iPhone 14Pro i širac od objektiva :(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 14Pro i širac od objektiva :(

19.10.2023 | 13:08
Ne mogu reći da samo ja imam problem širokutne kamere na ovom modelu, jer sam pročitao da je od ovog modela to promijenjeno u odnosu na 13Pro, pa vjerujem da ih ima još
Problem mi radi na poslu kada koristim neko bankarstvo u kojem trebam poslati dokumentaciju za autorizaciju, kamera jednostavno ne želi prebaciti na širokutni objektiv već je ostavi na onom normalnom objektivu na kojem ostane sve mutno i ne mogu koristiti tu opciju nikako. Da li je to problem u samom appu ili je do kamere?

Kako vi to riješavate ako koristite ovaj model?
Ili je moj u defektu?
Tema zaključana.
19.10.2023 | 13:38
Što ti znači "širac"? Misliš na ono kad kod fotografiranja biraš 0.5, 1 ili 2x?
Tema zaključana.
19.10.2023 | 14:11
Normalni i trebas koristiti, jer osim sto je kvalitetniji senzor, ima i bolji fokus.

Ultrawide sensor je najlosija od tri kamere na iPhone 14.
Tema zaključana.
20.10.2023 | 14:50
smayoo kaže:
Što ti znači "širac"? Misliš na ono kad kod fotografiranja biraš 0.5, 1 ili 2x?

Vjerojatno je htio biti pristojan pa je ku zamjenio u ši

Ne znam na čeg misliš točno, ali kad približim mobitel, uredno izoštri

Evo "improvizirano" sa svim zumovima;

Screenshot2023-10-20at15.49.24.png
Tema zaključana.
20.10.2023 | 15:03
Neka fora je, možda treba update aplikacija napraviti.

Osobno sam experimentirao s izradom aplikacija koje koriste kameru - npr. prepoznavanje teksta ili bar codova pa znam da ima dosta parametara koji se mogu postaviti ovako ili onako.

Jučer sam ubo 15 Max i primjetio sam u aplikaciji Cognex Barcode Scanner (a oni su kao zakon za bar codove) da jako loše izoštrava kad nešto stavim blizu telefona. Sve je mutno.

Istovremena standardna aplikacija Camera to izoštri jako dobro na istoj udaljenosti. Još nisam gore stavio ništa svoje tako da ne mogu napisati u čemu je razlika u odnosu na ranije i što bi možda trebalo drukčije postaviti jer očito hardver ima tu sposobnost ali se možda nešto promijenilo u zadnje vrijeme sa sistemskim softverom koji koristi kameru i načinom kako ga aplikacije koriste jer mi je ista ta aplikacija radila super na iPhone 12 mini i 11 Max. iPhone 13 i 14 sam preskočio.

EDIT - Otišao na AppStore i za Cognex Scanner veli zadnji update: Fixed focusing issue on iPhone 14 Pro/Max for close targets

Očito serija 14 i 15 imaju nešto drukčije kod hendlanja kamere. Ova Cognex aplikacija sad nakon updatea fokusira kak spada. Znači na novi telefon se naselilo sve kak je bilo na starom 11 Maxu iz njegovog backupa prije nego što sam ga na proljeće dao nećaku za rođendan pa sam sad napravio update za dvadesetak aplikacija.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (787)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO