC pisane aplikacije, isto kao i podršku za Mac OS9 aplikacije u ranim danima OSX-a. Mislim da je to bilo više zbog korisnika i mogućnosti njihove postepene tranzicije i prilagodbe na novi OS, jer bi u suprotnom velikom broju ljudi, pogotovo tvrtkama, to bio bolan rez, gotovo hendikep. A da hoće, mogu preko noći promijeniti arhitekturu i sve što je vrijedilo do jučer - danas više ne vrijedi. Kako su primjerice izbacili 3,5 mm audio utor iz iPhone-a.
Tema zaključana.
16.10.2018 | 16:29
Svasta su planirali pa nije ispalo kako treba. Prosle generacije dok nisu popeglali stvari.
Tema zaključana.
16.10.2018 | 16:43
@Drazen:

To sto Samsung ima filozofiju da svaku Google apps kopira i napravi svoju ne znaci da je bloatware. Meni se recimo njihova rjesenja u puno slucajeva dopadaju bolje nego ono sto Google napravi na stock Androidu.

Imas dva kalendara ili dva imenika ili email klijenta, odaberi sta ti pase, drugi pobrisi i eto. Jest malo konfuzno na prvu, ali ruku na srce nije to bloatware kojeg se ne mozes rijesiti.

Po meni Samsung radi odlicne telefone, neki dan sam nakon S8 kupio S9+ i super sam zadovoljan. Mogu priustiti iPhone ali uopce sam sebi u glavi ne mogu opravdati da dam 1500-2000e za mobitel
Tema zaključana.
16.10.2018 | 16:47
drlovric - da te pitam nešto: jesi li još uvijek na svojoj retini iz 2012.-e ili si se ponovio s kompom?
Tema zaključana.
16.10.2018 | 16:55
Ma prijatelju dere mala ko velika

Nece nista da joj se dogodi. Zadnje 2 godine od kako manje putujem po svijetu primarno sluzi kao stolno racunalo. Nekada je ponesem samo na teren.

Oslabila je baterija na pola mozda nekadasnjeg kapaciteta i jedan ventilator se malo cuje (kada stavis uho bas pored). Ostalo sve radi savrseno.

Naravno vadi stvar sto sam tada za moje prijatelje bio glup pa sam kupio model sa 16GB, jer 2012 se smatralo da nam to nikada nece trebati i da je "preseravanje"
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (1251)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO