CarPlay i naplatne ENC postaje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

CarPlay i naplatne ENC postaje

20.12.2022 | 15:16
Pozdrav,
događa li se još nekom da se CarPlay disconnecta kada prolazite kroz ENC naplatu i cim se prodje kroz ENC spoji se naszad i glazba ili poziv se nastavi?

Ne znam jel za Jabucnjak ili neki auto forum

HVala
Tema zaključana.
20.12.2022 | 21:19
Bežični CarPlay, pretpostavljam? Nemam iskustva. U mom autu je žičani CarPlay, koristim ENC naplatu u prosjeku 2x tjedno, nisam ništa slično primjetio. Također ni s bluetooth vezom (u drugom autu nemam CarPlay, koristim bluetooth konekciju) koja radi na istoj frekvenciji kao i wifi (dakle i bežični CarPlay).

Koji je auto u pitanju? Prije bih rekao da ima veze s autom, nego s telefonom.
Tema zaključana.
20.12.2022 | 22:02
Ja koristim AppleCar bezicno ali preko nekog Carlink adaptera. Skuzio sam na 2-3 lokacije u gradu da prekine, uvijek na tom istom mjestu. Pretpostavljam da su neki jaki izvori zracenja, pa ga ometaju.

ENC nisam probao :/
Tema zaključana.
20.12.2022 | 22:53
99% su neke interferencije u pitanju.
Tema zaključana.
21.12.2022 | 07:00
tic984 kaže:
Pozdrav,
događa li se još nekom da se CarPlay disconnecta kada prolazite kroz ENC naplatu i cim se prodje kroz ENC spoji se naszad i glazba ili poziv se nastavi?

Ne znam jel za Jabucnjak ili neki auto forum

HVala

Meni svaki put prekine i kad prođem ENC opet se pokrene.
Tema zaključana.
21.12.2022 | 15:19
BMW 330e 2021 godiste, bezicni CarPlay je u pitanju da.

Nist pisem u servis
Tema zaključana.
21.12.2022 | 15:19
Koji auto ? Je li isto bezicni?
Tema zaključana.
24.12.2022 | 12:15
tic984 kaže:

Nist pisem u servis

Koja ti je iDrive verzija 6 ili 7?

Ja imam iDrive 6 original(naknadno stavljen) i CarPlay mi nikad nije ima nijedan problem sa konekcijon. Jedini problem koji imam je ako iz Apple Maps idem prosljedit lokaciju na navigaciju od auta, to moram dva puta kliknit jer se automatski dismiss-a, al to je odavno poznati issue koji BMW ili Apple nisu nikad rjesili.
Tema zaključana.
02.01.2023 | 15:06
imam i ja isti takav problem u novom sanderu... telefon spojen preko wifi, uvijek se na jednom raskrscu otpoji i ponovi spoji kad odmaknem... problemi su poceli kad su poceli graditi neboder pa kontam da su neke smetnje... ja sam krivio Daciu, al kako imas i ti na BMWu, onda je cisto do medjusobne komunikacije
Tema zaključana.
02.01.2023 | 15:23
To što je BMW toliko skuplji od Dacie, ne znači da je toliko bolji.
Tema zaključana.
04.01.2023 | 14:13
Imam iDrive 7 orignalno sa vozilom je sve doslo.

Malo mi je neobicno i to sa smetnjom jer telefon stoji u konzoli na onom mjestu bezicnom namjenjenom za punjenje telefona i kada se telefon koristi kao kljuc.

Oh well, it is what it is izgleda
Tema zaključana.
06.01.2023 | 08:19
tic984 kaže:

Nist pisem u servis

I jesu li ti odgovorili? Imam isto auto s istim problemom. Ali u Italiji na njihovom ENC-u sve radi bez greške. Može li biti da je do HAC-a.
Tema zaključana.
06.01.2023 | 11:30
Talijanski Telepass je tehnologija koju su Talijani razvili samostalno i koja radi na 5,8 GHz. ENC je francuska firma Q-Free, radi na dvije frekvencije, pri čemu je pobudna frekvencija (polje koje čitač neprekdino generira, a koje služi da se ENC uređaj u autu "probudi" i pošalje svoj kôd na sekundardnoj frekvenciji) širokog spektra i velike snage pa zagušuje i zaglušuje sve i svašta. U vrijeme kad je bluetooth tek bio u začecima, i BT slušalica bi zakrčala pri prolasku kroz ENC.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (795)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO