Kupnja iPhonea
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja iPhonea

22.12.2018 | 17:30
Pozdrav svima,

Ovdje sam vise informativno jer kupujem svoj prvi iPhone,pa mi treba savjet.
Inace korisnica sam androida vise godina pa sada zelim probati nesto novo malo za promjenu.Planirala sam uzeti iPhone 6 ili 6s (polovan).Posto je ovaj model vec malo i zastario da li ga se isplati uzimati u 2019?,inace potreban je samo za app kao sto su fb,insta,yt i sl.
I baterija koliko vremenski moze izdrzati uz neko normalno koristenje ?
Tema zaključana.
22.12.2018 | 18:18
marijad kaže:
Pozdrav svima,

Ovdje sam vise informativno jer kupujem svoj prvi iPhone,pa mi treba savjet.
Inace korisnica sam androida vise godina pa sada zelim probati nesto novo malo za promjenu.Planirala sam uzeti iPhone 6 ili 6s (polovan).Posto je ovaj model vec malo i zastario da li ga se isplati uzimati u 2019?,inace potreban je samo za app kao sto su fb,insta,yt i sl.
I baterija koliko vremenski moze izdrzati uz neko normalno koristenje ?

Moja supruga i moja kći (14) koriste 6S i jako su zadovoljne. Supruzi baterija traje od jutra do večeri, a kći je vrlo heavy duty korisnik. Izdrži joj koliko nastava traje. Doma je pretežno na punjaču.

Sin (18) koristi 5S i također je zadovoljan.
Tema zaključana.
22.12.2018 | 19:49
Ja imam 6 ...
moras paziti kakva je baterija, ako je frisko zamjenjena onda je to ok, ako nije racunaj da se to mora mjenajti.. apple to, bar u njeamckoj, mjneja za 30€...inace se naruci neka zamjenska za 10-20€

obavezno update na iOS12 jer mob pocne bolje raditi nego na starijim verzijama

nisam zahtjevan korisnik, zasad sve aplikacije korektno rade, jedino je facebook ubojica baterije pa sam ga odinstalirao i idem na face preko safarija jer mi se ne da na pola dana puniti mob ...

ako kupujes trazi model sa bar 32 jer se ovih 16 zna brzo potrositi
Tema zaključana.
22.12.2018 | 21:25
Prije kupnje treba svakako provjeriti da uređaj nije zaključan na iCloud, dakle ili treba biti odjavljen sa iCloud servisa, ili prodavatelj prilikom prodaje uz uređaj mora dati korisničko ime i lozinku za pristup istom. Kupovina zaključanog iPhone uređaja bez tih podataka je ustvari kupovina "cigle".

Nadalje, treba svakako provjeriti ispravnost i stanje kabla za napajanje, neoprezni korisnici ga znaju trajno oštetiti naglim čupanjem iz uređaja ili punjača. Ne treba napominjati da su original kabeli i punjači dosta skupi, a jedino oni garantiraju ispravno punjenje i dugotrajno zdravlje baterije.

To je ono bitno, baterija je ionako potrošna roba i može se zamijeniti u servisu mobitela.

Osobno bih uzeo novi iPhone 6, s obzirom na to da on sad spada u kategoriju "end of line" uređaja, sada ih svi nude po akcijskim cijenama. To je po meni dobra investicija za nezahtjevnog korisnika.
Tema zaključana.
22.12.2018 | 21:28
Ustvari 6s.
Tema zaključana.
23.12.2018 | 00:45
6s, 7 ili 8 su preporuka kao rabljeni. 6s radi ok za sad. Ali dogodine ne bi radio update iOS-a na njemu. 7 nije preskup, a potrajao bi koju godinu. Ja sam jako zadovoljan sa njime, ma da sam prešao na Xs. Ali imam doma još uvijek u obitelji 6s i 7 i rade odlično!
Tema zaključana.
23.12.2018 | 11:53
Ja upravo kupil 5C rabljeni i moram reći da sam oduševljen. 16GB sam platil 400 kn i to vrijedi svaku paru. Inače imam SE na kojem me izluđuje slab zvučnik. Čistim ga redovno, ali slabo pomaže, vjerujem da ga moram raskopati i onda dobro očistiti ili možda i zvučnik zamijeniti. 5C se čuje kristalno i glasno....
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (733)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO