FACE ID PROBLEM
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

FACE ID PROBLEM

07.11.2023 | 14:47
Pozdrav da li vam se kao meni cesto desava situacija u kojoj morate upisati password za otkljucavanje zaslona ili pregled obavijesti iako imate ukljucen face id?
Primjetio sam da svaki puta kada dode neka obavijest zaslon se ukljuci a face id pokuša prepoznati lice iako nisam kraj ajfona.
To nebi bio problem da nakon treceg neuspjelog pokusaja prepoznavanja lica ajfon se zakljuca i dobijem obavijest vaš password je potreban za otkljucavanje face id.

Nasao sam na drugom forumu post o tome pa ako mozete testirati na svojim ajfonima koji imaju face id.

1.This is pretty easy to reproduce, all you need is an iPhone using Face ID on the latest software.

1. Set up Face ID

2. Put phone down with screen facing up. (No user input required from now on)

3. Receive a notification

4. Phone screen turns on, prompting Face ID to scan a face

5. Face ID can't find a face, so the phone vibrates due to face not matching

6. Repeat from step 3 a couple more times until Face ID locks itself prompting you to enter your passcode.

It's genuinely so stupid that I can't believe this slipped through testing. For the record I'm on iPhone 14 Pro but I recall the same issue used to happen all the way back on my iPhone X.
Tema zaključana.
07.11.2023 | 15:02
Bo. Meni se to nikad ne događa. Ni sad na iP15, ni ranije na iP11, ni na iP Xs prije toga.
Kad je mobitel odložen i okrenut prema gore, može doći koliko hoćeš poruka ili propuštenih poziva, display se svaki put upali, ali mobitel ostaje zaključan dok ga ne primim u ruku i podignem, tek tada pokuša otključavanje.
Tema zaključana.
07.11.2023 | 15:29
Kod mene iz ne znam kojeg razloga svaki puta kada dode obavijest face id pokušava skenirati(cuje se vibracija) a nije mi jasno zasto to radi.Pokušao sam u postavkama ukljuciti pregled obavijesti ali isto bude.Znacajke svjesne pažnje kao i zahtjevaj pažnju za face id je iskljuceno
Tema zaključana.
07.11.2023 | 16:48
@smayoo mozes mi potvrditi jel imas ukljucenu opciju znacajka svjesne pažnje/attention aware features? Sada sam ukljucio tu opciju i izgleda da je problem rijesen.
Tema zaključana.
07.11.2023 | 20:37
Pod "Face ID i pažnja" uključeno mi je "zahtijevaj pažnju za Face ID" i "Značajke svjesne pažnje"
Tema zaključana.
07.11.2023 | 23:31
Evo sada opet nakon primanja 3 obavijesti face id je opet zakljucan i moram upisati password a to znaci da problem nazalost nije riješen.
Tema zaključana.
08.11.2023 | 08:33
A inače ti faceid otključavanje normalno radi?
Tema zaključana.
08.11.2023 | 08:39
Još neke postavke koje možda imaju veze. Kod mene je ovako:

FaceID i šifra
DOZVOLI PRISTUP KAD JE UREĐAJ ZAKLJUČAN:
Današnje obavijesti i pret… UKLJ
Centar za obavijesti UKLJ
Tema zaključana.
08.11.2023 | 13:42
Inace face id radi bez ikakvih problema.
Kod mene imam sve ukljuceno pod face id i šifra osim novcanik i upravljanje domom.
Danas sam napravio par testova i sto god uklkucim/iskljucim ne pomaže.Šaljem si sa drugog uređaja mailove,sms-ove,whap,viber i uvijek se ajfon ponaša drukčije.Ponekad se face id ne javi a ponekad registrira kao neuspjeli pokušaj skeniranja.Jedno je uvijek isto a to je da se face id redovito zakljuca nakon sto posaljem 4,5 poruka.
Pokušao sam iskljuciti AOD, ponovno postaviti face id,reset na tvornicke postavke,restart ali nista ne pomaže.
Tema zaključana.
08.11.2023 | 14:08
Mozda ce se problem resiti nakon nekog update-a, ja sam imao doduse ne takav problem, koji se resio nakon prvog update-a, a inace nisam imao resenje.
Tema zaključana.
08.11.2023 | 14:27
@Ender sjecam se jos na 12 pro pa na 14 sam imao taj problem samo ne u toj mjeri kao sada pa zato nisam tome pridodavao paznju.Ne vjerujem da jos od tada nebi to rijesili ako je u pitanju neka softverska greška.
Tema zaključana.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (702)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO